Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Bandenstickers

Bandenstickers of bandenetiketten worden veel gebruikt bij de opslag van banden. Banden kunnen onder andere worden opgeslagen wanneer een auto, bestelbus of vrachtwagen zomer- én winterbanden heeft. Bij het wisselen van zomerbanden naar winterbanden, blijven de winterbanden achter en andersom gebeurt hetzelfde. De gedemonteerde banden gaan gedurende de hele zomer- of winterperiode in de opslag. Het is daarom van belang dat de etiketten goed blijven kleven en de informatie niet kwijt kan raken. 

Lees verder

Gegevens op bandenstickers

Alle belangrijke kenmerken om een band te identificeren kunnen worden opgenomen op de bandensticker. De bandenstickers zijn ideaal ter identificatie van de zomer- en winterbanden. Ook de gegevens van de eigenaar of van de auto kunnen op de sticker worden vermeld:

  • De naam van de eigenaar
  • Het telefoonnummer van de eigenaar
  • Het merk van de auto
  • Het kenteken van de auto
  • Gaat het om voorbanden of achterbanden?  
  • Is er een bandenspanningssensor (TPMS)?

Kleefkracht van bandenstickers

Bandenstickers bevatten een zeer sterke permanente en zelfklevende zilverfolie (aluminium sperre). De belijming van de stickers is extra sterk. Hierdoor blijven de bandenstickers ook op een rubberen oppervlakte kleven, zelfs bij lichte vervuiling van het bandenoppervlak. Daarnaast zijn de etiketten weer- en waterbestendig, vuilafstotend en  niet scheurbaar. De bandenstickers zijn in zijn geheel te verwijderen. Hierdoor blijven er geen resten op de banden achter.  

Bandenstickers bedrukken of beschrijven

Je vindt bij ons blanco bandenstickers én voorbedrukte bandenstickers Met een labelprinter kunnen de blanco stickers gemakkelijk worden geprint. De stickers worden geleverd op rol en bevatten een kern van 25 mm, waardoor ze in bijna alle desktop labelprinters passen. De blanco en voorbedrukte bandenstickers kunnen met pen of watervaste stift worden beschreven. 

Wanneer banden wisselen?

Twee keer per jaar worden banden gewisseld als het gaat om seizoensgebonden banden. In november worden de zomerbanden gewisseld naar winterbanden en in maart maken de winterbanden weer plaats voor de zomerbanden. Winterbanden zorgen voor meer grip op de weg wanneer de temperaturen dalen. Wanneer de temperatuur onder de 7°C zakt, raden wij aan om winterbanden onder de wagen te zetten. Andersom hebben zomerbanden bij hoge temperaturen juist weer meer grip. De temperatuur heeft namelijk grote invloed op de remweg. Winterbanden zijn ontworpen voor het rijden op sneeuw en nattigheid en zijn dus minder effectief op een droog wegdek. Hoe hoger de temperaturen, des te langer is de remweg met winterbanden. Andersom is het profiel van zomerbanden niet geschikt om op sneeuw te rijden, waardoor ook hier een langere remweg zal ontstaan. 

Verschil zomerbanden en winterbanden
Zomerbanden zijn harder dan winterbanden. Omdat de banden harder zijn, hebben de banden bij zachte temperaturen meer grip op natte en droge wegen. Wanneer de temperatuur onder de 7°C zakt, kunnen de banden stijver worden en kunnen er barsten ontstaan. Het profiel van winterbanden houdt sneeuw tussen de groeven om zo meer grip te creëren. Bij zomerbanden wordt de sneeuw samengeperst, waardoor het contact met het wegdek gladder wordt gemaakt. Daarentegen kunnen de zomerbanden uitstekend regen afvoeren.  

Lees minder
Bandenstickers
4 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.