Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Douaneformulieren

Erkend drukker Binnen de Europese Unie is er sprake van vrij verkeer van goederen. Dit betekent dat je geen invoerrechten hoeft te betalen. Als je producten naar landen buiten Europa vervoert, krijg je wel te maken met invoerrechten en douaneformulieren. Welk douaneformulier je wanneer nodig hebt, is afhankelijk van het land waar de goederen naartoe gaan. Bij ons zijn verschillende douaneformulieren verkrijgbaar, zodat je zonder problemen door de douane komt.   

Lees verder

Onder vergunningnummer 15/418/12035 is per 1 maart 2015 door de Nederlandse Douane aan Logistiekconcurrent vergunning verleend tot uitgave van de meest gebruikte Nederlandse Douaneformulieren. Kamer van Koophandel (KvK) heeft de formulieren erkend. De douaneformulieren zijn bij ons tegen een zeer concurrerende prijs te bestellen.

Hoe kies je het juiste formulier?

Voordat je goederen gaat vervoeren, is het van belang om jezelf een aantal vragen te stellen om het juiste formulier te kunnen kiezen:

  • Vanuit of naar welk land worden de goederen vervoerd?
  • Bevinden deze landen zich binnen of buiten de Europese Unie?
  • Is dit land een ontwikkelingsland of een minder ontwikkeld land?
  • Zijn er afspraken gemaakt met betrekking tot de invoerrechten met het land?
  • Wat voor soort goederen ga je vervoeren?
  • Wat is het land van oorsprong van de goederen? In welk land zijn de goederen geproduceerd of voldoende bewerkt?

Na het kiezen van de juiste douaneformulieren is het essentieel om de documenten ook correct en volledig in te vullen. 

Verschillende douaneformulieren

ATR-Certificaat
Het ATR-Certificaat is een certificaat dat je gebruikt bij handel tussen landen uit de EU en Turkije. Goederen van herkomst uit Turkije kunnen hiermee zonder invoerrechten worden ingevoerd.

Air Waybill
Air Waybill is een document dat geschikt is voor luchtvracht. Een zending wordt niet geaccepteerd door de luchtvaartmaatschappij zonder Air Waybill. Het is een bewijs van de overeenkomst tussen de lader en de vervoerder.

Certificaat van Oorsprong (CvO)
Het CvO is een document om aan te tonen in welk land een product is gemaakt. Met een Certificaat van Oorsprong kan een land de invoer van goederen uit bepaalde landen beperken of zelfs verbieden. Deze regelingen worden vaak om politieke redenen ingezet. Ook marktverstoring wordt voorkomen met een CvO.

EUR. 1 Certificaat
EUR. 1 Certificaat is een oorsprongsformulier waarmee in de EU een korting of een vrijstelling op het invoerrecht kan worden verkregen in landen waar de Europese Unie een vrijhandelsovereenkomst mee heeft gesloten.

Enig Document
Het Enig Document is een elektronisch douaneformulier dat gebruikt wordt tijdens het goederenverkeer tussen EU-landen en landen buiten de EU.

Form A
Form A, ofwel Formulier A, is een document om handel met en import uit bepaalde ontwikkelingslanden te bevorderen en te vereenvoudigen.

Formulieren voor het vervoer van gevaarlijke stoffen
Voorbeelden van documenten voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen zijn IMO Dangerous Goods Declaration en de Multi Model Dangerous Goods. De IMO Dangerous Goods Declaration is geschikt voor het verschepen van gevaarlijke stoffen over water en de Multi Model Dangerous Goods voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg, spoor of over water.

Lees minder
Douaneformulieren
15 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
15 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.