Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Kabelbinders

Kabelbinders worden in de volksmond vaak tiewraps genoemend. Tiewrap is de officiële schrijfwijze van het Nederlandse woord. Het wordt ook nog wel eens geschreven als tie-wrap, tyrap, tie-rap of tie-rib. Het woord komt van de merknaam TY-rap. Tiewraps zijn plastic bandjes of riempjes voor het samenbundelen of vastmaken van materialen. De tiewrap bevat zaagtandjes, waardoor de bandjes op alle mogelijke afstanden eenmalig af te stellen zijn. Door de zaagtanden is de sluiting niet met de hand los te krijgen. Als de kabelbinder te strak zit, kan deze niet losser worden gemaakt. Andersom kun je het bandje wel eenvoudig strakker trekken. De enige mogelijkheid om de tie wraps los te krijgen is met een schaar of een ander scherp voorwerp. 

Lees verder

Voordelen van tiewraps

  • Stevig materiaal
  • Geschikt voor diverse toepassingen
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten

Hoe werkt een tiewrap?

Tiewraps zijn eenvoudig in gebruik. Je wikkelt het bandje om het vast te binden object. Aan de ene kant van de tiewrap zit een opening met weerhaken en aan de andere kant is het uiteinde spits en is het oppervlak geribbeld. De uiteindes passen in elkaar. Vervolgens trek je de verbinding aan. Je hoort de zaagtandjes in het geribbelde oppervlak klikken. Hoe harder je trekt, hoe strakker de tiewrap komt te zitten. Zit het bandje strak genoeg, dan laat je de binder los.  

Waar gebruik je tiewraps voor?

Tiewraps worden gebruikt om een sterke verbinding te realiseren. Deze verbinding is vaak tijdelijk. De kabelbinder is eenvoudig vast te zetten en is daarom een oplossing voor verschillende problemen. Tiewraps worden ook wel kabelbinders genoemd, omdat ze vaak gebruikt worden om kabels aan elkaar te binden. Losse kabels zijn met behulp van een tiewrap binnen een handomdraai netjes aan elkaar gemaakt. Wanneer je de kabels los wilt hebben, is de binder snel los te knippen. Tiewraps zijn gemaakt van plastic en geleiden daarom geen stroom. Bij het binden van kabels is dit erg handig. 

Kabelbinders worden regelmatig gebruikt om iets te repareren. Een stang van je fiets, een defecte tent of een kapotte rits zet je eenvoudig weer vast met een tiewrap. Het is een ideaal hulpmiddel bij ongelukje. Daarnaast worden kabelbinders vaak ingezet in de tuin. Je maakt een plant vast aan een stok en zorgt er zo voor dat de plant de lucht in groeit.  

Verschillende soorten tiewraps

Bedenk voordat je aan het werk gaat wat voor tiewrap je nodig hebt. Tiewraps zijn er in verschillende lengtes, breedtes en kleuren, dus voor elke klus is er een wel een passende tiewrap. Naast zwart en transparant biedt Logistiekconcurrent ook kabelbinders in verschillende kleuren, zoals blauw en rood. In ons assortiment hebben we ook hersluitbare kabelbinders die door het indrukken van de druklip eenvoudig los te maken zijn. Deze zijn ideaal wanneer kabels nog verwijderd of vervangen moeten worden. Wij leveren ook andere omsnoeringsmaterialen, zoals touw en PP band

Lees minder
6 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
6 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.