Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Archiefdozen

Ondanks het digitale tijdperk, zal het nog wel even duren tot het papieren archief volledig verdwenen is. We blijven nog steeds veel papieren documenten afdrukken en ontvangen ze ook nog regelmatig. Stapels papier ontstaan als je ze niet opbergt. Veel documenten van die stapel kunnen weggegooid worden, maar een deel zul je nog moeten bewaren. Denk hierbij aan juridische of financiële documenten, zoals afschriften, garantiebonnen of gebruiksaanwijzingen. Een fysiek archief bewaar je in archiefdozen. Deze archiefboxen zorgen voor overzicht en een opgeruimd bureau. Laat documenten niet slingeren, maar archiveer ze.  

Duurzaam logo

Onze verpakkingsdozen zijn 100% recyclebaar en beschikken over het FSC-keurmerk. Dit label geeft aan dat het papier afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Dit wil zeggen dat bossen behouden blijven door verantwoord bosbeheer.

Lees verder

Voordelen van een archiefdoos

  • Licht in gewicht
  • Ruimtebesparend
  • Makkelijk te stapelen
  • Duurzaam
  • Eenvoudig in elkaar te zetten
  • Gemaakt van zuurvrij karton

Bescherm je documenten met archiefdozen

Archiefdozen zijn vaak gemaakt van zuurvrij karton. Dit zorgt ervoor dat de documenten niet aangetast worden door externe invloeden en kunnen dus langer bewaard worden. De zuurvrije dozen voldoen aan de kwaliteitseis ICN1. Wij raden altijd aan om deze zuurvrije dozen te gebruiken, wanneer je iets voor langere tijd wilt archiveren. Voor de beste kwaliteit van je documenten is het verstandig om schadelijke elementen, zoals nietjes, plakband en memoblaadjes te verwijderen. Ook deze elementen tasten de documenten aan op langer termijn.   

Het gebruik van archiefdozen

Het archiveren van documenten kost wat meer tijd, maar als je het goed doet is het ideaal. Om jouw archief nog overzichtelijker te maken, zorg je dat je de dozen voorziet van een label. Op deze manier vind je al jouw documenten snel terug. Veel archiefdozen zijn al voorzien van een liniatuur. Hierop is makkelijk aan te geven wat er in welke doos zit. Archiveer op alfabetische volgorde, op datum of code. Hoe je precies archiveert maakt niets uit, als het voor jezelf maar voor overzicht zorgt. 

Het voordeel van archiefdozen is dat ze eenvoudig vouwbaar zijn en dat je ze eventueel kunt afsluiten met verpakkingstape. Daarnaast is een archiefdoos zowel staand als liggend te gebruiken. 

Bekijk alle dozen.

Lees minder
Archiefdozen
22 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
22 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.