Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Papier

Papier en karton horen bij de oudste verpakkingsvormen die er bestaan. Papier en karton worden voornamelijk ingezet voor het inpakken en opvullen van producten in omdozen en bestaan uit diverse kwaliteiten (gramsgewicht) en soorten. De papiersoorten en kwaliteiten bepalen voor welke verpakkingstoepassing het papier is geschikt. De meest belangrijke functie van het papier is om producten of ladingen te beschermen. Papier en karton worden op rollen en als losse vellen geleverd. Wij leveren dit papier en karton direct uit voorraad. Verpakkingspapier is 100% recyclebaar. Daarnaast leveren wij ook papiersoorten die zijn vervaardigd uit recycled papier. Het is dus een milieuvriendelijk product.

Lees verder

Voordelen papier

 • 100% recyclebaar
 • Beschermt producten of ladingen optimaal
 • Licht in gewicht

Soorten papier

In ons assortiment vindt je verschillende soorten papier. Elke papier- of kartonsoort heeft zijn eigen kenmerken. 

 • Natronkraft papier
 • Ersatz papier
 • Golfkarton platen
 • Gebleekt kraftpapier
 • Zijdepapier
 • Antislip papier
 • Grijspapier

Natronkraft papier
Natronkraft papier is erg sterk. Het is gemaakt van nieuwe papiervezels. Natronkraft papier heeft één gladde zijde en bevat een gevergeerd streepjespatroon. Het papier wordt voornamelijk gebruikt bij het inpakken en beschermen van producten. 

Ersatz papier
Ersatz papier is vetwerend en wordt veelal ingezet bij het inpakken van levensmiddelen. 

Golfkarton platen
Deze platen zijn gemaakt van karton en hebben een stevige enkele B-golf. Bij palletladingen worden de platen vaak als bodemplaat gebruikt. Je creëert hierdoor een glad oppervlak. Op deze manier kunnen goederen niet tussen de ribben van een pallet komen. Ook kun je de golfkarton platen gebruiken als tussenplaat. Je stabiliseert de lading en verbetert de drukverdeling. De kans op inzakking wordt hierdoor vermindert. De platen zijn verkrijgbaar voor europallets en blokpallets.  

Gebleekt kraft
Net als het natronkraft papier is gebleekt kraft erg sterk. In tegenstelling tot natronkraft papier is gebleekt kraftpapier wit van kleur. De witte kleur zorgt voor een fris uiterlijk. Voor het inpakken van producten uit de foodsector is gebleekt kraftpapier daardoor erg geschikt. 

Zijdepapier
Zoals de naam al doet vermoeden, is zijdepapier het meest zachte papier. Het papier wordt ook wel vloeipapier genoemd en beschermt kwetsbare producten tegen stoten en krassen. Naast beschadigingen voorkomt vloeipapier ook dat producten zoals koper of messing niet gaan roesten. 

Antislip papier
Dit papier heeft aan beide zijden een antislip coating. Het papier wordt vaak gebruikt als tussen- of onderlegvel bij palletladingen. Antislip papier verhoogt de wrijving tussen de lading, waardoor het niet gaat schuiven tijdens vervoer of verplaatsing. Het papier is 100% recyclebaar en waterafstotend. 

Grijspapier
Grijspapier is gemaakt van 100% gerecyceld karton. Het papier is ideaal als tussenlegvel, inpakvel of om een doos extra op te vullen. Het beschermt zo de producten tegen beschadigingen. 

Rolhouders

Tijdens het inpakken van producten of het opvullen van verpakkingen kun je eigenlijk niet zonder rolhouder. De rolhouder is makkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat je rollen papier snel en eenvoudig kunt afrollen. Ze zijn ideaal voor op de inpaktafel. 

Lees minder
Papier
22 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
22 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.