Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Antislipmateriaal

Antislipmateriaal is een ideaal hulpmiddel bij het zekeren van een lading. Het op de juiste manier vastzetten van een lading is erg belangrijk voor een veilig transport. Wanneer een lading niet goed gezekerd is kan dat gevaarlijk zijn voor jezelf én voor de weggebruikers om je heen. Antislipmateriaal is een goede en goedkope basis voor een veilige ladingzekering. Samen met spanbanden, ladingstangen en andere ladingzekering zorgt antislipmateriaal ervoor dat de lading geen kant meer op kan. Antislipmateriaal vergroot namelijk de wrijving tussen de lading en het draagbare deel. Door een antislipmat of een antisliptegel te plaatsen zorg je ervoor dat een lading veel minder snel zal schuiven. Ook zijn de lading en laadvloer beter beschermd tegen beschadigingen.

Lees verder

Voordelen van antislipmateriaal

 • Betrouwbaar
 • Bespaart op spanbanden
 • Bescherming van de laadvloer

Besparen op spanbanden door antislipmateriaal

Door het verhogen van de wrijvingsweerstand met antislip materiaal heb je minder spanbanden nodig en verkort het de tijd die je bezig bent om een lading vast te zetten. Antislipmatten zijn een stuk goedkoper dan spanbanden. In een jaar kun je tot wel duizenden euro's besparen door gebruik te maken van antislipmateriaal. Bij een zware lading hebben antislipmatten meer effect dan het neersjorren met spanbanden. In sommige gevallen zijn antislipmatten zelfs voldoende om een lading te zekeren.  

Optimale werking antislip materiaal

Antislipmateriaal is meerdere keren te gebruiken. Let wel op dat door slijtage de werking van het materiaal afneemt. Wanneer er vuil of vet op antislipmateriaal komt, verliest een mat of een tegel een deel van zijn weerstand. Zorg ervoor dat er niet over antislipmateriaal gelopen of gereden wordt. Een schone, droge mat of tegel heeft een optimale werking en dus de beste grip. Dit geldt ook voor de laadvloer. Hoe schoner deze is, des te meer wrijving er ontstaat. Voor een optimale grip zorg je ervoor dat er geen contact meer is tussen de lading en de laadvloer of de onderliggende lading.

Antislipmateriaal bestaat uit rubbergranulaat. Dit materiaal heeft een hoge wrijvingskracht. De dikte van de mat heeft niet meteen invloed op de wrijving. Wel raden wij aan om antislipmateriaal van minstens 8 mm dik te gebruiken. Deze zijn net wat sterker, kunnen beter tegen een stootje en zijn dus duurzamer. Een dunnere mat (3 mm) wordt vaak ingezet om het geluid te dempen van bijvoorbeeld een wasmachine.

Soorten antislipmateriaal

Antislipmateriaal is er in verschillende varianten. Zo schaf je voor elke situatie de juiste materialen aan:

 • Antislipmat op rol kan op maat worden gesneden. Hierdoor is het ideaal om er een complete laadvloer of bepaalde delen van de laadruimte mee te bedekken. Let er wel op dat de afgesneden randen afbrokkelen. Dit kan er voor zorgen dat de levensduur vermindert.
 • Antisliptegels worden vaak gebruikt onder pallets. Het voordeel van tegels is dat ze erg gebruiksvriendelijk zijn. Daarnaast zijn ze eenvoudig op te bergen. Antislipstroken en -vloerplaten zijn ook bij ons verkrijgbaar. Deze formaten zijn geschikt wanneer je een groter oppervlakte wilt bedekken met antislipmateriaal.  
 • Wil je een laadvloer volledig bedekken met antislip materiaal, kies dan voor een laadvloermat. Deze matten zijn geschikt voor verschillende merken en types voertuigen. De hele ruimte is gevuld en de laadvloer is meteen ook beschermd.  
 • Antislippapier leg je tussen de lading. Hiermee zorg je ervoor dat de stapel goed blijft staan.  
Lees minder
Antislipmateriaal
 1. Antislip rubber
  Antislip rubber
  Browse Category
 2. Antislip tape
  Antislip tape
  Browse Category
 3. Laadvloermat
  Laadvloermat
  Browse Category
 4. Antislip papier
  Antislip papier
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.