Amerikaanse vouwdozen

De Amerikaanse vouwdozen (FEFCO 0201) staat ook wel bekend als standaard doos. Deze doos is het meest voorkomende type verpakking. De doos heeft 4 flappen aan de boven- en onderkant. De Amerikaanse vouwdoos is gemaakt van golfkarton en is, zoals de naam al zegt, vouwbaar. De dozen zijn eenvoudig in elkaar te zetten en te sluiten met verpakkingstape. De Amerikaanse vouwdoos is geschikt als verpakking. De dozen worden gebruikt bij transport of opslag van uiteenlopende producten. De doos geeft een uitstekende bescherming aan producten, waardoor schade voorkomen wordt. 

Onze verpakkingsdozen zijn 100% recyclebaar en beschikken over het FSC-keurmerk. Dit label geeft aan dat het papier afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Dit wil zeggen dat bossen behouden blijven door verantwoord bosbeheer.   

Lees verder

Voordelen van een Amerikaanse vouwdoos

 • Licht in gewicht
 • Makkelijk vouwbaar
 • Hoge stapelweerstand
 • Veelzijdige toepassingsmogelijkheden
 • Neemt weinig opslagruimte in beslag (ongevouwen/plano geleverd)
 • 100% recyclebaar en duurzaam vervaardigd
 • Gepersonaliseerde opdruk mogelijk
 • Lage inkoopkosten

Toepassingen van een Amerikaanse vouwdoos

De vouwdozen worden met name gebruikt om goederen te transporteren of op te slaan. De Amerikaanse vouwdoos is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Een lichte kwaliteit, bijvoorbeeld een enkelgolf, is geschikt voor lichte en niet kwetsbare goederen. Een zware kwaliteit, bijvoorbeeld dubbelgolf, wordt ingezet bij export, zware producten of voor langdurige opslag. Afhankelijk van wat en hoe je gaat vervoeren of opslaan, kies je de kwaliteit van een doos.

Amerikaanse vouwdoos op maat

Wil je een Amerikaanse vouwdoos op maat? Ook dit is mogelijk bij Logistiekconcurrent. Naast de standaard maten en kwaliteiten, kun je kiezen voor een doos op maat. Onze specialisten zullen samen met jou de perfecte Amerikaanse vouwdoos samenstellen. Bepaal samen met de specialist de afmeting, kwaliteit, kleur of andere specificaties. 

Met een bedrukking in de eigen huisstijl kan de doos fungeren als promotie van jouw bedrijf. Het ontvangen van de doos wordt gezien als contactmoment en hiermee onderscheid je jezelf van jouw concurrenten. Wij zien het belang van deze communicatie en denken hierin graag met je mee.

Bekijk alle dozen of vind meer informatie over kartonnen dozen.  

Lees minder
Amerikaanse vouwdozen
50 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Liever besparen met een doos op maat?

  Vraag een doos op maat aan

50 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.