Categorieën
085-2734999

Klantenservice

IBC containers

De IBC container is de meest bekende container om vloeistoffen in eenheden van 1000, 600 of 300 liter eenvoudig te vervoeren of op te slaan. 'IBC' staat voor Intermediate Bulk Container. Een IBC vloeistofcontainer onderscheidt zich door de relatief lage aanschafkosten en is optioneel ook verkrijgbaar met UN-goedkeuring voor transport van gevaarlijke stoffen. De containers zijn standaard uitgevoerd met een stalen framewerk dat rust op een stalen, houten of kunststof onderstel. De IBC-container is vanaf boven te vullen. Onderaan de container zit de aftapkraan.  

Lees verder

Het gebruik van IBC containers

IBC tanks worden ingezet als opslagmateriaal voor vloeistoffen in grote volumes. Dit kunnen verschillende vloeistoffen zijn, zoals water, verf, olie, geneesmiddelen en nog veel meer. Ook kunnen gevaarlijke stoffen eenvoudig op worden geslagen in de containers. Het grote voordeel is dat ze zonder problemen hergebruikt kunnen worden. De vloeistoftanks komen vaak voor in de landbouw of voedingsindustrie. Niet alleen zijn IBC containers op professioneel vlak te gebruiken. Wil jij regenwater opvangen voor huishoudelijk gebruik, dan kun je de tank eenvoudig gebruiken als waterton. Langere periodes van droogte kun je op deze manier overbruggen. Met het water kun je de tuin water geven. Aangezien het grondwaterpeil al enkele jaren zakt is dit een slimme manier om toch aan voldoende water te komen. Je bespaart geld en je hoeft niet aan het kostbare drinkwater te komen. Welke IBC-container geschikt is voor welke vloeistof zie je hieronder: 

Standaard IBC UN-keurmerk IBC Food-grade IBC
Ongevaarlijke vloeistoffen
Gevaarlijke vloeistoffen X X
Voedingsmiddelen X X

De inhoud van de IBC container

IBC-containers zijn er in verschillende grotes en inhoudmaten.  Een IBC container met een inhoud van 300 liter is ideaal voor kleine bedrijven of zelfs particulier gebruik. Door het kleine formaat van deze IBC kan je deze eenvoudig kwijt in je magazijn of werkplek. De IBC tanks met een volume van 600 liter hebben het formaat van een europallet en passen daarmee gemakkelijk door een deur.

De meest voorkomende IBC containers hebben een inhoud van 1000 liter en het formaat van een blokpallet. Doordat dit formaat het meest voorkomt zijn er hier ook de meeste opties voor. Door de grote inhoud zijn deze IBC’s het best geschikt voor de bulkopslag van allerlei soorten vloeistoffen, zoals water, verf, olie, geneesmiddelen en nog veel meer.

IBC Container
300 liter
IBC Container
600 liter

IBC Container
1000 liter

IBC Container Nieuw 300 liter Werit COMPACTline - Kunststof Onderstel IBC Container Nieuw 600 liter Werit ECOline - Kunststof Onderstel IBC Container Nieuw 1.000 liter Werit ECOline - Kunststof Onderstel
80 x 60 x 100 cm 120 x 80 x 101,3 cm 120 x 100 x 116 cm
Halve europallet Europallet Blokpallet

Hoe kies ik het juiste onderstel?

IBC containers hebben verschillende soorten onderstellen. Deze kan van hout, kunststof of staal zijn of in sommige gevallen een combi tussen staal en kunststof. De keuze van het onderstel hangt nauw samen met waarvoor je een IBC container gebruikt.Food-grade IBC’s en IBC’s die geschikt zijn voor de opslag van gevaarlijke stoffen hebben een kunststof of stalen onderstel. Voor de standaard IBC’s is er nog wel de keuze tussen houten of kunststof onderstel. Hierbij is het houten onderstel goedkoper en veel gebruikt voor transport terwijl een kunststof onderstel eenvoudig te reinigen en duurzamer is.

Een nieuwe of refurbished container

Wij bieden IBC containers aan in verschillende condities. Nieuwe IBC’s spreken voor zich, deze komen brandschoon en ongebruikt binnen. Onze refurbished containers zijn al eens gebruikt maar hersteld naar nieuwstaat. Het frame is gebruikt maar de tank wordt vervangen. De tanks zijn dus eigenlijk net zo schoon als een nieuwe IBC-container. Een belangrijk voordeel van een refurbished container is dat het een groene keuze is ten opzichte van het kopen van een nieuwe IBC.

Bij de gebruikte varianten maken we onderscheid tussen een A-keus en B-keus. A-keus IBC’s zijn ooit gebruikt maar daarna grondig schoongemaakt. Deze containers zijn dus ook bruikbaar voor bijvoorbeeld het opvangen van regenwater. B-keus containers zijn niet gereinigd waardoor ze niet direct geschikt zijn voor bepaalde vloeistoffen. Hierdoor hebben ze wel een scherpe prijs.

Tip: Als je een gebruikte container aanschaft, kan het zijn dat er nog een restproduct in de tank zit. Dit zijn nooit schadelijke stoffen geweest. Wanneer de tank in de voedselindustrie is gebruikt, kan het voor heel veel andere toepassingen worden gebruikt. Ons advies voor het reinigen van de tank is om dit te doen met heet water en afwasmiddel.

De juiste toebehoren voor je IBC container

IBC-containers zijn standaard uitgerust met een vuldop en een tapkraantje aan de onderkant. Hiermee voldoen ze in de meeste gevallen aan het doel dat je hebt bij het gebruik van een IBC tank. Als je de tank net iets anders wilt gebruiken hebben we hier ook accessoires voor. Zo kan je de IBC container eenvoudig omturnen tot een drinkbak met een speciale montageplaat en IBC slang. Ook andere opzetstukken, zoals afsluitdoppen voor het vulgat en het kraangat, verloopstukken en kraankoppelingen zijn beschikbaar. Hierdoor voldoet de container altijd aan jouw wensen.

Voordelen van een IBC container

Nieuwe, refurbished en gebruikte IBC containers zijn voornamelijk beschikbaar in twee groottes, namelijk 600 of 1000 liter. IBC containers 300 liter komen veel minder vaak voor. Naast de lage prijs van een container, bespaar je met een IBC container veel plaats. Een tank van 1000 liter neemt ongeveer evenveel plek in beslag als een pallet met 4 vaten van 200 liter. Met een IBC container kun je dus 20% meer vloeistof opslaan. Een ronde container heeft altijd ruimteverlies. Daarnaast kunnen de vloeistoftanks heel makkelijk gestapeld worden. Ook zijn de containers makkelijk te vervoeren omdat ze gepallettiseerd zijn. Het lage prijskaartje vormt ten slotte een extra voordeel dat IBC-containers zo populair maakt. 

Schaf een lekbak of opvangbak aan om eventuele lekkages te kunnen opvangen. Deze bak plaats je onder een IBC container. De werkvloer wordt hierdoor niet vies of nat en vloeistoffen kunnen ook niet in de grond komen. Om het gebruik nog gemakkelijker te maken zijn er diverse toebehoren voor de IBC.

Lees minder
IBC containers
29 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
29 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.