Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Schuimfolie

Schuimfolie, geschikt voor het verpakken van kwetsbare oppervlaktes zoals leder, glas, hout, porselein, gelakte (auto)delen, electronica en huishoudapparatuur. Onze rollen schuimfolie zijn van CFK-vrije Polyethyleen gemaakt. Schuimfolie in polyethyleen kenmerkt zich door een lage densiteit, ze is soepel, licht en sterk en beschermt kwetsbare en krasgevoelige producten tegen schade en vocht. Schuimfolie is samen met noppenfolie één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen. 

Lees verder

Voordelen schuimfolie

 • Licht
 • Lucht- en waterdicht
 • Stofvrij
 • Schokdempend
 • Laat geen afdrukken achter

Verschillende varianten schuimfolie

Schuimfolie wordt geleverd op rollen in 4 verschillende diktes. De rollen zijn beschikbaar in diverse formaten. 

 • Foamdikte 1 mm
 • Foamdikte 2 mm
 • Foamdikte 3 mm
 • Foamdikte 5 mm

Schuimfoam met een dikte van 1 mm biedt bescherming tegen oppervlaktebeschadiging. De producten worden hiermee in de eerste plaats beschermd tegen krassen en andere beschadigingen aan de oppervlakte.

De 2 mm dikke schuimfoam beschermt, net als de 1 mm, tegen oppervlaktebeschadiging. Daarnaast biedt de schuimfoam ook bescherming tegen lichte schokken.

Foam van 3 mm dikte is geschikt voor zwaardere en hoekige voorwerpen. Door deze dikte is het minder geschikt als verpakkingsmateriaal.

Ook is het schuim inzetbaar als dempingsmateriaal. Je kunt het bijvoorbeeld plaatsen onder laminaat of andere vloeren. Zo zorg je ervoor dat geluid gedempt wordt. 

Toepassingen schuimfolie

Schuimfolie op rol en foam vellen wordt in diverse sectoren gebruikt. Verhuizers en meubelfabrikanten beschermen meubilair met de schuimfolie. Je kunt zowel de poten als een volledige kast of bank eenvoudig inwikkelen met foam. De schuimfolie kan nadat het product is ingewikkeld vastgemaakt worden met tape.  

Schuimblokjes

Naast schuimfolie op rol zijn er ook schuimblokjes. Schuimblokjes zorgen ervoor je dat je product niet verschuift of beschadigt. Schuimblokken hebben een hoog schokabsorberend vermogen. Ze worden ook vaak gebruikt als buffer tussen glas, natuursteen, metaal, hout en andere stootgevoelige producten. 

Lees minder
Schuimfolie
7 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
7 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.