Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Kunststof pallets

Kunststof pallets hebben veel voordelen ten opzichte van houten pallets. Plastic neemt geen vocht op, rot niet en splintert niet. Daarom zijn kunststof pallets vriendelijker (ergonomischer) voor de gebruiker. Ze hebben minder onderhoud nodig en gaan eindeloos lang mee. Doordat de kunststof pallets uit één geheel bestaan, zijn ze minder kwetsbaar voor beschadigingen.

Lees verder

Kenmerken van een kunststof pallet

Een kunststof pallet is in principe even sterk als een houten pallet. Afhankelijk van de intensiteit van transport en het logistieke proces kies je voor een bepaald soort pallet. In een open palletsysteem worden vaak houten pallets gebruikt. In een gesloten palletsysteem is een kunststof exemplaar de beste keuze. Het inruilen van een lege kunststof pallet gebeurt vaak op basis van onderling gemaakte afspraken. Hiervoor bestaan er verschillende internationaal opererende pallet pool systemen.

Je kunt kiezen uit verschillende maten en kwaliteiten. De kwaliteit van de pallet hangt voornamelijk af van de gebruikte grondstoffen, de dikte van de palletwanden en de gebruikte persdruk. Deze elementen samen bepalen welke kwaliteit een kunststof pallet heeft. Een kunststof pallet is door middel van een spuitgietproces vervaardigd en bestaat dus uit één geheel. Doordat er geen losse verbindingen zijn, is de pallet erg sterk. Er ontstaan maar zelden beschadigingen en daardoor veroorzaken deze pallets zelden storingen in een logistiek proces. Dit in tegenstelling tot een houten pallet, waarbij schroeven, splinters of gebroken planken het proces kunnen verstoren. Een kapotte kunststof pallet kan in zijn geheel worden gerecycled. Reparatie van een kunststof pallet is minder aantrekkelijk, want hiervoor zijn speciaal gecertificeerde bedrijven nodig en deze zijn vrij prijzig.

Nestbaar en met sledes

Kunststof pallets bestaan in verschillende uitvoeringen en modellen. Nestbare pallets zijn kunststof pallets die ruimte besparen in lege toestand, omdat ze gedeeltelijk in elkaar kunnen worden geschoven. Deze pallets zijn uiterst licht, maar toch sterk genoeg voor een normale belading. Leeg hebben ze maar een minimale opbergruimte nodig en omdat ze geen sledes hebben, zijn ze de goedkoopste variant.

Daarnaast vind je bij ons de kunststof pallets die zijn uitgevoerd met sledes. In geval van blokstapeling (pallets worden op de lading van de pallet eronder gezet) of bij het vervoer van gevaarlijke stoffen is het tegenwoordig verboden om meerdere lagen vaten op pallets te stapelen. Daardoor zijn pallets als tussenlaag verplicht. Om stabiel te kunnen stapelen zijn er kunststof pallets die zijn voorzien van sledes. Sledepallets zijn verkrijgbaar met drie latten of een compleet onderdek voor optimale verdeling van de last op de pallet eronder.

Kunststof en hygiëne

In de levensmiddelenindustrie kom je vaak kunststof pallets tegen. Dit komt niet alleen door de langere levensduur ten opzichte van houten pallets. Kunststof is hygiënischer dan hout. In de farmaceutische industrie worden kunststof pallets ook wel clean room pallets genoemd. Een kunststof pallet die specifiek is gemaakt voor de voedselindustrie wordt een H1 pallet genoemd. H1 pallets zijn vaak extra versterkt. Ze hebben hierdoor een nóg langere levensduur. Bovendien is de kans klein dat er kunststof in voeding terecht zal komen.

> Bekijk alle pallets.

Lees minder
Kunststof pallets
8 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
8 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.