Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Containers laden

Als dé totaalleverancier voor de logistiek zijn wij natuurlijk ook specialist op het gebied van ladingzekering en het veilig en zeewaardig beladen van zeecontainers. Het begint hierbij dat je de juiste materialen gebruikt voor het zekeren van de lading maar ook voor het verzegelen en behoud van kwaliteit tijdens het transport.

Bij het vastzetten van de lading is antislip materiaal onmisbaar terwijl ook lashingband en stuwmateriaal zoals blokken en balken of stuwzakken ervoor zorgen dat de lading op zijn plek blijft. Met containerzegels en -sloten zorg je ervoor dat de vracht beschermd blijft terwijl droogmiddelen en ladingindicatoren ervoor zorgen dat de lading in de (zee)container niet beschadigd raakt en temperatuurgevoelige producten niet te koud of warm worden. Kortom alles voor een veilige overtocht!

Lees verder

De lading vastzetten

Antislipmateriaal vergroot de wrijving tussen de lading en de ondergrond. Door het gebruik van antislip tegels of een antislipmat zorg je ervoor dat een lading minder snel gaat schuiven. Hierdoor heb je minder spanbanden of lashingband nodig om de lading verder te zekeren. Een antislipmat met een wrijvingscoëfficient van 0,65µ zorgt ervoor dat nog maar 35% van het gewicht neergesjord hoeft te worden en kan op deze manier dus voor een grote besparing zorgen. 

We zien dat lashingband veel wordt gebruikt in one way export. De band is een veilig en kostenbesparend alternatief voor staalband, kettingen en herbruikbare spanbanden en dus ideaal als de container op de plek van bestemming wordt leeggeruimd en de bevestigingsmaterialen niet retour komen. Bij het bevestigen van een lashingband heb je drie dingen nodig. De band zelf, een lashing gesp of haak waarmee de band wordt vastgezet en een spanner waarmee je de band strak trekt.

Vormsluitend zekeren

Onze stuwzakken en het stuwhout zijn ideaal voor het vormsluitend zekeren van de lading. Door de loze ruimte in je container op te vullen kan de lading geen kant op en dus ook niet omvallen of tegen de zijkant van de container aan vallen. Onze stuwzakken zijn meerdere keren te gebruiken maar ook geschikt voor one way export. Je vult een stuwzak gemakkelijk en snel met behulp van een compressor en luchtpistool. Door de vulmond die precies in het ventiel past heb je altijd een maximale vuldruk en zit de stuwzak in een mum van tijd vol.

Kwaliteitscontrole

Nu de lading geen kant op kan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze ook in goede staat aankomt op de bestemming. Met droogmiddelen zorg je ervoor dat vocht uit de omringende lucht wordt aangetrokken. Daardoor voorkom je corrosie, schimmelvorming en klonteren van poedervormige stoffen. De Hygro-bag is ook nog eens milieuvriendelijk doordat het is samengesteld uit geactiveerde klei en calciumchloride. Met dit droogmiddel is jouw container geschikt voor het vervoeren van voedings- en genotsmiddelen, staal en aluminium, machines, hout en papier.

Naast de luchtvochtigheid is ook de temperatuur van de container en de lading belangrijk. Met een temperatuur datalogger heb je temperatuurschommelingen goed inzichtelijk en weet je ook of en wanneer de ingestelde drempelwaarde is overschreden. Bij het vervoeren van voedings- en genotsmiddelen is dit van groot belang. 

Slot erop

Nu de lading is gezekerd en de kwaliteit is gewaarborgd is het belangrijk dat de container goed beveiligd wordt. Een containerzegel vormt een barrière tegen ongeoorloofde toegang en zodra er aan het zegel gerommeld is is dat onmiddelijk zichtbaar. Het verbreken van dit zegel kan alleen maar met zwaar gereedschap zoals ene boutenschaar of slijptol. Aangezien elk zegel een eigen uniek nummer heeft weet je meteen of er iets met de container is gebeurd.

Met een containerslot kan je een container meerdere keren afsluiten en openen. Door het plaatsen van een slot, dat vaak werkt met een ingebouwde veer die zichzelf vast trekt, is je container niet meer inbraak- of diefstalgevoelig. De containersloten zijn eenvoudig in gebruik en worden geleverd met meerdere sleutels.

Lees minder

Containers laden
 1. Antislip materiaal
  Antislip materiaal
  Browse Category
 2. Containerzegels
  Containerzegels
  Browse Category
 3. Containersloten
  Containersloten
  Browse Category
 4. Droogmiddelen
  Droogmiddelen
  Browse Category
 5. Ladingindicatoren
  Ladingindicatoren
  Browse Category
 6. Lashingband
  Lashingband
  Browse Category
 7. Stuwblokken en balken
  Stuwblokken en balken
  Browse Category
 8. Stuwzakken
  Stuwzakken
  Browse Category
 9. Stuwzakken accessoires
  Stuwzakken accessoires
  Browse Category
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.