Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Hoofdbescherming

Hoofdbescherming is van essentieel belang om hoofdletsel op de werkplek te voorkomen en behoort tot de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). 

Lees verder

Bij het werken in risicovolle omgevingen is de kans op hoofdblessures groot. Daarom is hoofdbescherming uiterst belangrijk. Op de meeste bouwterreinen is hoofdbescherming zelfs verplicht. Dit wordt dan vaak aangegeven met een pictogram. Hoofdletsel kan ontstaan door bijvoorbeeld hangende/zwaaiende-, (om)vallende of wegschietende voorwerpen, dan wel door het stoten van het hoofd. Het dragen van de juiste veiligheidshelm zorgt voor optimale hoofdbescherming en verkleint de kans op hoofdletsel.

Veiligheidshelmen

Een veiligheidshelm of bouwhelm beschermt jouw hoofd tegen stoten of vallende voorwerpen. De kracht van een stoot of een vallend object worden door de helm geabsorbeert. Bij Logistiekconcurrent.nl kies je uit een helm gemaakt van ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) of van HDPE (Hi-Density Polyethylene). De helmen voldoen aan de EN 397 norm. 

  • ABS is bestand tegen temperaturen tussen de -40 °C en de 100 °C. ABS is erg sterk en slagvast. 
  • HDPE is bestand tegen hogere temperaturen. HDPE is een kunststof waardoor de helm extra licht is. Ook zijn HDPE helmen bestand tegen UV-straling.

Naast het materiaal van de helm, heb je nog meer keuzes die afhankelijk zijn van jouw wensen:

  • wel of geen ventilatie;
  • korte klep of lange klep;
  • inclusief vochtabsorberende zweetbanden;
  • geschikt voor montage gehoorkappen, vizier of kinriem.

Een helm met korte klep gebruik je wanneer je veel moet klimmen, vaak omhoog moet kijken of een breed gezichtsveld wilt. 

Houdbaarheid van een helm

Een bouwhelm heeft een uiterste houdbaarheidsdatum. Aan de onderzijde van de klep vind je de vervaldatum. Een veiligheidshelm van ABS is meestal 5 jaar te gebruiken en een helm van HDPE 3 jaar. Na deze jaren is de helm aan vervanging toe. Bij veel helmen wordt deze houdbaarheid aangegeven met de Uvicator Sensor. Wanneer de helm moet worden vervangen, geeft de schijf dit aan. 

Accessoires helmen

Er kunnen verschillende accessoires op een helm bevestigd worden. Zo passen ze nog beter bij de werkzaamheden die je doet. Een kinriem of bevestigingsriem zorgen ervoor dat de helm nog beter op zijn plek blijft. Naast deze riemen is ook een vizier eenvoudig te bevestigen aan de helm. Door middel van dit vizier worden ogen en gelaat beschermt. Ook gehoorkappen maken de helm compleet.  

Pasvorm van een helm

Een helm moet goed passen om volledig zijn werk te kunnen doen. Zorg ervoor dat het interne harnas van de helm het hoofd raakt. Daarnaast is het belangrijk om de helm goed te bevestigen op het hoofd. Een veiligheidshelm zit goed wanneer het ook zonder kinband blijft zitten. De helm mag niet van het hoofd vallen. 

Disposables en mutsen

Logistiekconcurrent.nl biedt een grote diversiteit aan hoofdbescherming aan van hoge kwaliteit, zoals industriële veiligheidshelmen, disposables en mutsen. Wij adviseren je graag over de verschillende soorten hoofdbescherming en bijbehorende onderdelen, zodat je optimaal bent beschermd. Top kwaliteit hoofdbescherming, eenvoudig online bestellen tegen scherpe prijzen.

Lees minder

Hoofdbescherming
15 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
15 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.