Antislip materiaal

Antislip materiaal is een ideaal hulpmiddel bij het zekeren van een lading. Het op de juiste manier vastzetten van een lading is erg belangrijk voor een veilig transport. Wanneer een lading niet goed gezekerd is kan dat gevaarlijk zijn voor jezelf én voor de weggebruikers om je heen. Antislip materiaal is een goede en goedkope basis voor een veilige ladingzekering. Samen met spanbanden, ladingstangen en andere ladingzekering zorgt antislip materiaal ervoor dat de lading geen kant meer op kan. Antislip materiaal vergroot namelijk de wrijving tussen de lading en het draagbare deel. Door een antislipmat of een antisliptegel te plaatsen zorg je ervoor dat een lading veel minder snel zal schuiven. Ook zijn de lading en laadvloer beter beschermd tegen beschadigingen.

Lees verder

Voordelen van antislip materiaal

 • Betrouwbaar
 • Bespaart op spanbanden
 • Bescherming van de laadvloer

Besparen op spanbanden door antislip materiaal

Door het verhogen van de wrijvingsweerstand met antislip materiaal heb je minder spanbanden nodig en verkort het de tijd die je bezig bent om een lading vast te zetten. Antislipmatten zijn een stuk goedkoper dan spanbanden. In een jaar kun je tot wel duizenden euro's besparen door gebruik te maken van antislip materiaal. Bij een zware lading hebben antislipmatten meer effect dan het neersjorren met spanbanden. In sommige gevallen zijn antislipmatten zelfs voldoende om een lading te zekeren.  

Optimale werking antislip materiaal

Antislip materiaal is meerdere keren te gebruiken. Let wel op dat door slijtage de werking van het materiaal afneemt. Wanneer er vuil of vet op antislip materiaal komt, verliest een mat of een tegel een deel van zijn weerstand. Zorg ervoor dat er niet over antisplitmateriaal gelopen of gereden wordt. Een schone, droge mat of tegel heeft een optimale werking en dus de beste grip. Dit geldt ook voor de laadvloer. Hoe schoner deze is, des te meer wrijving er ontstaat. Voor een optimale grip zorg je ervoor dat er geen contact meer is tussen de lading en de laadvloer of de onderliggende lading.

Antislip materiaal bestaat uit rubbergranulaat. Dit materiaal heeft een hoge wrijvingskracht. De dikte van de mat heeft niet meteen invloed op de wrijving. Wel raden wij aan om antislip materiaal van minstens 8 mm dik te gebruiken. Deze zijn net wat sterker, kunnen beter tegen een stootje en zijn dus duurzamer. Een dunnere mat (3 mm) wordt vaak ingezet om het geluid te dempen van bijvoorbeeld een wasmachine.

Soorten antislip materiaal

Antislip materiaal is er in verschillende varianten. Zo schaf je voor elke situatie de juiste materialen aan:

 • Antislipmat op rol kan op maat worden gesneden. Hierdoor is het ideaal om er een complete laadvloer of bepaalde delen van de laadruimte mee te bedekken. Let er wel op dat de afgesneden randen afbrokkelen. Dit kan er voor zorgen dat de levensduur vermindert.
 • Antisliptegels worden vaak gebruikt onder pallets. Het voordeel van tegels is dat ze erg gebruiksvriendelijk zijn. Daarnaast zijn ze eenvoudig op te bergen. Antislipstroken en -vloerplaten zijn ook bij ons verkrijgbaar. Deze formaten zijn geschikt wanneer je een groter oppervlakte wilt bedekken met antislip materiaal.  
 • Wil je een laadvloer volledig bedekken met antislip materiaal, kies dan voor een laadvloermat. Deze matten zijn geschikt voor verschillende merken en types voertuigen. De hele ruimte is gevuld en de laadvloer is meteen ook beschermd.  
 • Antislippapier leg je tussen de lading. Hiermee zorg je ervoor dat de stapel goed blijft staan.  
Lees minder
Antislip materiaal
 1. Antislipmat op rol
  Antislipmat op rol
  Browse Category
 2. Antislip tegels
  Antislip tegels
  Browse Category
 3. Antislip stroken
  Antislip stroken
  Browse Category
 4. Antislip tape
  Antislip tape
  Browse Category
 5. Laadvloermat
  Laadvloermat
  Browse Category
 6. Antislip papier
  Antislip papier
  Browse Category
 7. Antislip vloerplaat
  Antislip vloerplaat
  Browse Category

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.