Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Rolcontainers

Wil je rolcontainers of rolkarren kopen? Bij ons kun je makkelijk en snel rolcontainers online bestellen. Er zijn verschillende rolkarren voor diverse toepassingen. Wij bieden een ruim assortiment, zodat jouw ideale rolcontainer bij ons te bestellen is. Met een rolkar vervoer je eenvoudig goederen en is daarom onmisbaar in het logistieke proces. Een rolcontainer is een plateau met vier wieltjes aan de onderkant en is voorzien van twee stalen zijwanden. De container kan ook beschikken over een achterwand en een voorhek. Je kunt er dozen en bakken gemakkelijk en stabiel op stapelen om ze vervolgens te kunnen verplaatsen. Rolkarren zijn een ergonomische oplossing voor het verplaatsen van zware producten. 

Lees verder

Alles over rolcontainers

  • Soorten rolcontainers
  • Verschilende wielen voor de rolcontainer
  • Accessoires voor de rolcontainer

Soorten rolcontainers

Niet alleen voor de logistiek zijn de rolcontainers geschikt. Rolkarren worden ook gebruikt in supermarkten, horeca of bijvoorbeeld hotels. 

Rolcontainer met klem- of insteekhekken
Bij ons heb je keuze uit rolkarren met 2, 3 of 4 stalen wanden. Deze hekken kunnen we onderverdelen in twee soorten, namelijk de rolcontainers met klemhekken en insteekhekken. Het verschil tussen deze twee varianten is de manier waarop ze bevestigd worden op het plateau. Insteekhekken steek je, zoals de naam al zegt, met een pin in het plateau. Een klemhek maak je vast aan het plateau door een klem naar beneden te drukken. Naast deze rolkarren leveren wij ook nestbare rolcontainers met 2 hekken. Deze containers zijn ideaal wanneer je niet beschikt over heel veel ruimte. Rolcontainers met 2 hekken worden vaak gebruikt in supermarkten, vrachtwagens en magazijnen om gemakkelijk bestellingen uit te leveren of op te slaan.

Wasserij rolcontainer
De wasserij rolkarren zijn geschikt voor hotels of de gezondheidszorg. Ze beschikken over vier hekken, waarvan het voorhek scharnieren heeft. Dit voorhek is half neerklapbaar, waardoor je makkelijk bij de inhoud kan zonder dat er goederen uitvallen of dat je heel hoog moet reiken. Deze containers zijn gemaakt van verzinkt staal, zodat roestvorming zo veel mogelijk voorkomen wordt.  

Verschillende wielen voor de rolcontainer

Wat is het verschil tussen bokwielen en zwenkwielen? Bokwielen gaan slechts twee kanten op, naar voren en naar achter. Bokwielen worden in het interne transport vaak aan de achterkant van het transportmiddel bevestigd. Zwenkwielen zorgen ervoor dat een kar of container bochten kan maken. Het wiel kan 360 graden om het vaste punt draaien en is dus wendbaar. Zwenkwielen zijn ook verkrijgbaar met een rem. Vaak zie je een combinatie van de bok- en de zwenkwiel. Een rolcontainer bevat bijvoorbeeld twee zwenkwielen en 2 bokwielen. Dit is de meest voorkomende combinatie. Hierdoor is de container wendbaar en heeft het een hoog draagvermogen. Zet je 4 zwenkwielen onder de container dan creëer je een super wendbare container. Het enige nadeel met deze constructie is dat het moeilijk is om in een rechte lijn te rijden. Kies je voor 2 bokwielen en 1 zwenkwiel dan is de container wendbaar, maar is het draagvermogen beperkt. 

In ons assortiment vind je wielen van verschillende materialen. Zo hebben we zwenk- en bokwielen van thermo plastisch rubber (TPR). Dit materiaal veroorzaakt weinig geluid en is streepvrij. Wielen van Polyamide (PA) zijn harde wielen en maken hard en veel geluid. Deze wieltjes worden vaak gebruikt op tapijt of andere zachte ondergronden. Het geluid wordt op deze manier toch gedempt. Wielen die van Polyurethaan (PU) zijn gemaakt zijn semi zacht, streeploos en reduceren geluid. 

Bedenk vooraf goed waarvoor je de wielen wilt gebruiken. Afhankelijk van het doel kun je de juiste wielen bepalen. Mocht je toch nog twijfelen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Accessoires voor de rolcontainer

In ons assortiment vind je ook bijbehorende producten voor rolcontainers, zoals textielbinders, spanrubbers en legborden. Textielbinders en spanrubbers zijn bevestigbaar aan de zijde van de rolkar en zorgen ervoor dat de goederen niet uit de container vallen. Wij bieden ook legborden om een extra etage aan jouw rolcontainer toe te voegen. Hierdoor optimaliseer je de ruimte van de container omdat je meerdere niveaus creërt. 

Bekijk alle interne transportmiddelen voor het magazijn.

Lees minder

Rolcontainers
27 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
27 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.