Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Wikkelfolie

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Voordat een lading wordt gezekerd voor transport, zijn er nog twee stappen die je niet mag vergeten. De goederen moeten ten eerste veilig verpakt worden in een doos of krat. Vervolgens is het van belang om de dozen en kratten stevig te stapelen en in te wikkelen op een pallet. Voor deze twee stappen wordt vaak gebruik gemaakt van folie. Folie wordt veelal gebruikt om producten te beschermen. Er zijn enorm veel verschillende folies om deze bescherming te waarborgen. Tijdens transport en opslag hebben goederen veel te verduren. Wanneer een palletlading niet goed is ingewikkeld of een product te los in een doos ligt, kan het product beschadigd raken. Folie kan bescherming bieden tegen verschuivingen en omvallen van dozen.  

 • Voor elke toepassing de juiste folie
 • Deskundig advies
 • Hoge staffelkortingen
 • Uit voorraad leverbaar

Lees verder

Wat is wikkelfolie?

Met wikkelfolie wikkel je palletladingen in. Wikkelfolie is onmisbaar bij het stabiliseren van palletzendingen tijdens transport en opslag. Zonder wikkelfolie zal een lading omvallen of verschuiven, met als gevolg dat de goederen beschadigen. Naast stabiliteit zorgt wikkelfolie er voor dat vocht en stof de goederen niet kan bereiken. De wikkelfolie levert dus optimale bescherming voor je lading. De folie is gemaakt van LDPE, een sterke en dunne folie.

Pallets inwikkelen met wikkelfolie

Een pallet kan op drie manieren geseald worden, namelijk door:

 • Handmatig wikkelen
 • Machinaal wikkelen
 • Krimphoezen

Handmatig wikkelen
Handwikkelfolie is een veelvoorkomende folie in het magazijn. De folie is eenvoudig aan te brengen. Begin met een knoop om de palletklos en wikkel de folie van onder naar boven om de lading heen. Met een dispenser kun je de rol goed op spanning brengen en zul je geen last hebben van wrijving. 

Handwikkelfolie is beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kies je transparante folie om een palletlading in één opslag te herkennen. Naast transparante folie is er ook zwarte en gekleurde handwikkelfolie. Zwarte folie wordt gebruikt om een kostbare lading af te schermen en te beschermen tegen UV-straling. Gekleurde handwikkelfolie is te gebruiken om vracht te identificeren. Je brengt eenvoudig structuur aan in het magazijn door gebruik te maken van verschillende kleuren.

Machinaal wikkelen
Voor grotere bedrijven is handwikkelfolie vaak geen optie meer. Het aantal palletladingen is te groot om allemaal handmatig te verwerken. Het inwikkelen wordt op deze manier een tijdrovende klus. Bedrijven maken daarom gebruik van palletwikkelmachines. Ze besparen hierdoor tijd én wikkelfolie. De machinewikkelfolie wordt machinaal om de ladingen gewikkeld. De folie bevat rekbaarheid. Door het uitrekken van de folie, kan de capaciteit van de folie optimaal worden benut. Een wikkelfolie met een voorrek van 200% is dus ook 200% langer. Dat wil zeggen dat 1 meter tot wel 3 meter kan worden uitgerekt. Wikkelmachines zorgen ervoor dat de folie vollig aangespannen wordt en je gebruik kun maken van de maximale lengte.

Voor de hoogst bereikbare bescherming tegen vocht en vuil, gebruik je topvellen. Deze vellen kunnen op de palletlading worden gelegd, waardoor ook de bovenkant vocht- en vuilvrij blijft. De topvellen worden in combinatie gebruikt met wikkelfolie. De vellen moeten altijd net iets groter zijn dan de lading. Door de overlap van de vellen, kunnen deze vast worden gezet met wikkelfolie. Bij machinewikkelfolie heb je ook de keuze uit transparante of zwarte wikkelfolie. Zwarte machinefolie wordt voornamelijk gebruikt bij kostbare lading. Door de zwarte kleur is de inhoud van de pallet niet zichtbaar. De zwarte machinewikkelfolie biedt ook bescherming tegen UV-straling.

Cast of geblazen wikkelfolie
Voor zowel handwikkelfolie als machinewikkelfolie zijn er twee verschillende soorten wikkelfolie. Namelijk cast folie ofwel gegoten/getrokken wikkelfolie en geblazen folie ook wel blown wikkelfolie genoemd. Het verschil tussen deze twee wikkelfolies zit in het productieproces, waaruit specifieke eigenschappen voortvloeien.

Cast folie is in de meeste gevallen goedkoper. Verder is de folie helderder, soepeler en rolt nagenoeg geruisloos af. Handwikkelfolie is doorgaans standaard cast folie.

Blown folie is kwalitatief beter, stugger en heeft een hoge doorsteekweerstand. En heeft een meer melkachtige gloed. Machinewikkelfolie met extra voorrek is voornamelijk blown folie.

Krimphoezen
Een andere optie om een lading volledig vocht- en stofvrij te transporteren of op te slaan, is een krimphoes. Deze hoezen zijn ideaal bij ladingen met uitstekende hoeken of scherpe randen. De krimphoes krimpt door middel van verhitting. De folie sluit na het verhitten nauwsluitend om de lading.

Goederen beschermen

Verpakkingen zorgen voor een goede bescherming van goederen, mits dit op de juiste manier wordt gedaan. Een product dat slecht verpakt is, kan stuk gaan of beschadigen. Folie kan hierbij helpen. Er zijn verschillende soorten folies die bescherming bieden tijdens transport, verhuizingen of opslag:

 • Noppenfolie
 • Buisfolie
 • Matras opberghoezen
 • Meubelhoezen

Noppenfolie
Noppenfolie (bubbeltjesplastic) zorgt voor extra bescherming tijdens het verpakken en vervoeren van kwetsbare producten. Noppenfolie is het meest gebruikte verpakkingsmateriaal. De folie is tevens geschikt als opvulling van een doos. De noppenfolie bevat kleine kussentjes gevuld met lucht die de breekbare voorwerpen beschermen. De kussentjes dempen de schok tijdens het transport.

Er bestaan ook enveloppen waar noppenfolie in verwerkt is. Tijdens postvervoer zijn de producten goed beschermd. Ze worden gebruikt om bijvoorbeeld cd's te versturen.

Buisfolie
Buisfolie wordt gebruikt om lengtevrachten of buizen in te pakken. Ook kan buisfolie ingezet worden om handmatig of machinaal eigen zakken te produceren door een sealapparaat of thermosealapparaat. De folie kan eenvoudig worden afgesneden in elke gewenste lengte.

Matras opberghoezen en meubelhoezen
Deze hoezen zijn ideaal tijdens een verhuizing of opslag of bij het opknappen van een ruimte. De hoezen zijn water- en vuilafstotend, waardoor de meubels of matrassen goed zijn afgeschermd.

Wat kost wikkelfolie?

De prijs van een rol wikkelfolie is afhankelijk van drie kenmerken, namelijk de dikte van de folie, de breedte van de folie en het aantal meters op de rol. Vooral de dikte van de folie speelt een grote rol bij de prijsbepaling. Hoe hoger het aantal micron (my), des te dikker is de folie. Een dikkere folie is vaak sterker, waardoor de prijs een stukje hoger is. Een wikkelfolie van 12 my zal dus goedkoper zijn, dan een wikkelfolie van 20 my.

Lees minder
Wikkelfolie
121 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
121 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.