Verzendlabels

Het verzenden van pakketten via de reguliere pakketdiensten heeft een enorme toevlucht genomen door online verkopen. De pakketjes vliegen ons om de oren en de pakketdiensten maken overuren om alles op tijd af te leveren. Zonder verzendlabel wordt dit een lastige klus. Op dit label vind je namelijk alle informatie die nodig is om het pakket naar de juiste bestemming te brengen. 

Lees verder

Een duidelijk verzendlabel

Een verzendlabel zorgt ervoor dat een pakket bij het juiste adres aankomt. Het is daarom belangrijk dat dit label duidelijk is. Onduidelijke verzendetiketten zorgen voor vertragingen. Zorg dus voor een duidelijke barcode, die goed en makkelijk te scannen is. Plak het etiket aan de bovenkant van het pakket, zodat het verzendproces soepel verloopt. In combinatie met een labelprinter én onze verzendetiketten, zijn verzendlabels in een mum van tijd geprint. 

Hoe kies ik het juiste verzendlabel?

Bij het aanschaffen verzendlabels zijn een aantal selectiecriteria van toepassing:

  • Met welke pakketdienst ga je jouw pakketten versturen?
  • Welk type printer gebruik je of wil je gaan gebruiken?
  • Naar wat voor soort etiket gaat je voorkeur naar uit?

Pakketdiensten
Er zijn verschillende pakketdiensten waar je uit kunt kiezen, zoals DHL, PostNL, DPD, GLS en UPS. Verzendlabels zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Het is belangrijk dat je het juiste formaat aanschaft voor de gekozen pakketdienst. Zo verschilt een DHL label van een DPD, GLS, UPS of PostNL label. Nagenoeg hanteren alle pakketdiensten een labelformaat van 100 x 150 mm, maar DHL vormt de uitzondering. Het label DHL moet ten minste 100 x 210 mm groot zijn. 

Labelprinter
Bij de aanschaf van verzendlabels is het belangrijk dat je weet wat de grote mag zijn van de kern van het rolletje. Een kleine labelprinter verwerkt rolletjes met een kern van 25 mm. Een groter formaat (industriële) printer verwerkt rolletjes met een kern van 76 mm.

Soort etiket
Standaard leveren wij thermische etiketten met een permanente belijming. Deze belijming laat resten achter bij verwijderen. 

BPA-vrije verzendlabels

Onze verzendlabels zijn BPA-vrij. BPA staat voor Bisfenol A en is een chemische stof. De stof wordt veel gebruikt bij de productie van plastic materialen, zoals plastic flesjes, bakjes of blikjes. De kans bestaat dat kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. De stof is niet direct schadelijk voor de mens, maar krijg je er teveel van binnen dan kan het een hormoonverstorende werking hebben. Vooral ongeboren of kleine kinderen zijn gevoeliger voor de stof. Ook in etiketten en bonnetjes kan BPA zitten. De stof wordt namelijk ook gebruikt als speciale inkt/kleurontwikkelaar in thermisch papier. De Europese Unie heeft daarom sinds 2020 een nieuwe wetgeving, welke eist dat al het in Europa verkochte thermisch papier BPA-vrij moet zijn. Bij Logistiekconcurrent vind je daarom uitsluitend BPA-vrije verzendetiketten.

Lees minder
Verzendlabels
30 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Wil je meer weten over onze labels?

    Neem contact op met onze productspecialist

30 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.