Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Absorptiematerialen

Absorptiemateriaal is geschikt om vloeistoffen makkelijk en snel te absorberen. Er bestaan verschillende soorten absorptiemateriaal, zoals veegpoeder, absorptiekorrels, absorptiematten, absorptiedoeken en absorptierollen. Vloeistoffen die kunnen worden geabsorbeerd zijn bijvoorbeeld olie, koelvloeistof, oplosmiddel, water, zuur of bijtende stoffen. Als deze vloeistoffen op de grond komen door een lek of door een omgevallen vat, dan is het noodzakelijk om snel te handelen. Met absorptiemateriaal voorkom je dat de vloeistof zicht niet verder verspreid. Een gladde vloer of in aanraking komen met een gevaarlijke stof kan voor ongelukken zorgen. Met absorptiemateriaal zijn vloeistoffen snel verdwenen. 

Lees verder

Veegpoeder

Veegpoeder heeft een reinigende eigenschap. Veegpoeder is een poeder met een sterke stofbindende werking en is gemaakt van zagemeel en detergent. Het poeder trekt stof aan en houdt dit ook vast. Het stof stuift hierdoor niet op. Ook oliën en vetten kunnen gemakkelijk worden opgelost met veegpoeder. Het poeder kan worden ingezet om stofvrij te kunnen vegen in een magazijn, zaal, gang, winkel, werkplaats of garage. Het is geschikt voor beton, stenen en houten vloeren. Het veegpoeder heeft ook een reinigende functie en kan jouw vloer hygiënisch en fris houden.  

Absorptiekorrels

Absorptiekorrels, ook wel garagekorrels of kattegrid, absorberen met gemak alle vloeistoffen. Zonder vlekken achter te laten, zuigen de korrels de vloeistoffen op. Bij verkeersongelukken waar olieën of andere gevaarlijke stoffen zijn gelekt, zijn absorptiekorrels zeer geschikt. Ook bij andere situaties waar snel moeten worden gehandeld, zijn absorptiekorrels onmisbaar. De korrels kunnen zowel binnen, als buiten gebruikt worden. 

Absorptiematten

Een andere variant absorptiemateriaal zijn de absorptiematten. De matten worden vaak onder of naast een machine geplaatst die een oliehoudende vloeistof, een vet of andere vloeistof lekt. Absorptiematten kunnen tot wel 20% van het eigen gewicht absorberen. De mat lekt niet door en binnen korte tijd is de vloeistof opgenomen. Met een absorptiemat ga je slipgevaar uit de weg. Het grote voordeel van de matten, in vergelijking met de absorptiekorrels, is dat ze makkelijker kunnen worden opgeruimd. Ook hebben de absorptiematten een laag eigen gewicht, waardoor de afvalkosten laag blijven. 

Absorptiedoeken

Absorptiedoeken zijn verkrijgbaar in een behandelde en een onbehandelde variant. Behandelde absorptiedoeken kunnen naast olie en chemicaliën ook water opnemen. Machines met booremulsie bevatten een mengsel van water en olie en een behandelde absorptiedoek is hiervoor erg geschikt. Wanneer je juist wilt dat de olie wordt gescheiden van het water, dan kun je onbehandelde absorptiedoeken gebruiken. Deze doeken stoten juist het water af. Ook blijven de onbehandelde absorptiedoeken drijven ongeacht hoeveel olie geabsorbeerd is. Deze doeken zijn ideaal bij lekken in water.

Absorptierollen zijn vergelijkbaar met de onbehandelde doeken. Ze nemen dus oliehoudende vloeistoffen en agressieve chemicaliën op en stoten water af. 

Lees minder

Absorptiematerialen
14 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
14 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.