Categorieën
085-2734999

Klantenservice

2-delige spanbanden

Een lading veilig zekeren doe je onder andere met spanbanden. Je kunt de spanbanden verdelen in twee varianten, namelijk de tweedelige spanband en de eendelige spanband. De tweedelige spanband bestaat allereerst uit een kort stuk band met aan het ene uiteinde een ratel en aan de andere kant een haak of eindfitting. Het andere deel is een lange band met aan één uiteinde dezelfde haak of eindfitting. Met beide haken of eindfittingen kun je de lading verankeren. De sjorband is gemaakt van 100% polyester en is bestand tegen de vele weersomstandigheden. Door middel van de ratel kan de spanband erg strak worden vastgezet. Hierdoor is er geen beweging meer mogelijk en staat de lading dus stevig in de trailer of bus.  

Lees verder

Door een spanband te hard aan te trekken kan een lading beschadigen. Natuurlijk is het goed dat een lading stevig vast zit, maar je hebt liever een onbeschadigde lading op de eindbestemming. Logistiekconcurrent biedt hiervoor een perfecte oplossing, namelijk de hoekbeschermers. Deze kunststof hoeken beschermen de lading tegen insnijding.

Waarom spanbanden bestellen bij Logistiekconcurrent?

 • Ons assortiment bestaat uit meer dan 2.000 spanbanden
 • We leveren alle maakbare variaties spanbanden die mogelijk zijn
 • De meeste spanbanden zijn direct uit voorraad leverbaar
 • Door te voldoen aan de Europese Norm, zijn onze spanbanden veilig in gebruik
 • Onze product experts denken graag met je mee

Waarvoor worden tweedelige spanbanden gebruikt?

Tweedelige spanbanden worden ingezet om een lading of materialen te diagonaal sjorren, omsnoeren of neerbinden. Ook worden deze spanbanden gebruikt om tenten, marktkramen, luifels of decordelen vast te zetten. Op het blauwe label staat aangegeven waarvoor een spanband voor mag worden ingezet. Dit label moet altijd bevestigd zijn aan de spanband en goed leesbaar zijn. Bij tweedelige spanbanden staat het pictogram voor diagonaal sjorren, het omsnoeren én neerbinden afgebeeld:

Diagonaal sjorren Omsnoeren Neerbinden
Diagonaal sjorren Omsnoeren Neerbinden

Diagonaal sjorren zet een lading vast door minimaal gebruik te maken van vier spanmiddelen. De vier spanmiddelen worden diagonaal bevestigd aan bevestigingspunten. Tijdens het omsnoeren van een lading worden de spanmiddelen om de lading  aangebracht. Bij het neerbinden van een lading trek je de lading naar beneden. De spanmiddelen worden over de lading getrokken en aan beide kanten aan het voertuig bevestigd. De lading wordt hiermee gebundeld, verstevigd of ergens aan bevestigd. 

Spanbanden zelf samenstellen

De tweedelige spandbanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo heb je niet alleen de opties zwarte spanbanden of witte spanbanden. Bij Logistiekconcurrent zijn ook andere kleuren te verkrijgen, zoals rood, groen of blauw. Voor een perfecte branding kies je de juiste kleur die bij jouw huisstijl past en kun je ook nog eens jouw eigen bedrijfsnaam op de spanbanden laten zetten. Hiervoor kun je bij ons een gratis offerte opvragen. Een groot pluspunt van bedrukte spanbanden is dat ze te onderscheiden zijn met andere spanbanden. Ze worden dus niet door elkaar gehaald en zullen niet zo snel gestolen worden. Ook zorgt het ervoor dat jouw bedrijfsnaam of merk onder de aandacht wordt gebracht. De naamsbekenheid zal hierdoor groter worden. 

De tweedelige spanbanden worden geleverd in drie bandbreedtes, namelijk 25, 35, 50 of 75 mm. De sterkte van de spanbanden kan oplopen tot wel 10.000 kg. Nadat je de keuze voor de bandbreedte hebt gemaakt, bepaal je zelf de lengte van de spanband. Je hebt hierin keuze uit spanbandlengtes van 1 meter tot 25 meter. Let op: de maximale lengte van de spanband kan per kleur verschillend zijn. 

Op Logistiekconcurrent vind je een ruim assortiment 2-delige spanbanden. Deze worden in Nederlandse ateliers vervaardigd, waardoor onze kwaliteit en levertijd zijn geborgd. Binnen 2-4 werkdagen leveren wij de bestelde spanband aan. Ben je op zoek naar een andere samenstelling in bandkleur, ratel of fitting dan in onze shop vertoond? Informeer bij onze klantenservice geheel vrijblijvend naar prijzen en mogelijkheden.

Het oprollen van een spanband na het lossen van een lading is een heel karwei. Bespaar tijd en ergernissen met een spanband oproller. Met dit hulpmiddel heb je in een paar seconden de spanband netjes opgerold. 

Bekijk alle spanbanden.

Lees minder
2-delige spanbanden
55 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bedrukte spanbanden of een spanband op maat?

  Vul ons aanvraagformulier in!

  Spanband op maatSpanband op maat
55 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.