Categorieën
085-2734999

Klantenservice

AVC vrachtbrieven

Erkend drukker Een AVC vrachtbrief is geschikt voor goederenvervoer binnen Nederland en kan dus niet grensoverschrijdend worden ingezet. Hiervoor dien je een CMR vrachtbrief te gebruiken. Onderstaande vrachtbrieven dienen voor alle soorten binnenlands vervoer. De Algemene Vervoerscondities (AVC) zijn van toepassing op deze AVC vrachtbrief. Hiermee zijn alle afspraken en aansprakelijkheden tussen de verschillende partijen (afzender/verlader, vervoerder en geadresseerde/ontvanger) goed vastgelegd. De vervoerder is aansprakelijk voor schade aan de lading, tenzij overmacht in het spel is.

Lees verder

Waarom hier vrachtbrieven bestellen?

 • Wij zijn erkend drukker 
 • Wij garanderen de hoogste drukkwaliteit
 • Vraag gratis een proefpakket bij ons aan
 • Vul eenvoudig online jouw vrachtbrief in met onze handige indrukeditor
 • Je bent altijd zeker van juridisch juiste vrachtdocumenten

Aansprakelijkheid bij schade

Tijdens het transport bestaat de kans dat er schade aan de lading komt. De vervoerder heeft de verantwoordelijkheid om een lading onbeschadigd op de eindbestemming te brengen. Als een vrachtbrief correct is ingevuld, zou de aansprakelijkheid voor schade aan de lading ook bij de vervoerder liggen. Is de vrachtbrief niet goed ingevuld? Dan kan de schade niet verhaald worden op de vervoerder en is de afzender de dupe. Het is daarom erg belangrijk om de vrachtbrief op de juiste manier in te vullen.

De vervoerder is verplicht om een lading op tijd en in dezelfde staat als dat hij deze ontvangen heeft af te leveren. Schade kan ontstaan wanneer een lading te laat geleverd wordt. Als een lading te laat wordt afgeleverd, kan de vervoerder aansprakelijk worden gesteld. Deze 'schade' moet dan binnen één week worden gemeld. 

Wanneer de lading beschadigd is, is de vervoerder beperkt aansprakelijk. De kosten voor de schade heeft te maken met het gewicht van de lading. Met een AVC vrachtbrief is de vervoerder per kilogram 3,40 euro schuldig aan de afzender. Als de vervoerder kan aantonen dat er sprake was van overmacht, hoeft hij geen schade te vergoeden. Bij bewust roekeloos rijden is de vervoerder dus verplicht om de schade te betalen. In de AVC is ook geregeld dat de afzender verantwoordelijk is voor het laden en lossen.  

Voor een vervoerder is het ook belangrijk om vooraf de lading goed te controleren. Hij loopt het meeste risico op een schadeclaim. Het is essentieel om als vervoerder te controleren of een lading omschreven staat zoals deze daadwerkelijk is. 

Soorten AVC's

Bij ons kies je AVC vrachtbrieven voor de matrixprinter, laserprinter of voor handmatig gebruik. Onze binnenlandse vrachtbrieven zijn direct uit voorraad leverbaar. Ben je op zoek naar een maatwerk vrachtbrief? Informeer dan naar de mogelijkheden. Maak je veel gebruik van AVC's? Dan kun je veel gemak hebben van PrintCMR. Dit is speciale software om heel gemakkelijk met de computer een AVC in te vullen. Vervolgens kun je de vrachtbrief netjes en duidelijk printen. Hiervoor zijn AVC vrachtbrieven nodig die geschikt zijn voor de matrix- of laserprinter. 

De Algemene Vervoercondities zijn door Stichting Vervoeradres gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Amsterdam en Rotterdam. Het is niet nodig om lid te zijn van de stiching, want deze algemene voorwaarden mag iedereen gebruiken.

Lees minder

AVC vrachtbrieven
19 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
 1. Ontdek de kwaliteit van onze vrachtdocumenten

  Vraag een gratis kennismakingspakket aan

  Tonny CMR Tonny CMR
19 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.