Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Opvulmateriaal

Opvulmaterialen voorkomen dat producten zonder beschadigingen aankomen op de plaats van bestemming. De materialen zijn schokwerend, licht in gewicht en beschermen jouw producten. 

Lees verder

Bij het versturen van pakketten wordt er niet altijd even zuinig omgegaan met de doos. Verpakkingen hebben vaak veel te verduren en dat geldt dus ook voor de inhoud. Tijdens het verpakken van goederen is het van belang om loze ruimtes in de doos op te vullen met opvulmateriaal. Hierdoor voorkom je dat het product kan schuiven in de doos. Een beschadigd product is zonde. Wij bieden een ruim assortiment aan opvulmaterialen om deze beschadigingen te voorkomen. 

Voordelen van opvulmateriaal

 • Bieden bescherming
 • Snelle effectieve vulling voor lege ruimtes
 • Schokwerend
 • Licht in gewicht
 • Lage inkoopkosten
 • Recyclebaar

Soorten opvulmateriaal

Een product moet goed beschermd worden, maar niets is zo vervelend als de inhoud van een doos meer opvulmateriaal bevat dan artikelen. Het opvullen van verpakkingen met opvulmateriaal kan op verschillende manieren. Het is belangrijk om het juiste vulmateriaal te kiezen. De verschillende soorten opvulmateriaal die verkrijgbaar zijn bij ons zijn:

 • opvulchips
 • golfkarton
 • luchtkussen
 • opvulschuim  

Opvulchips

Met opvulchips vul je eenvoudig lege ruimtes in een doos. Ze zijn soepel en schokdempend en vullen alle lege plekken. Opvulchips zijn een goedkope opslossing voor de bescherming van jouw producten. Wil je graag milieuvriendelijk opvulmateriaal, dan heb je bij ons keuze uit biologisch afbreekbare opvulchips. Deze chips zijn in water oplosbaar en kunnen bij het gft-afval.    

Golfkarton

Golfkarton of opvulmateriaal papier is 100% recyclebaar en daardoor een groen en duurzame opvuloplossing. Het golfkarton houdt de producten op de plaats en zorgen er dus voor dat ze niet gaan schuiven tijdens verplaatsing en transport. 

Opvulschuim

Opvulschuim is een opvulmateriaal wat in enkele seconden expandeert. Het foam expandeert tot een beschermende verpakking op maat en omsluit het te verpakken product naadloos. Door en aantal keer op de verpakking te drukken, activeer je het schuim. Wanneer je het product in het expanderende schuim legt, vormt het schuim zich om het prouduct. 

Luchtkussens

Luchtkussenfolie kan worden gevuld met een opvulmachine. De machine wikkelt, buffert en fixeert en creëert in een handomdraai luchtkussenzakjes. De inhoud van jouw pakket wordt beschermd tegen alle soorten schokken. Een luchtkussenzakje bestaat voor slechts 1% uit folie en voor 99% uit lucht.   

Stuwzakken
Stuwzakken zijn met lucht gevulde zakken die ter opvulling dienen van lege ruimtes in een zeecontainer of vrachtwagen. Opvullen kan dus op kleine schaal in doosjes maar ook op grote schaal in transporteenheden. Kijk ook eens in ons assortiment aan stuwzakken.

Ook handig: Wil je dozen of verpakkingen aan de buitenkant beschermen, bijvoorbeeld tegen insnijden of indeuken, dan kan je gebruik maken van hoekprofielen van schuim, karton of plastic. Deze zijn ook verkrijgbaar op ons.

Lees minder

Opvulmateriaal
21 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
21 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.