Pallets

Pallet banner Pallet banner

Pallets kopen? Bij dé specialist in pallets vind je een compleet aanbod voor opslag en transport. Alle soorten pallets zijn leverbaar. Pallets zijn niet weg te denken uit de logistieke sector. Je kunt hier zowel nieuwe als gebruikte pallets kopen. Maatwerk aanpassingen zijn ook mogelijk. 

 • Dé specialist in pallets
 • Alle soorten pallets leverbaar
 • Maatwerk aanpassingen mogelijk
 • Maak je eigen bezorgafspraak
 • Vandaag besteld = Morgen in huis

Lees verder

Ontdek onze staffelkortingen en scherpe prijzen. Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor advies. Wil je bijvoorbeeld een speciale maat houten pallet kopen of een europallet? Wij maken graag een aanbieding voor je. Of wil je kunststof pallets kopen die eindeloos lang mee gaan? Hier vind je een groot assortiment dat snel uit voorraad geleverd kan worden. Naast het kopen van pallets kun je hier ook terecht voor het verkopen van pallets.

Waarom pallets kopen bij Logistiekconcurrent?

 • Dé specialist in pallets
 • Alle soorten pallets leverbaar
 • Maatwerk aanpassingen mogelijk
 • Ruim aanbod Nieuw & Gebruikt
 • Maak je eigen bezorgafspraak
 • Vandaag besteld = Morgen in huis
 • Afhalen mogelijk
 • Staffelkortingen
 • Behandeld volgens ISPM15

  Meer over pallets:

  • Welke soorten zijn er?
  • Houten of kunststof?
  • Verschillende soorten draagvermogen
  • Waar kun je pallets kopen?
  • Hoe zit het met statiegeld?
  • Waarvoor ga je het gebruiken?
  • Beschermen met opzetranden
  • IBC's en gitterboxen
  • Checklist voor je offerte-aanvraag

  Welke soorten pallets zijn er?

  Wereldwijd kun je heel veel verschillende soorten pallets kopen. We bespreken hier de soorten die het meest voorkomen in Nederland. Naast het uitgebreide assortiment pallets, vind je bij ons ook glasbokken, palletboxen en stuwhout.

  Europallet
  De europallet (EUR-pallet) is de meest gebruikte pallet in Europa in de transportsector. Volgens actuele data zijn er meer dan 450 miljoen exemplaren in omloop. De europallet is van geschaafd en gecertificeerd hout en heeft specifieke afmetingen en specificaties die zijn vastgelegd door de ‘European Pallet Association (EPAL)’. Dit is een organisatie die de kwaliteit waarborgt. Je herkent dit aan het brandmerk op de houten of geperste klossen. Een europallet is standaard 80 x 120 cm en kan officieel 1500 kg dragen. Bij een gelijkmatige belasting kunnen europallets 2000 kg dragen. De statische belasting, op een vlakke vloer, kan zelfs wel tot 6000 kg zijn. De europallet 80 x 120 is een echte krachtpatser.

  Blokpallet
  De blokpallet (geschikt voor herhaaldelijk gebruik) is ontzettend stevig en geschikt voor palletstellingen. Blokpallets zijn gemaakt van hout, maar er zijn ook kunststof pallets verkrijgbaar met dit formaat. Er bestaan lichte, middelzware en zware modellen. Het draagvermogen verschilt per uitvoering en dit model is voorzien van 7 tot 9 deklatten. Zo’n blokpallet is standaard 100 x 120 cm en kan tot 1500 kg dragen (afhankelijk van het model). De pallet 100 x 120 is een goedkoop alternatief op de europallet en kan eenvoudig worden hergebruikt.

  Displaypallet
  De displaypallet (winkelpallet) heeft vaak een maat van 40 x 60 cm, 60 x 80 cm of 80 x 100 cm. De pallet is gemaakt van hout en kan lasten dragen tot 750 kg. De displaypallet is uitermate geschikt voor kleinere en zware lasten en heeft vaak een ideale tussenmaat.

  Eenmalige pallet
  De eenmalige pallet wordt meestal gebruikt wanneer er geen sprake is van een ruilsysteem. Ondanks de naam kan deze pallet vaak meermaals worden gebruikt en geldt het als een goedkoop alternatief voor europallets. Je moet dan wel rustig met de pallet omgaan en niet overbelasten.

  Houten of kunststof pallets kopen?

  De keuze voor materiaal is belangrijk. Ga je houten of kunststof pallets kopen? Wat meteen opvalt is dat de kunststof pallets duurder zijn dan de houten uitvoeringen. Dat is niet omdat we hier meer aan willen verdienen, maar omdat de inkoopprijs hoger is, want de fabricage is kostbaarder. Kunststof wordt veel gebruikt in de voedings- of farmaceutische nijverheid. Het voordeel is namelijk dat ze gemakkelijk gereinigd, gewassen en gestoomd kunnen worden. Veiligheid is in deze sector belangrijker dan waar dan ook. Houd er wel rekening mee dat een kunststof uitvoering niet gerepareerd kan worden.

  Hout is stevig en hout is krachtig. Een nadeel is helaas dat schadelijke organismen zich in de houten pallet kunnen wurmen. Voor import en export is het dan noodzakelijk om ze een warmtebehandeling (HT) te geven. Hiermee worden de organismen gedood. Het hout is in dat geval behandeld volgens ISPM 15 eisen en krijgt een officieel merkteken. De pallets die voldoet aan de ISPM 15 norm, mag buiten de Europese Unie worden gebruikt voor export en import. 

  Houten pallets worden ook gebruikt om een bed of bank van te maken. 

  Verschillende soorten draagvermogen

  Het draagvermogen, de last die een pallet kan verdragen, is misschien wel het allerbelangrijkste kenmerk. Het bepaalt hoeveel gewicht er op een pallet kan rusten in verschillende situaties. We maken een onderscheid in drie verschillende soorten draagvermogen, namelijk statisch, dynamisch en in palletstelling:

  • Statisch draagvermogen: dit is het gewicht dat een pallet kan dragen wanneer het op een vlakke vloer staat. Een statisch draagvermogen van 750 kg betekent dus concreet dat het 750 kg aan goederen kan dragen zonder te bezwijken. Het gewicht moet dan wel gelijkmatig worden verdeeld en de pallet moet op een vlakke ondergrond staan. Het laadgoed moet stabiel zijn.
  • Dynamisch draagvermogen: dit is het gewicht dat de pallet kan dragen wanneer het wordt gebruikt op een heftruck, rollenbaan of op welke manier dan ook in beweging is. Een dynamisch draagvermogen van 750 kg betekent dus concreet dat het 750 kg aan goederen kan dragen wanneer het plateau wordt voortbewogen, opgetild of weggezet, zonder te bezwijken. Het gewicht moet dan wel gelijkmatig worden verdeeld en het laadgoed moet stabiel zijn.
  • In palletstelling: dit is het gewicht dat de pallet kan dragen wanneer het in palletstelling staat (dus meer dan 100 uur niet geheel ondersteund). Het gewicht moet dan wel gelijkmatig worden verdeeld en het laadgoed moet stabiel zijn.

  Waar kun je pallets kopen?

  In Nederland heb je de keuze uit diverse leveranciers. Logistiekconcurrent is al jarenlang actief in de pallethandel. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment, van gebruikte houten tot nieuwe kunststof pallets. De artikelen zijn eenvoudig online of telefonisch te bestellen en worden snel geleverd. Je kunt namelijk gebruik maken van onze grote voorraad. Voor vragen of een speciale aanbieding kun je contact opnemen met onze palletspecialisten. Je krijgt bij Logistiekconcurrent altijd een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. We leveren snel door heel Nederland en België. Het maakt niet uit waar je woont. Ophalen van je bestelling is ook mogelijk.

  Hoe zit het met statiegeld op pallets?

  Op pallets voor meermaals gebruik zit soms een soort statiegeld. Het is heel gebruikelijk dat deze worden geruild. Concreet betekent dit dat een partij die 100 volle pallets komt lossen, er 100 lege mee terugneemt. Zo hoeven er geen kosten te worden betaald. Soms is dit niet mogelijk en krijgen bedrijven een palletschuld. Dit is het geval als er meer worden weggegeven dan ontvangen zijn. Of je hebt een palletoverschot, meer exemplaren ontvangen dan weggegeven. Vervangende exemplaren worden dan bijvoorbeeld bij Logistiekconcurrent gekocht. Je koopt ze hier voor een super scherpe online prijs. Het heeft geen zin om kapotte exemplaren te bewaren. Deze zijn vrijwel waardeloos, want het prijskaartje van een reparatie is veel te hoog in vergelijking met het vervangen.

  Waarvoor ga je de pallet gebruiken?

  Hetgeen waar je de pallet voor wilt gaan gebruiken, bepaalt welk type geschikt is. Vraag jezelf in ieder geval het volgende af:

  1. eenmalig of meermaals gebruik?
  2. worden er goederen afgeschoven?
  3. binnen of buiten?
  4. rollenbaan?

  Bekijk dus allereerst of dat je de pallet eenmalig of meermaals wilt gaan gebruiken? Het is heel belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel trips hij moet kunnen maken voordat deze is afgeschreven. 
  Worden er goederen afgeschoven? En wordt de pallet binnen of buiten opgeslagen? Als ze buiten worden opgeslagen hebben ze een kortere levensduur dan wanneer ze binnen worden opgeslagen. Tenslotte moet je weten of dat de pallet over een rollenbaan gaat? Als dit het geval is, dan zijn er wellicht latten nodig aan de onderzijde.

  Beschermen met opzetranden

  Met een opzetrand (palletrand) tover je een pallet om tot een box. Daarna kun je er zelfs voor kiezen om een deksel aan te schaffen, waarmee je het geheel compleet maakt. Opzetranden kunnen van hout, metaal of karton zijn. De opzetranden kunnen worden ingeklapt, waarmee ze ruimtebesparend zijn als ze even niet worden gebruikt.

  Palletranden zorgen ervoor dat je ruimte kunt besparen in de opslag en logistiek. Bovendien helpen ze bij het veilig vervoeren van goederen, doordat de pallet nu omringd is door ‘muren’. Een palletrand is hartstikke stevig en stapelbaar, waardoor je er gemakkelijk een bak van kunt maken. Als je kiest voor een deksel op de pallet, voorkom je dat stof, vocht of ander vuil bij de goederen terechtkomt. Dit maakt het weer een stuk hygiënischer en veiliger.

  Wat is een blokpallet?

  Een blokpallet is een pallet die aan 4 zijdes opgepakt kan worden met een palletwagen. Het wordt ook wel een industriepallet of vierwegpallet genoemd. De standaardafmeting is 100 x 120 cm, maar ander maten komen ook voor.

  Wat is een europallet?

  Een europallet is een houten pallet van 80 x 120 x 14 cm. De draaglast is 1500 kilogram. De afmetingen en specificaties van de europallet zijn door de European Pallet Association (EPAL) vastgelegd. Europallets circuleren in een ruilsysteem.

  IBC’s en gitterboxen

  Naast de standaard houten en kunststof bestaat er ook zoiets als IBC’s en gitterboxen. IBC’s staat voor “Intermediate Bulk Containers” en zijn eigenlijk grote metalen boxen. Deze pallets hebben hoge opstaande randen en kunnen worden gebruikt om kleine dingen in op te slaan. Ze lenen zich goed voor stapeling en gaan lang mee.

  Gitterboxpallets zijn metalen boxen, vervaardigd uit staal en voorzien van een hardhouten bodem. Het zijn in feite metalen gaascontainers. De gitterbox verschilt van de IBC, in zoverre dat de inhoud bij een gitterbox door de stevige gaas te zien is. Een IBC is volledig afgesloten en de inhoud is niet te zien. Gitterboxen zijn, vanwege de sterke kooiconstructie, een bekend transportmiddel voor zware ladingen en losse stuks.

  Ben je op zoek naar een grote kunststof kist, neem dan eens een kijkje bij de palletboxen.

  Checklist voor je offerte-aanvraag

  • Wat is het benodigde draagvermogen?
  • Wat zijn de gewenste afmetingen?
  • Nieuwe of gebruikte pallets?
  • Heb je verdere specifieke eisen?

  Keuzehulp

  Er zijn heel veel verschillende soorten pallets. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste pallet? Bekijk onze keuzehulp voor pallets.

  Lees minder

  1. Top 10 (Pallets)
   Top 10 (Pallets)
   Browse Category
  2. Houten pallets
   Houten pallets
   Browse Category
  3. Houtvezelpallets
   Houtvezelpallets
   Browse Category
  4. Kunststof pallets
   Kunststof pallets
   Browse Category
  5. Palletranden
   Palletranden
   Browse Category
  6. IBC containers
   IBC containers
   Browse Category
  7. Glasbokken
   Glasbokken
   Browse Category
  8. Gitterboxen
   Gitterboxen
   Browse Category
  9. Palletboxen
   Palletboxen
   Browse Category
  10. Stuwhout
   Stuwhout
   Browse Category
  11. Pallets op maat
   Pallets op maat
   Browse Category
  perfectteken

  Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

  Ontvang 10% korting!

  We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.