Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Takels

Een takel is een hijswerktuig samengesteld uit kabels en katrollen of met kettingen en kettingwielen. Een takel is er in verschillende uitvoeringen en wordt gebruikt voor het hijsen en verplaatsen van lasten. Een takel wordt bijvoorbeeld gebruikt in werkplaatsen of in garages aan een portaalkraan. Wij adviseren graag over de aanschaf van een takel. Neem contact op met onze experts voor deskundig advies.

Lees verder

Waarom takels bestellen bij Logistiekconcurrent?

 • Alle takels voldoen aan de Machinerichtlijn 2006/42/EG en Europese Normering
 • Geleverd met testcertificaat, CE-conformiteitsverklaring en gebruiksaanwijzing
 • Mogelijkheid tot maatwerk
 • Onze experts denken graag met je mee en geven deskundig advies

Welke soorten takels zijn er?

Er bestaan verschillende soorten takels:

 • Batterijtakels: Takels die werken op een oplaadbare batterij. Ideaal voor (werk)plaatsen zonder stroomvoorziening. Batterijtakels worden bediend met een schakelaar.
 • Elektrische takels: Takels die werken op elektriciteit. Deze takels worden bediend met een schakelaar of afstandsbediening. Voor de lichtere belasting zijn er 230 volt elektrische takels en voor de zwaardere belasting 400 volt elektrische takels.
 • Handtakels: Takels die door middel van spierkracht in beweging worden gebracht door aan de ketting te trekken.
 • Rateltakels: Takels die door middel van een ratel in beweging worden gebracht door de ratel te gebruiken als hefboom.
 • Pneumatische takels: Takels die traploos kunnen hijsen. Pneumatische takels, ook wel luchttakels genoemd, geven geen schokbewegingen tijdens starten, hijsen en stoppen. Standaard met kettingkoordbediening.
 • Staaldraadtakels: Takel met een stalen behuizing en staalkabel. Geschikt voor het hijsen en trekken van zware lasten.

Aandachtspunten bij het kopen van takels

Het hijsen met takels moet veilig gebeuren, omdat er vaak lasten worden gehesen met grote gewichten. Het hijsen met zulke gewichten kan mensenlevens kosten, wanneer dit niet op de juiste manier wordt gedaan. Het is daarom belangrijk om de juiste uitrusting te hebben voor de klus. Om het hijsen goed en veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om de volgende aandachtspunten aan te houden:

 • Beoordeel de last die je wilt hijsen. Onderzoek de te hijsen last grondig. Beoordeel bijvoorbeeld of de last scherpe hoeken heeft of waar het zwaartepunt van de lading ligt. Beoordeel daarnaast ook de ruimte waar je wilt hijsen. Is de omgeving veilig en is er genoeg ruimte?
 • Ken de werklast van de takel. De maximale werklast is het maximale gewicht dat veilig kan worden toegepast op een last. De werklast is voor elke takel anders, dus let hier goed op bij het aanschaffen van een takel. Controleer daarom eerst het gewicht van de last en koop daarna een takel die geschikt is voor dat gewicht of meer.
 • Overweeg temperatuur en omgeving. In omgevingen met extreem hoge of lage temperaturen werken bepaalde takels mogelijk niet correct. Kies dan bijvoorbeeld voor een vonkvrije takel. Overweeg ook de werkomgeving. Kijk bijvoorbeeld of (zout) water een factor speelt.
 • Kies altijd voor kwaliteit. Kracht en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden als het gaat om hijsen met takels. Om ongelukken en slijtage te vermijden is het belangrijk om hoogwaardige takels te kopen. Het is misschien niet altijd de meest betaalbare keuze, maar wel de slimste keuze. In ons assortiment vind je takels van Delta. Deze takels zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle Europese Normeringen en zijn gecertificeerd.

Het belang van het kopen van de juiste takels is duidelijk als je kijkt naar de te heffen en hanteren lasten. Gok daarom nooit met takels en ga niet voor de goedkope, makkelijke oplossing. Neem de tijd om de last grondig te inspecteren en koop daarna een takel die geschikt is voor de klus.

Lees minder
Takels
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.