Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Palletboxen

Kunststof palletboxen hebben het formaat van standaard pallets. Kunststof palletdozen zijn ideaal voor gebruik in een magazijn en voor exportdoeleinden. De palletdoos beschermt de producten, waardoor ze zonder schade op de eindbestemming komen. Je kunt een kunststof palletbox gebruiken om een grote hoeveelheid op te bergen. Doordat zowel de bodem als de zijwanden gesloten zijn, kun je er diverse soorten materialen in doen. Van grotere producten tot vloeibare stoffen. De kunststof palletboxen worden gebruikt als opslagcontainer of transportbak voor voedingsmiddelen en chemicaliën, maar ook als stapelbare opslagcontainer voor archieven. Kunststof palletboxen zijn geschikt voor intensief en langdurig gebruik. De plastic boxen zijn eenvoudig te reinigen. 

Lees verder

Voordelen van kunststof palletboxen

Palletboxen hebben een aantal voordelen:

  • zeer stevig
  • eenvoudig te verplaatsen met een heftruck
  • gesloten bodem en wanden 

Palletboxen varianten

Wij leveren kunststof palletboxen afgestemd op de standaard palletformaten:

  • pallet 60 x 80 cm
  • europallet 80 x 120 cm
  • blokpallet 100 x 120 cm

De palletboxen staan op sleden of op poten. Hierdoor zijn de boxen eenvoudig op te tillen en te verplaatsen met een heftruck. 

Kartonnen palletdozen

Een palletdoos past precies op een pallet. Werk je veel met pallets, dan zijn palletdozen dé uitkomst voor jouw logistieke toepassingen. Het draagvermogen van palletdozen kan oplopen tot wel 900 kg, mits er niet teveel druk op de wanden wordt uitgeoefend. Kartonnen palletdozen worden plat aangeleverd en zijn in feite grote Amerikaanse vouwdozen. Een palletdoos is vervaardigd uit een dubbelgolf BC met een dikte van 7 mm. 

De formaten van kartonnen palletdozen zijn gebaseerd op standaard palletformaten. Zo kan een palletdoos bijvoorbeeld het formaat van een europallet hebben waardoor deze precies op de pallet past. Let bij het plaatsen van dozen op een pallet op dat er normaal gesproken altijd gecommuniceerd wordt met de binnenmaten van een doos. Vraag specifiek naar de buitenmaten. Zo benut je de pallet optimaal en zorg je ervoor dat de stevigheid van de doos niet verloren gaat door overstek. De dozen worden bij overstek namelijk niet volledig ondersteund door de pallet. De dozen zakken hierdoor in. Dit brengt schade aan de doos, maar ook aan de goederen. Te kleine dozen zorgen voor onderstek. De dozen staan te ver naar binnen, waardoor ze kunnen gaan schuiven tijdens transport. Ook dit kan schade veroorzaken. Zorg altijd voor een optimale palletisatie. 

Toepassingen palletdozen

Karton is een goedkoop en duurzaam materiaal. Het is daarom erg geschikt om bepaalde voorwerpen stofvrij op te slaan in een magazijn. Omdat de kartonnen palletdoos ook nog eens enorm stevig is, kun je het ook inzetten om goederen te transporteren. Heb je de doos niet meer nodig en gooi je het weg, dan kan de doos eenvoudig gerecycled worden. Het grote voordeel van dozen is dat ze opvouwbaar zijn. Wil je de dozen ergens opslaan, omdat je ze nu even niet gebruikt? Dozen nemen weinig opslagruimte in beslag. 

Lees minder
Palletboxen
36 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
36 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.