Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Vervoersdocumenten

Bij het vervoeren van goederen zijn vervoersdocumenten verplicht. Welk document moet worden gebruikt, hangt af van de manier van vervoeren, wat voor lading je vervoert of waar een lading naartoe gaat. Zo zit er verschil tussen documenten voor vervoer binnen de EU en vervoer buiten de EU en kan het zelfs per land verschillen. In de meeste gevallen is het CMR-verdrag van toepassing. Wanneer goederen vervoerd worden door of naar een land dat is aangesloten bij het CMR-verdrag, is een CMR vrachtbrief verplicht. Je bestelt bij ons makkelijk en snel vrachtdocumenten voor elke situatie. Denk ook aan AVC vrachtbrieven, begeleidingsbrieven, douaneformulieren, ritregistratie, CMR software en paklijstenveloppen.

 • Hoge drukkwaliteit 
 • Gratis proefpakket
 • Erkend CMR drukker
 • Handige CMR-editor
 • Juridisch juist
Erkend drukker van vrachtbrieven
Lees verder

Wat zijn CMR vrachtbrieven?

Een CMR vrachtbrief die correct is ingevuld, bevat informatie die belangrijk is voor een tijdige en juiste aflevering van goederen op de eindbestemming. Het belangrijkste wat een CMR vrachtbrief regelt, is de aansprakelijkheid van de vervoerder voor schade aan de lading. Degene die de opdracht geeft om een lading te vervoeren, vult de vrachtbrief in. Wanneer de informatie onjuist is, is de afzender aansprakelijk.

Wat zijn AVC vrachtbrieven?

Een AVC vrachtbrief is geschikt voor goederenvervoer binnen Nederland en kan dus niet grensoverschrijdend worden ingezet. Met een AVC vrachtbrief zijn alle afspraken en aansprakelijkheden tussen de verschillende partijen (afzender/verlader, vervoerder en geadresseerde/ontvanger) goed vastgelegd. De vervoerder is aansprakelijk voor schade aan de lading, tenzij overmacht in het spel is.

Wat zijn begeleidingsbrieven?

Een begeleidingsbrief is nodig voor het transport van afval. Afvalstoffen mogen niet zomaar worden getransporteerd of ontvangen. De ontdoener van het afval verstrekt de begeleidingsbrief aan de vervoerder. Deze brief wordt opgemaakt door de opdrachtgever van het transport. Ze worden vaak gebruikt bij bouwen, slopen of graven waar veel afval ontstaat.

Wat zijn douaneformulieren?

Een douaneformulier is nodig voor het vervoeren van producten naar landen buiten Europa. Binnen de Europese Unie is er sprake van vrij verkeer van goederen en hoef je geen invoerrechten te betalen. Bij transport naar landen buiten Europa krijg je te maken met invoerrechten en douaneformulieren. Welk douaneformulier je nodig hebt, is afhankelijk van het land waar de goederen naartoe gaan. 

Wat is ritregistratie?

Met de juiste administratie heb je een compleet en volledig beeld van de gereden ritten, gewerkte uren, verlofaanvragen etc. Je kunt vervolgens op elk moment inzien hoeveel er bespaard kan worden op brandstoffen of tijd. Ook voorkom je discussies, omdat alles staat genoteerd. Twijfels over bepaalde zaken? Check het in je administratie.

Wat is CMR software?

Invulsoftware is ontworpen om invulvelden van vrachtdocumenten digitaal in te vullen. De software maakt gebruik van standaard lay-outs, waardoor de inhoud nooit buiten de velden zal worden geprint. Er zijn verschillende versies van PrintCMR beschikbaar voor verschillende apparaten.

Wat zijn paklijstenveloppen?

Gebruik paklijstenveloppen, plakzakken of documenthoezen om je pakbon, facuur of vrachtbrief eenvoudig bij een zending toe te voegen. Als je meerdere documenten hebt, houdt de hoes de documenten bij elkaar. De enveloppen zijn zelfklevend en bevatten een plakrand aan de onderkant. Ze zijn dus bijv. eenvoudig op een doos te plakken.

Lees minder
 1. Top 10 (Vervoersdocumenten)
  Top 10 (Vervoersdocumenten)
  Browse Category
 2. CMR vrachtbrieven
  CMR vrachtbrieven
  Browse Category
 3. AVC vrachtbrieven
  AVC vrachtbrieven
  Browse Category
 4. Begeleidingsbrieven
  Begeleidingsbrieven
  Browse Category
 5. Douaneformulieren
  Douaneformulieren
  Browse Category
 6. Ritregistratie
  Ritregistratie
  Browse Category
 7. CMR Software
  CMR Software
  Browse Category
 8. Paklijstenveloppen
  Paklijstenveloppen
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.