Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Digitale tachograaf uitlezen

Een digitale tachograaf houdt alle gegevens bij die met rij- en rusttijden, snelheden en afstanden te maken hebben. Die gegevens hebben zowel met de chauffeur als met het voertuig te maken. Voertuigcombinaties boven de 3500 kg moeten een digitale tachograaf geïnstalleerd hebben. Dit geldt ook voor de bestelwagens met een aanhangwagen. Een digitale tachograaf moet ook uitgelezen worden met speciale uitleesapparatuur. Alle gegevens die uit de digitale tachograaf worden uitgelezen, voldoen aan de Europese richtlijnen. Je bent er dan zeker van dat je over de vereiste data beschikt bij een eventuele inspectie bij het bedrijf of bij een controle langs de weg.

 • Productspecialisten geven direct antwoord op je vraag
 • Vergelijk eenvoudig de juiste oplossingen
 • In lijn met de meest actuele wetgeving
 • Levenslange ondersteuning
 • Vandaag besteld, morgen in huis

Lees verder

Wanneer moet een digitale tachograaf worden uitlezen?

Een bestuurderskaart moet 1 keer per 28 dagen worden uitgelezen en de digitale tachograaf 1 keer per 90 dagen. De gegevens van deze periode moeten worden opgeslagen op de computer. Wanneer je niet tijdig de informatie uitleest, kan dit verloren gaan. Dit komt omdat de eerder geregistreerde informatie dan wordt overschreven.

Tachograaf naar zomer- en wintertijd

Let op! Wanneer de klok verzet wordt, moet natuurlijk ook de tachograaf weer op de goede tijd worden gezet. Aangezien dit maar twee keer in het jaar moet gebeuren, kan de kennis hierover wel eens verwateren. We hebben een handige instructievideo klaarstaan om zowel de zomertijd, als de wintertijd weer goed te kunnen instellen.

Voor wie is een tachograaf verplicht?

Een tachograaf is verplicht voor vrachtwagens en andere voertuigen met een totaalgewicht van meer dan 3.500 kilo. Op de tachograafplicht zijn uitzonderingen. Voor nieuwe voertuigen is een digitale tachograaf verplicht, met uitzondering van eigen vervoer. Dit kan per land verschillen. In Duitsland is de wetgeving wat betreft tachografen net iets uitgebreider. Hier is het gebruik van een tachograaf al verplicht voor voertuigcombinaties vanaf 2.800 kg. Ook geldt dit voor voertuigen die meer  dan 9 personen kunnen transporteren. 

Wanneer gebruik je de 'out of scope' functie?

Waneer je 'out of scope' rijdt, dan rijdt je met een digitale tachograaf zonder chauffeurskaart. Dit mag alleen als jouw situatie niet onder de tachograafplicht valt. Een brandweerwagen, reparatie-gerelateerde wagen of vrachtwagens van het leger vallen hier niet onder. Ook wanneer je op eigen terrein rijdt, om bijvoorbeeld je wagen te wassen, mag je out of scope rijden. 

Hoe manipuleer je een digitale tachograaf?

Een digitale tachograaf kan gemanipuleerd worden, maar dit is natuurlijk altijd strafbaar. Alleen al op het hebben van deze voorziening staat een boete, ook als deze uit staat. Vergeet het manipuleren en denk aan de veiligheid van chauffeurs en andere weggebruikers. De regels zijn er niet voor niets. 

Tacho2Safe en Digifob

Gebruiksvriendelijke en scherp geprijste uitleesapparatuur voor digitale tachografen vind je bij Logistiekconcurrent. Alle uitleesapparatuur is Plug & Play, dus er komen geen ingewikkelde installatieprocessen bij kijken. Zo is er de Digifob 2.0, een uitleesunit om de bestuurderskaart uit te lezen. Met de software die gratis kan worden gedownload, kunnen alle rij- en rust en laad- en losactiviteiten uitgelezen en vastgelegd worden. Voor een wettelijk volledige administratie adviseren wij de Tacho2Safe. Dit Multifunctioneel en de goedkoopste oplossing, voor wagenparken van 1 tot 15 eenheden. Geschikt voor het uitlezen van zowel de bestuurderskaarten als de digitale tachograaf met bedrijfskaart in de wagen. Tacho2Safe wordt met gratis software geleverd.

Wij leveren direct uit voorraad uitleesapparatuur voor de digitale tachograaf. Bekijk snel ons assortiment uitleesapparatuur voor de digitale tachograaf.

Lees minder
Digitale tachograaf uitlezen
12 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
 1. Wij beantwoorden elke vraag op tachogebied

  Daag ons uit, stel je vraag!

  Doos op maat bestellen Doos op maat bestellen
12 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.