Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Afvalcontainers

Overal wordt afval geproduceerd. Dit afval moet ergens opgeslagen worden. Hoe ideaal zijn afvalcontainers dan? Een afvalcontainer is dé oplossing voor het inzamelen en opslaan van afval. En niet alleen sla je eenvoudig grotere hoeveelheden afval op in een container, je kunt ook makkelijk afval scheiden. Welke afvalcontainers geschikt zijn voor jouw afvalinzameling lees je hieronder. Wij hebben diverse maten en kleuren in ons assortiment.  

Lees verder

Wat is de inhoud van een afvalcontainer?

Elk bedrijf wenst een ander formaat container. Gelukkig zijn er verschillende maten afvalcontainers. Heb je weinig ruimte dan is een vierwielscontainer niet handig. In dat geval kies je beter een minicontainer, ofwel een container met een inhoud van 120, 140, 240 of 360 liter. Heb je juist veel ruimte en produceer je veel afval, dan mag een grote afvalcontainer van 660, 770, 1100 of 1700 liter niet ontbreken. Twijfel je over het formaat van de container, kijk dan ook eens naar de ledigingsfrequentie. In tegenstelling tot een grote afvalcontainer, moeten kleinere kliko's sneller worden geledigd. Daarentegen blijft het afval in een grote container langer liggen. Je zult dus sneller last krijgen van stank. 

Minicontainer (120, 140, 240 en 240 liter)

Bij weinig afval of in een kleinere ruimte zijn kleinere containers natuurlijk erg gewenst. De kleinste container in ons assortiment is de minicontainer met een inhoud van 120 liter. De 140 liter container heeft dezelfde hoogte als de 240 liter container, echter is deze smaller en daardoor ruimtebesparend. De 360 liter container is de grootste minicontainer. Een minicontainer is meer dan alleen een afvalcontainer. De kliko wordt voor meerdere toepassingen gebruikt. Voor particuliere inzet worden eigenlijk altijd de grijze en de groene container gebruikt voor het scheiden van afval. In het bedrijfsleven worden ze niet alleen voor afval gebruikt, maar ook bijvoorbeeld om strooizout in op te bergen. Scholen en sportverenigingen gebruiken de kliko ook wel voor het opbergen van tennisballen, hockeyballen of pilonnen en hesjes. Er komt geen regen in de container en daarom blijft de inhoud altijd droog. Ook zijn de containers makkelijk te verrijden door de twee wielen. Je rijdt ze zonder problemen van de tuin naar de straat of van het ene sportveld naar het andere. 

Naast de tweewielscontainer hebben we ook een driewielscontainer in het assortiment. Deze kliko heeft een extra zwenkwiel, waardoor de container 360 graden om zijn as kan draaien. De container heeft een ruime inhoud van 370 liter en bevat een ergonomische voetgreep om de container te kantelen. 

Vierwielscontainer (660, 770, 1100, 1700 liter)

Grote volumes afval sla je gemakkelijk op in een vierwielcontainer. De containers zijn er vanaf 660 liter en gaan tot 1100 liter. Door de 4 wielen zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. De container kan door middel van remmen op de wielen gefixeerd neergezet worden. 

TIP: de container schoonmaken is niet het fijnste klusje dat er is. We hebben hiervoor de ideale oplossing, namelijk containerzakken. Geen vieze container meer en alles zit netjes in één zak. Ook afval scheiden door middel van knapzakken is voor grote bedrijven die veel recyclebaar afval hebben een goede uitkomst.

Wat mag er allemaal in een afvalcontainer?

Er zijn verschillende soorten afvalstromen. Deze soorten worden gescheiden ingezameld. Om het scheiden van afval efficiënt te maken zijn er verschillende kleuren afvalcontainers. Elke kleur representeert een afvalstroom. Door deze kleuren is het voor iedereen binnen een organisatie duidelijk waar het afval in moet. Ga efficiënt om met jouw afval.

  • Organisch afval (GFT afval) hoort in de groene kliko
  • In de blauwe kliko gooi je papier
  • In de gele kliko hoort glas
  • Plastic folie hoort in de rode/oranje kliko
  • Al het restafval mag in de grijze kliko

Afvalcontainers

Waarom afval scheiden?

Door het scheiden en inzamelen van afval kan het eenvoudig gerecycled worden. De grondstoffen van afval worden opnieuw gebruikt, zodat we geen nieuwe grondstoffen hoeven te winnen. Het is dus minder belastend voor het milieu. Nieuwe grondstoffen kosten geld, dus recyclen is financieel aantrekkelijk. Afvalcontainers zijn er in verschillende kleuren, zodat het scheiden van alle soorten afval een fluitje van een cent wordt.

Containerstickers

Het onderscheid in afvalcontainer kun je ook aangeven met containerstickers. De sticker plak je eenvoudig op een container. De sticker verduidelijkt welk afval er in welke container hoort. Bij Logistiekconcurrent zijn stickers voor plastic, papier en restafval verkrijgbaar. 

DIN-opname 

Al onze containers zijn geschikt voor DIN-opname. Dit betekent dat vuilniswagens met dezelfde systemen, deze afvalcontainers gemakkelijk kunnen ledigen. De DIN EN 840 is een erkende Europese norm voor mobiele afvalcontainers.

Lees minder
Afvalcontainers
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.