Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Magazijninrichting

Buiten het plaatsen van magazijnstellingen, houdt een magazijninrichting veel meer in. Een hogere productiviteit kan worden behaald met het juist inrichten van jouw magazijn. Om een handig overzicht te maken onderscheiden we magazijninrichting in twee categoriën, namelijk inrichting en veiligheid. Welke vragen moet je jezelf stellen om tot een juiste magazijninrichting te komen? 

Lees verder

De juiste magazijninrichting

De juiste magazijninrichting zorgt voor:

 • Overzicht
 • Structuur
 • Efficiëntie
 • Veiligheid

Inrichting voor jouw magazijn

Het inrichten van een magazijn vereist de nodige aandacht. Hoe ga je de ruimte optimaal benutten en wat zet je überhaupt in een magazijn? Stel jezelf een aantal vragen om erachter te komen hoe jouw magazijninrichting moet zijn:

 • Wat ga je opslaan?
 • Hoe ga je de producten opslaan?
 • Welke transportmiddelen ga je gebruiken?
 • Wat gaat nog meer gebeuren in het magazijn?

Wat voor soort producten ga je opslaan? Zijn deze producten groot of klein, licht of zwaar? Denk vooraf na wat voor stellingen je nodig hebt. Voor de inrichting van een magazijn kun je gebruik maken van legborstellingen. Deze stellingen zijn ideaal voor de opslag van kleinere producten. Met handige kunststof bakken heb je jouw voorraad helemaal op orde. Bepaal hoeveel producten er in totaal moeten worden opgeslagen om het juiste aantal legbordstellingen aan te schaffen. Heb jij grote en zware producten in opslag, dan is het verstandig om producten op een pallet op de slaan. Zorg in dit geval dat er genoeg plaats is om de pallets te plaatsen. Breng markeringtape aan waar de pallets moeten komen te staan. 

Hoe verplaats je jouw producten binnen het magazijn? Je kunt je voorstellen dat een leverancier van kralen andere interne transportmiddelen gebruikt, dan iemand die zware vaten met vloeistof levert. Hoeveel ruimte heb je om met transportmiddelen aan de slag te gaan en welke middelen heb je nodig? Wil je gebruik maken van palletwagens, steekwagens, meubelhondjes of andere transportmiddelen? Bedenk goed dat deze hulpmiddelen op wielen tussen de stellingen moeten kunnen passen, een draai moeten kunnen maken en dat je genoeg ruimte hebt om de producten er makkelijk op en af kunt zetten.  

Moeten er ook werkplekken ingericht worden om bijvoorbeeld pakketten in te pakken? Een inpaktafel mag in dit geval niet ontbreken in de inrichting van jouw magazijn. Creëer een ergonomische werkplek met een hoge efficiëntie. Met de juiste indeling en accessoires zijn jouw medewerkers voorzien van alle gemakken. Met een heftafel creër je een ergonomische werkomgeving. De tafel is door middel van een schaar in hoogte verstelbaar. De heftafel biedt een veilige manier om goederen te heffen en eventueel te verplaatsen. 

Hoeveel personeel is er werkzaam in jouw magazijn? Zij moeten de ruimte krijgen om hun werk te kunnen doen. Ook wil je dat jouw medewerkers hun kostbare spullen op kunnen bergen onder werktijd. Gebruik hiervoor de lockerkasten. Elk deurtje heeft een apart cilinder slot, zodat elke medewerker veilig zijn/haar eigendommen kan opbergen. 

Veiligheid in jouw magazijn

Breng de logistiek in het magazijn goed in kaart. Veiligheid in een magazijn is het allerbelangrijkste. Ook wettelijk behoordt een magazijn veilig te zijn. Het voorkomen van werkongevallen kan op veel manieren. Wij hebben een ruim assortiment aan veiligheidsbenodigdheden:

 • Aanrijdbeveiliging
 • Magazijnspiegels
 • Pictogrammen
 • Absorptiematerialen
 • Antivermoeidheidsmatten
 • Mobiele airco's

Aanrijdbeveiliging
Als eerste bieden wij uitgebreide mogelijkheden voor aanrijdbeveiliging. Met aanrijdbeveiling beschermt je niet alleen jouw stellingen tegen eventuele aanrijdingen door heftrucks, maar ook de medewerkers. Stellingen en stapels goederen zullen door middel van aanrijdhoeken, -beugels en palen niet omvallen en zo bescherm je jouw personeel. Om stoten aan uitstekende boorden en scherpe randen te voorkomen zijn er stootranden.

Magazijnspiegels
In een magazijn kan veel vervoer aanwezig zijn. Heftrucks, palletwagens rijden rond om goederen van A naar B te brengen. Omdat stellingen ooit heel hoog kunnen zijn, kan het magazijn minder overzichtelijk worden. Een oplossing voor een overzichtelijk magazijn is het ophangen van magazijnspiegels. Deze spiegels geven een 360 graden panorama overzicht, waardoor meer plekken zichtbaar worden. Dit kan botsingen voorkomen. 

Pictogrammen
Picotgrammen om in één opslag duidelijk te maken wat er gaande is, verhogen de veiligheid voor uw medewerkers. Een ruim assortiment aan brandbestrijdingstickers, evacuatiesticker, geboden- en verbodenpictogrammen en natuurlijk waarschuwingspictogrammen zijn verkrijgbaar via onze webshop. Stel jouw medewerkers gemakkelijk en snel op de hoogte. 

Absorptiematerialen
Absorptiematerialen worden gebruikt om snel vloeibare stoffen te absorberen. Denk bij deze vloeistoffen aan bijvoobeeld oliën, koelvloeistoffen, oplosmiddelen, zuren of bijtende stoffen. Mocht er ooit een lekkage zijn, dan is de vloeistof binnen de kortste keren opgeruimd. 

Antivermoeidheidsmatten
Medewerkers die veel staande werkzaamheden verrichten hebben veel baat bij antivermoeidheidsmatten. Deze matten verhogen de productiviteit en verminderen ongelukken. De mat is antislip waardoor valpartijen verleden tijd zijn. De matten versterken de doorbloeding en helpen onder andere rugklachten te voorkomen of te verminderen. Het ziekteverzuim zal op deze manier dalen.

Mobiele airco's
Werken in een warme omgeving is niet bevorderend voor de productiviteit van je medewerkers. Een verfrissende wind zorgt ervoor dat je prettiger werkt. Heb je een niet al te groot magazijn, dan zijn de mobiele airco's ideaal tijdens warme dagen. De airco's van Logistiekconcurrent kunnen tot wel 55 m3 verkoelen.

Bekijk alles voor het magazijn.

Lees minder
Magazijninrichting
 1. Aanrijdbeveiliging
  Aanrijdbeveiliging
  Browse Category
 2. Legbordstellingen
  Legbordstellingen
  Browse Category
 3. Heftafels
  Heftafels
  Browse Category
 4. Werktafels
  Werktafels
  Browse Category
 5. Inpaktafels
  Inpaktafels
  Browse Category
 6. Antivermoeidheidsmat
  Antivermoeidheidsmat
  Browse Category
 7. Magazijnspiegels
  Magazijnspiegels
  Browse Category
 8. Absorptiematerialen
  Absorptiematerialen
  Browse Category
 9. Veiligheidskasten en lockers
  Veiligheidskasten en lockers
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.