Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Staalband

Staalband kopen voor omsnoering? Van alle omsnoeringsband is staalband het sterkste type en daarmee het meest geschikt voor zware ladingen. Staalband is gemaakt van staal. Staalband heeft nauwelijks rek, hierdoor gaat er bijna geen spanning verloren na het omsnoeren. Met staalband voorkom je dat een lading gaat schuiven, zodat het niet beschadigt. Het gebruik van staalbanden zie je met name in de hout- en de metaalsector voor het bundelen van hout- en staalpakketten.

Lees verder

Voordelen van staalband

  • Enorm sterk
  • Eenvoudig in gebruik
  • Roest niet

Soorten staalband

Staalband is leverbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Staalband van 16 mm bandbreedte is de meest verkochte staalband. Hoe breder de band is, des te meer stevigheid het biedt. 

Het vastzetten van staalband

Staalband zet je vast met een staalbandapparaat. Gespen en zegels gebruik je bij staalband dus niet. Het apparaat maakt inkepingen in het band, waardoor het stevig vast blijft zitten. Ook zorg je met het staalbandapparaat dat het band op spanning komt te staan. Met een staalbandschaar knip je het band af. 

Soorten wikkelingen met staalband

Er zijn 2 soorten wikkelingen, namelijk de enkelvoudige wikkeling of Europese wikkeling (EW) en de meervoudige of Amerikaanse wikkeling (AW). Bij de enkelvoudigewikkeling is de staalband strak, als een platte schijf, opgerold. De staalband is bij een meervoudige wikkeling op een brede rol gewikkeld, zoals bijvoorbeeld een tuinslang.

Staalband toebehoren

Een rol met staalband is erg zwaar. Om efficiënt te kunnen werken, maak je gebruik van haspels. De rollen staalband passen precies in de haspel. Let er wel op of de rol enkel- of meervoudig gewikkeld is. Voor de meervoudige wikkeling heb je een bredere haspel nodig. Door de handige wieltjes zijn de haspels verrijdbaar en kun je ze overal inzetten.  

Koop hier staalband EW en AW met alle bijpassende staalband toebehoren zoals de hapselwagens, zegels, zegelloze staalbandsluiters en staalbandscharen.

Lees minder
9 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
9 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.