Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Afdekmateriaal

Afdekmateriaal is onmisbaar bij het vervoeren en beschermen van producten, machines en materialen. Zo is het wettelijk vastgelegd dat losse lading of delen daarvan afgedekt vervoerd moeten worden zodat het geen gevaar of hinder kan veroorzaken voor je medeweggebruikers. Een aanhangernet of containernet is wat dat betreft ideaal. Ook voor materialen die buiten of in een magazijn staan is een afdekzeil belangrijk om ze te beschermen tegen weer en wind of bijvoorbeeld verfschade. Bij het vervoeren van grotere producten zoals meubels zorgt een verhuisdeken ervoor dat schade voorkomen wordt.

Lees verder

Verschillend afdekmateriaal

Bij Logistiekconcurrent maken we onderscheid tussen vier verschillende soorten afdekmateriaal, elk met hun eigen voordelen en eigenschappen.

  • Afdekzeilen
  • Aanhangernetten
  • Containernetten
  • Verhuisdekens

Afdekzeilen

Een afdekzeil, ook wel dekzeil of dekkleed genoemd, is het meest veelzijdige afdekmateriaal. Door de verschillende afmetingen, kleuren en kwaliteiten is er voor bijna alles dat afgedekt moet worden een afdekzeil te vinden. Zo kan je machines of voorraden die buiten het magazijn opgeslagen staan gemakkelijk beschermen met een afdekzeil. Ook bij bijvoorbeeld het schilderen van een ruimte of om twee ruimtes tijdelijk van elkaar af te dekken is een afdekzeil een goede oplossing. Door de ogen die elke 100 cm langs de kanten zitten is een afdekzeil ook nog eens eenvoudig te bevestigen.

Aanhangernetten

Voor de meeste producten die in een aanhangwagen vervoerd worden zijn aanhangernetten perfect. We maken onderscheid tussen twee soorten, namelijk de fijnmazige gaasnetten en de grofmazige gaasnetten. Bij het vervoer van zand of bijvoorbeeld tuinafval is een fijnmazig net de goede keuze. Voor wat grotere materialen die niet vastgezet kunnen worden met een spanband is een grofmazig net meestal de beste keuze. Door de verschillende aanwezige afmetingen en het elastisch koord aan de zijkant is er voor elke aanhanger een passend net, dat ook nog eens eenvoudig bevestigd kan worden.

Containernetten- en kleden

Ook voor containers hebben we speciaal op maat gemaakt afdekmateriaal. De containernetten en containerkleden op onze website zijn er in vier verschillende lengtematen, waardoor je altijd het juiste formaat hebt om je container af te dekken. De fijnmazige containernetten zijn ideaal voor het vervoeren van materiaal dat snel wegwaait zoals zand of tuinafval. Een containerkleed beschermt de lading ook nog eens tegen de weersomstandigheden en verkleuring als een container langere tijd in de zon staat.

Verhuisdekens

Verhuisdekens worden vaak gebruikt om artikelen tijdens opslag en transport goed te beschermen. De pakdekens beschikken over beschermende en schokwerende eigenschappen. Daarnaast zijn ze licht van gewicht, waardoor je ze eenvoudig mee kan nemen en ook nog eens supersterk. Door hun grootte zijn ze ideaal om een bank, kast of ander meubel af te dekken zodat deze tijdens het vervoer geen beschadigingen oploopt.

Het bevestigen van afdekmateriaal

De afdekmaterialen zijn dankzij de ogen elke 100 cm of het elastisch koord gemakkelijk te bevestigen. Hier zijn echter wel bevestigingsmaterialen, zoals kabelbinders, spanrubbers, spanelastieken of touw voor nodig. Door bijvoorbeeld spanrubbers of spanelastieken door de zeilringen aan de zijkanten van het afdekzeil te halen kunnen deze bevestigd worden aan haken zodat het afdekmateriaal goed vast zit en de lading geen kant meer op kan. Met kabelbinders, ook wel tyraps of tie wraps genoemd, zet je eenvoudig en goedkoop zeilen, netten of kleden vast.

Ook het creëren van extra bevestigingspunten is mogelijk. Met het gebruik van een vloerring, vloeranker, zeiloog of sjoroog kan je verschillende ladingzekeringen of afdekmaterialen gemakkelijk vastzetten. Het gebruik van touwhaken is ideaal voor het vastzetten van spanrubbers aan een aanhangwagen terwijl plakzadels dan weer perfect zijn om kabelbinders mee vast te zetten. Het gebruik van bevestigingspunten levert extra zekerheid op maar zorgt ook voor een nette afwerking en dus een fijnere werkomgeving.

Lees minder
Afdekmateriaal
43 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
43 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.