Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Antislip materiaal

Antislipmateriaal is een ideaal hulpmiddel bij het zekeren van een lading. Een lading op de juiste manier vastzetten is erg belangrijk voor een veilig transport. Wanneer een lading niet goed is gezekerd, kan het gevaarlijk zijn voor jezelf en de weggebruikers om je heen. Antislipmateriaal is een goede basis voor een veilige ladingzekering. Naast spanbanden, ladingstangen en andere ladingzekering, mag antislipmateriaal niet ontbreken. Antislipmateriaal vergroot namelijk de wrijving tussen de lading en het draagbare deel. Door bijvoorbeeld een antislipmat of een antisliptegel te plaatsen zorg je ervoor dat een lading niet snel zal schuiven. Ook is de lading beter beschermd tegen beschadigingen.

Lees verder

Besparen op spanbanden door antislipmateriaal

Door het verhogen van de wrijvingsweerstand heb je minder spanbanden nodig en verkort het de tijd die je bezig bent om een lading vast te zetten. Antislipmatten zijn een stuk goedkoper dan spanbanden, waardoor je beter extra antislipmateriaal aan kunt schaffen dan meer spanbanden. In een jaar kun je tot wel duizenden euro's besparen. Bij een zware lading hebben antislipmatten meer effect dan het neersjorren met spanbanden. In sommige gevallen zijn antislipmatten zelfs voldoende om een lading te zekeren.

Optimale werking antislipmateriaal

Antislipmateriaal is meerdere keren te gebruiken. Let wel op dat door slijtage de werking van het materiaal afneemt. Wanneer er vuil of vet op antislipmateriaal komt, verliest een mat of een tegel een deel van zijn weerstand. Zorg ervoor dat er niet over antisplitmateriaal gelopen of gereden wordt. Een schone, droge mat of tegel heeft een optimale werking en dus de beste grip. Dit geldt ook voor de laadvloer. Hoe schoner deze is, des te meer wrijving er ontstaat.

Antislipmateriaal bestaat uit granulaat/rubber. Dit materiaal heeft een hoge wrijvingskracht. De dikte van de mat heeft niet meteen invloed op de wrijving. Wel raden wij aan om antislipmateriaal van minstens 8 mm dik te gebruiken. Deze zijn net wat sterker, kunnen beter tegen een stootje en zijn dus duurzamer. Een dunnere mat (3 mm) wordt vaak ingezet om het geluid te dempen van bijvoorbeeld een wasmachine.

Voor een optimale grip zorg je ervoor dat er geen contact meer is tussen de lading en de laadvloer of de onderliggende lading.

Antislipmat op rol

Deze antislipmat, ook wel antirutschmat kan op maat worden gesneden. Ze zijn ideaal om een complete laadvloer te bedekken met antislipmateriaal. Het nadeel is alleen dat de mat aan de afgesneden randen gaan brokkelen. Dit bevordert de levensduur van de mat niet.

Lees minder
Antislip materiaal
14 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
14 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.