IBC containers

De IBC container is de meest bekende container om vloeistoffen in eenheden van 1000, 600 of 300 liter eenvoudig te vervoeren of op te slaan. 'IBC' staat voor Intermediate Bulk Container. Een IBC vloeistofcontainer onderscheidt zich door de relatief lage aanschafkosten en is optioneel ook verkrijgbaar met UN-goedkeuring voor transport van gevaarlijke stoffen. De containers zijn standaard uitgevoerd met een stalen framewerk dat rust op een stalen, houten of kunststof onderstel. De IBC-container is vanaf boven te vullen. Onderaan de container zit de aftapkraan.  

Lees verder

Het gebruik van IBC containers

IBC tanks worden ingezet als verpakkingsmateriaal voor vloeistoffen in grote volumes. Dit kunnen verschillende vloeistoffen zijn, zoals water, verf, olie, geneesmiddelen en nog veel meer. Ook kunnen gevaarlijke stoffen eenvoudig op worden geslagen in de containers. Het grote voordeel is dat ze zonder problemen hergebruikt kunnen worden. De vloeistoftanks komen vaak voor in de landbouw of voedingsindustrie. Niet alleen zijn IBC containers op professioneel vlak te gebruiken. Wil jij regenwater opvangen voor huishoudelijk gebruik, dan kun je de tank eenvoudig gebruiken als waterton. Langere periodes van droogte kun je op deze manier overbruggen. Met het water kun je de tuin water geven. Aangezien het grondwaterpeil al enkele jaren zakt is dit een slimme manier om toch aan voldoende water te komen. Je bespaart geld en je hoeft niet aan het kostbare drinkwater te komen.  

IBC container kopen

Als je een IBC container gaat kopen, heb je enorm veel keuze. Er zijn 4 verschillende criteria waar je uit kunt kiezen:

  • Staat: nieuw, refurbished of gebruikt
  • Conditie: nieuw (schoon), refurbished (schoon), gebruikt A-keus (gereinigd), gebruikt B-keus (ongereinigd)
  • Container: schoon, gereinigd, ongereinigd
  • Onderstel: hout, kunststof, staal

De staat en conditie van de IBC container

Het eerste criterium is de staat van de IBC tank. Wij leveren nieuwe, refurbished en gebruikte IBC vloeistoftanks. Wat een volledig nieuwe IBC container is spreekt voor zich. Deze is na ontvangst meteen klaar voor gebruik. Een refurbished container is al eens gebruikt, maar is weer zo goed als nieuw gemaakt. Hij heeft een nieuwe blaas of tank in een gebruikt frame. Deze is dus even schoon als een nieuwe IBC container. Ook deze tanks zijn direct te gebruiken. 

Bij de gebruikte versies maken we een onderscheid tussen een A-keus en B-keus. Een A-keus kwaliteit is netter dan een B-keus. Bovendien wordt de A-keus gereinigd geleverd. De B-keus niet. 

Gereinigde of ongereinigde container

Het scheelt aanzienlijk in de aanschafprijs of de container gereinigd of ongereinigd is. Reiniging is niet nodig bij zowel de nieuwe als refurbished containers. Deze zijn namelijk altijd schoon en gelijk te gebruiken. Een IBC tank kun je ook gereinigd kopen. Als de tank gebruikt is in de voedselindustrie, dan kan het daarna voor heel veel andere toepassingen gebruikt worden. 

Tip: Als je een gebruikte container aanschaft, kan het zijn dat er nog een restproduct in de tank zit. Dit zijn nooit schadelijke stoffen geweest. Wanneer de tank in de voedselindustrie is gebruikt, kan het voor heel veel andere toepassingen worden gebruikt. Ons advies voor het reinigen van de tank is om dit te doen met heet water en afwasmiddel.

Onderstel van de IBC container

Naast bovengenoemde opties, heb je ook keuze uit verschillende onderstellen. Deze keuze bestaat uit een houten onderstel, stalen onderstel of geïntegreerde kunststof pallet. Welke je kiest maakt nagenoeg niet heel veel uit. Een houten pallet is het goedkoopst en wordt daardoor vaak gekozen. Voor een bedrijf waar hygiëne erg belangijk is, wordt het kunststof onderstel ingezet. Deze bedrijven zitten vaak in de voedsel-, drank- of farmaceutische industrie. Een stalen onderstel is het stevigst en wordt daarom vaak gekozen als de container veel te voorduren heeft. Een stalen onderstel is erg duurzaam.   

De juiste toebehoren voor je IBC container

IBC-containers zijn standaard uitgerust met een vuldop en een tapkraantje aan de onderkant. Hiermee voldoen ze in de meeste gevallen aan het doel dat je hebt bij het gebruik van een IBC tank. Als je de tank net iets anders wilt gebruiken hebben we hier ook accessoires voor. Zo kan je de IBC container eenvoudig omturnen tot een drinkbak met een speciale montageplaat en IBC slang. Ook andere opzetstukken, zoals afsluitdoppen voor het vulgat en het kraangat, verloopstukken en kraankoppelingen zijn beschikbaar. Hierdoor voldoet de container altijd aan jouw wensen.

Voordelen van een IBC container

Nieuwe, refurbished en gebruikte IBC containers zijn beschikbaar in twee groottes, namelijk 600 of 1000 liter. IBC containers 300 liter komen veel minder vaak voor. Naast de lage prijs van een container, bespaar je met een IBC container veel plaats. Een tank van 1000 liter neemt ongeveer evenveel plek in beslag als een pallet met 4 vaten van 200 liter. Met een IBC container kun je dus 20% meer vloeistof opslaan. Een ronde container heeft altijd ruimteverlies. Daarnaast kunnen de vloeistoftanks heel makkelijk gestapeld worden. Ook zijn de containers makkelijk te vervoeren omdat ze gepallettiseerd zijn. Het lage prijskaartje vormt ten slotte een extra voordeel dat IBC-containers zo populair maakt. 

Schaf een lekbak of opvangbak aan om eventuele lekkages te kunnen opvangen. Deze bak plaats je onder een IBC container. De werkvloer wordt hierdoor niet vies of nat en vloeistoffen kunnen ook niet in de grond komen. Om het gebruik nog gemakkelijker te maken zijn er diverse toebehoren voor de IBC.

Lees minder
IBC containers
32 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
32 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.