Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Truckparts

Vrachtwagen onderdelen, truck accessoires of truckparts hoeven niet duur te zijn. Bij Logistiekconcurrent vind je een compleet assortiment aan truck accessoires tegen een scherpe prijs. Je kunt de diverse vrachtwagen onderdelen gemakkelijk en snel online bestellen. Van reservelampje tot electrospiraal en van accuwater tot magneetadapter. Het grote aanbod vrachtwagen onderdelen bestaat uit diverse categorieën. Je kunt hier overzichtelijk zoeken en de gewenste truck accessoires vinden. Op deze manier kun je gemakkelijk je vrachtwagen nog comfortabeler of completer maken. Je vindt hier speciale onderdelen voor elke truck, zoals bovenbouw- en onderbouwdelen, cabinedelen, elektra, laadkleppen, markering, verlichting en onderhoud. 

 • Alle truckparts onder één dak
 • Meer dan 2500+ vrachtwagen onderdelen
 • Deskundig advies
 • Uit voorraad leverbaar

Lees verder

Alles over truck accessoires:

 • tachograaf
 • vrachtwagenverlichting
 • alles voor je truck

Tachograaf

Een tachograaf is een meetinstrument dat wordt ingezet om rij- en rusttijden, afstanden en snelheden in vrachtwagens, bussen en binnenvaartschepen te registreren. Door het bijhouden van deze gegevens kunnen ze op elk moment gecontroleerd worden. Bij vrachtwagens boven de 3,5 ton is het gebruik van een tachograaf verplicht. Deze verplichtig kan ook gelden voor en bestelbus met een aanhangwagen. Wanneer er geen tachograaf aanwezig is, terwijl dit wel verplicht is, kun je een boete krijgen van wel duizenden euro's.

Soorten tachografen

Er zijn twee verschillende soorten tachografen, namelijk de analoge en de digitale tachograaf. De informatie van beide tachografen moet bewaard worden, zodat bij controle van Inspectie Verkeer en Waterstaat of de politie deze informatie altijd gecontroleerd kan worden. Zij controleren op naleving van het rijtijdenbesluit. In deze wetgeving worden de werkuren van onder meer bus- en vrachtwagenchauffeurs geregeld. Bedrijven moeten de gegevens over deze uren altijd kunnen tonen.

Analoge tachograaf
Een analoge tachograaf maakt gebruik van tachograafschijven. Deze schijf moet dagelijks vernieuwd worden. De gegevens van de chauffeur, het voertuig en de rit worden op de schijf vermeld. De tachograafschijven zijn dus persoonsgebonden. Voor elke chauffeur is het aan te raden om voor minimaal één jaar tachograafschijven te bewaren.

Digitale tachograaf
Bij een digitale tachograaf moet de informatie worden uitgelezen. Dit wordt gedaan met uitleesapparatuur. De informatie die wordt uitgelezen uit de digitale tachograaf, voldoen aan de Europese richtlijnen. De vereiste data is dus gegarandeerd aanwezig bij een eventuele inspectie bij het bedrijf of controle langs de weg. Bij een digitale tachograaf hoort een bestuurderskaart. Deze is net als de tachograafschijven persoonsgebonden. Een bestuurderskaart moet één keer per 28 dagen worden uitgelezen en de tachograaf eens in de 90 dagen.

Bij Logistiekconcurrent vind je alles met betrekking tot de tachograaf. Zo bestel je eenvoudig tachograafrollen om gegevens te printen, uitleesapparatuur voor de digitale tachograaf, tachograafschijven voor de analoge tachograaf, opbergmaterialen voor gegevens en andere accessoires.

Vrachtwagen verlichting

Van achterlampen en binnenverlichting tot pendellampen, mistlampen en zwaailampen. We bieden verlichting van gerenommeerde merken, zoals Philips, Aspöck, Britax, Hella en Rubblolite. Goede verlichting is erg belangrijk en moet bij schade dus tijdig worden gerepareerd. Zichtbaarheid op de weg voorkomt ongelukken. Vooral wanneer de dagen korter worden en het weer guurder, is een goede verlichting onmisbaar. Ook riskeer je een boete door zonder licht de weg op te gaan.

Alles voor je truck

Bij Logistiekconcurrent kun je truck accessoires kopen om je wagenpark tip top in orde te houden. Denk hierbij aan truckparts en traileronderdelen, maar ook gereedschap, onderhoudsmiddelen, veiligheidsproducten, decoratieve elementen, etc. Wil je graag je eten en drinken koel bewaren in de vrachtwagen? Kijk dan eens naar de koelboxen in ons assortiment. Je truck aanpassen aan je eigen stijl? Dat gaat zeker lukken met de verschillende wieldoppen. Tenslotte mag je natuurlijk je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers niet vergeten tijdens het rijden. In ons assortiment vind je daarom ook zaklampen en zwaailampen. Kun je de gewenste vrachtwagen onderdelen niet vinden? Neem dan contact met ons op. Graag voorzien wij je van advies en bieden we een compleet aanbod aan truck accessoires.

Lees minder
 1. Top 10 (Truckparts)
  Top 10 (Truckparts)
  Browse Category
 2. Tachograaf
  Tachograaf
  Browse Category
 3. Vrachtwagen accessoires
  Vrachtwagen accessoires
  Browse Category
 4. Truck en trailer verlichting
  Truck en trailer verlichting
  Browse Category
 5. Cabine accessoires
  Cabine accessoires
  Browse Category
 6. Werkplaats
  Werkplaats
  Browse Category
 7. Onderhoud en reiniging
  Onderhoud en reiniging
  Browse Category
 8. ADR
  ADR
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.