Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Noppenfolie

Noppenfolie is één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen. Noppenfolie wordt ook wel bubbeltjesplastic of luchtkussenfolie genoemd. Deze transparante folie bevat kleine kussentjes gevuld met lucht. De folie heeft een hoge beschermingswaarde, is flexibel en erg licht. Noppenfolie wordt daarom vaak gebruikt om producten te beschermen tijdens transport en opslag. De folie heeft meerdere toepassingen. Zo is noppenfolie ook erg geschikt als isolatiemateriaal. Wij hebben keuze uit een ruim assortiment. Voor elke toepassing hebben wij de juiste folie.

Lees verder

Alles over noppenfolie:

  • Hoe wordt noppenfolie gemaakt?
  • Verzenden en opslaan van producten met noppenfolie
  • Noppenfolie voor isolatie

Hoe wordt noppenfolie gemaakt?

De productie van noppenfolie begint met kleine bolletjes hars (LDPE). Deze bolletjes worden verwarmd en op een plaat gelegd. Deze plaat bevat gaatjes waar het mengsel in wordt gezogen. Het mengsel vormt zich hierdoor in de gaatjes. De tweede laag wordt vervolgens op de gevormde laag geplaatst en kleeft zich hieraan vast. De lucht zit nu gevangen tussen de noppen en de tweede laag en de luchtkussenfolie is ontstaan. Het materiaal waar noppenfolie van gemaakt is, is geheel recyclebaar en kan hergebruikt worden voor nieuwe kunststof producten.

Luchtkussenfolie is te verkrijgen in twee soorten, namelijk de 2-laagse en 3-laagse folie. De luchtkussenfolie met twee lagen bestaat uit twee lagen folie en wordt gemaakt zoals hierboven is uitgelegd. Bij een 3-laagse noppenfolie wordt er nog een extra laag aan de bubbelfolie toegevoegd. De bubbellaag bevindt zich in het midden. De noppen laten op deze manier geen afdruk achter. Door de extra laag is de folie extreem sterk en is daarom erg geschikt voor scherpe of zwaardere producten. 

Verzenden en opslaan van producten met noppenfolie

De meest voorkomende toepassing van noppenfolie is het beschermen van goederen. De bubbeltjes met lucht zijn schokwerend waardoor het bescherming biedt tegen stoten, krassen en andere beschadigingen. Ook beschermd noppenfolie tegen vocht en vuil. Noppenfolie wordt met name gebruikt voor kwetsbare producten. Omdat de folie zo flexibel is, kan het gebruikt worden voor diverse vormen en maten. Wat je ook wilt inpakken, noppenfolie is altijd een goede oplossing. Glas, spiegels, schilderijen en andere kwetsbare producten zijn optimaal beschermd, wanneer ze verpakt zijn met noppenfolie. Om te voorkomen dat de producten gaan schuiven tijdens transport, kan noppenfolie ook ingezet worden als opvulmateriaal. Lege ruimtes in een doos vul je gemakkelijk op, waardoor ingepakte producten op hun plek blijven.

Antistatische noppenfolie
Antistatische noppenfolie is geschikt om elektronische producten te beschermen. Een elektronisch product geeft snel een statische lading af. Bij elektrische apparaten kan schade ontstaan door een statisch geladen omgeving. Apparaten zijn hier erg gevoelig voor. Wanneer door wrijving of droogte een elektrische lading ontstaat, kan dit overslaan naar het product. Bij een elektrisch apparaat veroorzaakt dit kortsluiting. Het apparaat zal door de kortsluiting niet meer werken. Antistatische noppenfolie voorkomt kortsluiting door de lading aan de lucht af te geven én beschermt het product tegen stoten en schuiven. De folie heeft een roze kleur, waardoor het duidelijk te onderscheiden is van standaard noppenfolie.

Luchtkussenenveloppen en luchtkussenfoliezakken
Naast noppenfolie op rol, vind je bij Logistiekconcurrent.nl ook producten waarin noppenfolie verwerkt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luchtkussenenveloppen. Deze enveloppen bevatten aan de binnenkant een laag noppenfolie. Kleine, kwetsbare goederen kunnen hiermee verzonden worden. Luchtkussenfoliezakken zijn volledig vervaardigd van noppenfolie. Ook deze zakjes beschermen allerlei materialen tijdens het verzenden. 

Noppenfolie voor isolatie

Bubbeltjesplastic zorgt ervoor dat lucht wordt ingesloten. De lucht kan hierdoor niet circuleren en zorgt dus voor een goede isolatie. Noppenfolie is in verhouding met ander isolatiemateriaal een stuk goedkoper. Het is daarom ideaal om een tuinhuisje, garage of schuur te isoleren. Tevens is noppenfolie geschikt om planten of leidingen te beschermen tegen vorst.

Lees minder
Noppenfolie
11 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
11 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.