Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Wielen

Bij ons vind je een ruim assortiment bokwielen en zwenkwielen. De wielen zijn inzetbaar voor intern transportmateriaal, zoals transportrollers en meubelhondjes, rolcontainers en magazijnwagens. De wielen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Wij leggen uit welk wiel je wanneer inzet.

Lees verder

Verschil tussen bokwielen en zwenkwielen

Bokwielen gaan alleen naar voren en naar achter en kunnen niet naar de zijkant worden gereden. Bokwielen worden in het interne transport vaak aan de achterkant van het transportmiddel bevestigd. Zwenkwielen zorgen ervoor dat een kar, wagentje of container bochten kan maken. Het wiel kan 360 graden om het vaste punt draaien en is dus wendbaar. Zwenkwielen zijn ook verkrijgbaar met een rem.

Verschillende combinaties maken

Vaak zie je een combinatie van bokwielen en zwenkwielen onder een wagen. De meest voorkomende combinatie is twee bok- en twee zwenkwielen. Hierdoor is het object wendbaar en heeft het een hoog draagvermogen. Zet je vier zwenkwielen onder een wagen dan creëer je een super wendbare wagen. Het enige nadeel met deze constructie is dat het moeilijk is om in een rechte lijn te rijden. Kies je voor twee bokwielen en één zwenkwiel dan is het object wendbaar, maar is het draagvermogen beperkt. 

Materiaal van de wielen

In ons assortiment vind je wielen van verschillende materialen. Zo hebben we wielen van thermo plastisch rubber (TPR). Dit materiaal veroorzaakt weinig geluid en geeft geen strepen af. Wielen van Polyamide (PA) zijn harde wielen en maken hard en veel geluid. Deze bok- en zwenkwielen worden vaak gebruikt op tapijt of andere zachte ondergronden. Het geluid wordt op deze manier toch gedempt. Wielen die van Polyurethaan (PU) zijn gemaakt zijn redelijk zacht, streeploos en reduceren geluid. 

TIP: Vervang op tijd vastgelopen wielen, voorkom ergernis en ongemak.

Bedenk alvorens goed waarvoor je de wielen wilt gebruiken. Afhankelijk van het bepaalde doel kun je de juiste wielen kiezen. Mocht je toch twijfelen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Lees minder

Wielen
38 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
38 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.