Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Oog- en gelaatsbescherming

De bescherming van het gezicht is op een werkvloer erg belangrijk. Met name de ogen kunnen extra bescherming gebruiken. De ogen zijn namelijk erg kwetsbaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje en er vinden nog regelmatig ongevallen plaats waarbij blijvende schade wordt aangericht aan de ogen. Denk hierbij aan gedeeltelijk of compleet gezichtsvermogen. Kies dus voor een hoge kwaliteit oogbescherming en neem de bescherming van de ogen serieus. In veel ruimtes is het verplicht om oogbescherming te dragen. Dit wordt vaak aangegeven met een pictogram

Lees verder

Welke soorten oogbescherming zijn er?

Oog- en gelaatsbeschermingsmiddelen zijn standaard ingedeeld in twee hoofdgroepen: veiligheidsbrillen en beschermingsbrillen. De categorie beschermingsbrillen kan verder worden onderverdeeld in veiligheidsbrillen, ruimzichtbrillen, overzetbrillen, laskappen en gelaatsschermen.

Veiligheidsbrillen
Een veiligheidsbril beschermt alleen de ogen. Ze beschermen de ogen tegen stof, slijpspatten en vloeistofspatten die niet gevaarlijk zijn voor de huid. De veiligheidsbril lijkt op een gewone bril maar bevat kunststof lenzen of thermisch of chemisch gehard mineraal glas. Buiten aanraking met agressieve chemicaliën, zorgt een kunststof bril voor bescherming in bijna alle werkomgevingen. Bij een stoffige omgeving kies je voor een bril met mineraal glas. Wanneer iemand al een gewone bril draagt, raden wij de overzetbril aan.  

Gelaatsschermen
Een gelaatsscherm zorgt niet alleen voor de bescherming van de ogen, maar ook voor de rest van het gezicht. De schermen zijn licht van gewicht en beschermen tegen ronslingerende stukjes steen, hout, metaal of vloeistofspatten. 

Lashelmen 
De lashelmen zijn bedoeld voor bescherming tijdens het lassen. Net als bij het gelaatsscherm beschermt een lasscherm niet alleen de ogen, maar het hele gezicht. De straling die tijdens het lassen vrijkomt kan blijvend oogletsel veroorzaken. Dit wordt een lasoog genoemd. Dit is een beschadiging van het net- en/of hoornvlies. De lashelm houdt ultraviolette en infrarode straling tegen en is hittebestendig.  

Waarvoor dient oog- en gelaatsbescherming?

De oog- en gelaatsbescherming dient ter bescherming van de gevaren aan de ogen en het gelaat, zoals:

  • Mechanische gevaren: stoten, deeltjes met hoge snelheid, splinters, perforatie
  • Thermisch-mechanische gevaren: metaalspatten
  • Thermische gevaren: koude, hitte
  • Stralingsgevaar: lassen, UV-, IR-, laser-, zonnestralen en ioniserende stralen
  • Chemische gevaren: stofdeeltjes, bijtende vloeistoffen, toxische of bijtende stoffen

Mocht het toch misgaan, dan is een goede oogspoelfles van groot belang. Zorg altijd dat op een werkomgeving waar de ogen in gevaar kunnen lopen dat er een oogspoeling aanwezig is.

Lees minder
Oog- en gelaatsbescherming
20 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
20 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.