Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Rondstroppen

Een rondstrop is zeer geschikt voor het veilig hijsen van diverse zware materialen. Met een rondstrop verplaats je objecten van enkele tonnen van de ene plek naar de andere plek. De binnenkant van een rondstrop is vervaardigd van parallel geslagen garens en vormen samen een eindloze streng. De rondstrop is hierdoor in zijn geheel soepel en fijn om mee te werken. De rondstroppen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en sterktes. Wij leveren de standaardmaten direct uit voorraad. Alle rondstroppen zijn voorzien van een certificaat en voldoen aan de EN 1492-2 norm. Een rondstrop is meermaals te gebruiken, maar inspectie op beschadigingen wordt streng aanbevolen wanneer de rondstrop opnieuw wordt gebruikt.

Lees verder

Het label van een rondstrop

Een rondstrop bevat een label. Als dit label ontbreekt of onleesbaar is, wordt de rondstrop afgekeurd. Dit label geeft tevens weer van welk materiaal de rondstrop is gemaakt. Het meest voorkomende label is het blauwe label. Een rondstrop met een blauw label is vervaardigd uit Polyester (PES). Op het label staat vermeld wie de fabrikant is, waar de strop vandaan komt, het serienummer, de lengte, de WLL, de gebruiksfactor en de productiedatum van de rondstrop.

Werklast van een rondstrop

De rondstroppen zijn gecategoriseerd in werklasten van 1 ton tot en met 10 ton. Deze werklast (of WLL = Working Load Limit genoemd) is de maximaal toegelaten lading die met de rondstrop in rechte toestand mag worden gehesen. Hijs nooit meer gewicht dan de aangegeven werklast. De werklast wordt vaak in de lengterichting aangegeven door een zwarte draad. Elke draad staat voor 1 ton. Een rondstrop met bijvoorbeeld 5 zwarte draden heeft dus een werklast van 5 ton. Ook de kleur van de rondstrop geeft aan hoeveel ton de strop kan tillen. Zo heeft een paarse hijsstrop een werklast van 1 ton, een bruine strop een werklast van 6 ton en kan een oranje hijsstrop tot wel 10 ton tillen.

De optimale werking van een rondstrop

Verschillende invloeden zijn van belang voor een goede, optimale werking van de rondstrop. Voornamelijk invloeden met betrekking tot het weer hebben effect op de werking van de rondstrop. Langdurige blootstelling aan zonlicht, sterke zuren en logen en temperaturen (bereik -40°C tot +100°C) beïnvloeden de sterkte van een rondstrop. Een natte rondstrop die bevroren is mag nooit gebruikt worden. Een rondstrop moet opgeslagen worden in een goed geventileerde, droge en vorstvrije ruimte. Deze ruimte dient ook buiten het bereik van UV-straling te zijn. Slijtage wordt veroorzaakt door zand en cement, omdat de vezels moeilijk kunnen worden gereinigd. Bij insnijding of andere beschadigingen zal de rondstrop niet meer optimaal werken en zul je deze moeten vervangen. Bij het hijsen van goederen met scherpe randen, adviseren wij om hoekbeschermers te gebruiken. Zo voorkom je dat de rondstroppen insnijden en beschadigen.

Het verschil tussen rondstroppen en hijsbanden

Rondstroppen en hijsbanden hebben veel dezelfde voordelen en nadelen. Toch verschillen ze op sommige punten van elkaar. Zo heeft een hijsband, in tegenstelling tot een rondstrop, eindlussen. Deze lussen zijn makkelijk te bevestigen aan haken. Een rondstrop is eindloos. Dit heeft als grote voordeel dat het drukpunt op alle delen van de strop kan liggen. Bij een hijsband is dit niet het geval. Het punt, waar de druk van de lading op komt, ligt altijd in het midden. Een hijsband heeft een elastische eigenschap. Dit zorgt ervoor dat de schokbelasting wordt geminimaliseerd. 

Lees minder
Rondstroppen
9 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
9 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.