Categorieën
085-2734999

Klantenservice

ADR & EHBO

Dertig procent van de chemische producten gaat over water, rail of over de weg. De resterende zeventig procent gaat via de pijpleidingen. Het is erg belangrijk dat er regels zijn over het transporteren van chemische stoffen. Gevaarlijke stoffen moeten op de juiste manier verpakt worden en duidelijk herkenbaar zijn. Ook worden de gevaarlijke stoffen enkel vervoerd door speciaal opgeleid personeel.

Lees verder

ADR

ADR is de afkorting van de Franse titel van het Europees verdrag betreffende het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route). Het ADR geeft voorschriften voor het vervoer van alle gevaarlijke stoffen. Denk hierbij aan explosieven, oxiderende of giftige stoffen, brandbare gassen en radioactief materiaal. Sinds 1968 is dit verdrag in werking getreden en zijn 39 landen toegetreden tot het verdrag. Nederland en België zijn twee van deze landen.

ADR 2017 regelgeving

Sinds 1 januari 2017 zijn er belangrijke wijzigingen op de ADR instructies en daarom is de minimale uitrusting voor ADR klassen ook gewijzigd.

Conform de eisen die gesteld worden aan de uitrusting van het voertuig en kleding van de bemanning tijdens het transport van ADR goederen, leveren wij een ADR-basisuitrusting, waarbij een ADR koffer compleet kan worden besteld of losse delen ter aanvulling. De uitrusting is afhankelijk van de ADR classificatie, kijk hier voor de voorschriften tijdens vervoer

Een ADR uitrusting kan bestaan uit de volgende onderdelen: een ADR koffer, markering, voertuiguitrusting, waarschuwingssignalen en brandblussers. De inhoud van de ADR koffer bestaat uit artikelen voor algemene en persoonlijke bescherming van alle bemanningsleden van het voertuig. Afhankelijk van welke stoffen er vervoerd worden is er een verplichte uitrusting. De verschillende artikelen kunnen nabesteld worden. Op het voertuig dient aangegeven te staan wat er vervoerd wordt. Hier zijn duidelijke regels voor. Veel gebruikte waarschuwingssignalen zijn bijvoorbeeld een gevarendriehoek en een verkeerskegel.

Met een brandblusser kun je een kleine brand doven. Je hebt grofweg twee soorten: blussers die onder permanente druk staan en blussers die voor gebruik eerst onder druk gezet moeten worden. Het is belangrijk om te weten wat voor een soort blusser je bij je hebt, zodat je dit niet nog hoeft uit te gaan zoeken zodra je het nodig hebt. Het dient er wel duidelijk op te staan, hoe het gebruikt kan worden en waarvoor het geschikt is.

RID en ADN

De voorschriften in het ADR zijn gebaseerd op de "Recommendations on the Transport of Dangerous Goods", uitgegeven door de Verenigde Naties (ook bekend als "het oranje boek", naar de kleur van de omslag). Ze worden tevens zo veel mogelijk afgestemd op de voorschriften voor het transport per spoor (RID: Regulations concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Rail) en op de binnenwateren (ADN: Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par voies de Navigation intérieures). Dit is nodig wanneer bijvoorbeeld containers of opleggers van vrachtwagens niet alleen over de weg maar ook per spoor of over water vervoerd kunnen worden.

Lees minder
ADR & EHBO
 1. Checklist - ADR uitrusting
  Checklist - ADR uitrusting
  Browse Category
 2. ADR markering
  ADR markering
  Browse Category
 3. ADR voertuiguitrusting
  ADR voertuiguitrusting
  Browse Category
 4. ADR waarschuwingssignalen
  ADR waarschuwingssignalen
  Browse Category
 5. ADR navulling
  ADR navulling
  Browse Category
 6. ADR koffers
  ADR koffers
  Browse Category
 7. Verbanddozen
  Verbanddozen
  Browse Category
 8. BHV Verzamelplaats
  BHV Verzamelplaats
  Browse Category
 9. Oogspoeling
  Oogspoeling
  Browse Category
 10. Pleisters en dispensers
  Pleisters en dispensers
  Browse Category
 11. Lifehammer
  Lifehammer
  Browse Category
 12. Hygiëne en verzorging
  Hygiëne en verzorging
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.