Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Absorptiematerialen

Absorptiemateriaal is geschikt om vloeistoffen makkelijk en snel te absorberen. Er bestaan verschillende soorten absorptiemateriaal, zoals veegpoeder, absorptiekorrels, absorptiematten, absorptiedoeken en absorptierollen. De vloeistoffen die kunnen worden geabsorbeerd zijn bijvoorbeeld olie, koelvloeistof, oplosmiddel, water, zuur of een bijtende stof. Als één van deze vloeistoffen op de grond belandt door een lek of een opgevallen vat, moet er snel gehandeld worden. Een gladde vloer of een gevaarlijke stof kan voor ongelukken zorgen. Met absorptiemateriaal kun je snel handelen.

Lees verder

Toepassingen van verschillende absorptiematerialen 

Veegpoeder heeft een reinigende eigenschap. Veegpoeder is een poeder met een sterke stofbindende werking en is gemaakt van zagemeel en detergent. Het poeder trekt stof aan en houdt dit ook vast. Het stof stuift hierdoor niet op. Ook oliën en vetten kunnen gemakkelijk worden opgelost met veegpoeder. Het poeder kan worden ingezet om stofvrij te kunnen vegen in een magazijn, zaal, gang, winkel, werkplaats of garage. Het is geschikt voor beton, stenen en houten vloeren. Het veegpoeder heeft ook een reinigende functie en kan je vloer hygiënisch en fris houden.  

Absorptiekorrels, ook wel garagekorrels of kattegrid, absorberen met gemak alle vloeistoffen. Zonder vlekken achter te laten, zuigen de korrels de vloeistoffen op. Bij verkeersongelukken waar oliën of andere gevaarlijke stoffen zijn gelekt, zijn absorptiekorrels zeer geschikt. Ook andere situaties waar snel moeten worden gehandeld, zijn absorptiekorrels onmisbaar. De korrels zijn voor buiten en binnen te gebruiken. 

Een andere variant absortiemateriaal zijn de absorptiematten. De matten worden vaak onder of naast een machine geplaatst die een oliehoudende vloeistof, een vet of andere vloeistof lekt. De mat lekt niet door en binnen korte tijd is de vloeistof opgenomen. Met een absorptiemat voorkom je slipgevaar. Het grote voordeel van de matten in vergelijking met de korrels is dat ze makkelijker zijn op te ruimen. Ook hebben ze een laag eigen gewicht, waardoor de afvalkosten laag blijven. 

Absorptiedoeken zijn verkrijgbaar in een behandelde en een onbehandelde versie. Behandelde absorptiedoeken kunnen behalve olie en chemicaliën ook water opnemen. Machines met booremulsie bevatten een mengsel van water en olie en een behandelde absorptiedoek is hiervoor erg geschikt. Wanneer je juist wilt dat de olie wordt gescheiden van het water, kan je onbehandelde absorptiedoeken gebruiken. Deze doeken stoten het water juist af. Bovendien blijven de onbehandelde absorptiedoeken drijven ongeacht hoeveel olie geabsorbeerd is. De absorptierollen, die ook bij ons verkrijgbaar zijn, zijn vergelijkbaar met deze onbehandelde doeken. Ze nemen dus oliehoudende vloeistoffen en agressieve chemicaliën op en stoten water af. 

Lees minder

Absorptiematerialen
14 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
14 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.