Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Markeringstape

Wil je markeringstape kopen? Vloermarkeringstape is geschikt om zelf belijningen toe te voegen en vakken op magazijnvloeren af te bakenen. Dit is overigens ook mogelijk op wanden. De tape heeft een zeer goede hechting en een hoge kleefkracht en is daarom geschikt voor diverse ondergronden. De markeringstape heeft een goede weerstand tegen vocht, corrosie en scheuren en is daarom zowel binnen, als buiten te gebruiken. Onze markeringstape is te verkrijgen in diverse kleuren en is zeer eenvoudig aan te brengen. Nooit meer knoeien dus met verf dankzij deze makkelijke markeringstape. Bekijk hier het assortiment van Logistiekconcurrent. Wij bieden tape met een hoge kwaliteit voor een lage prijs. 

Lees verder

Voordelen van markeringstape

In tegenstelling tot markeringsverf, heeft markeringstape een aantal grote voordelen:

  • Sneller aan te brengen
  • Makkelijk te verwijderen
  • Wordt minder snel dof
  • Geen droogtijd nodig

PVC markeringstape

PVC is kenmerkend door zijn lange houdbaarheid en stevige kleefkracht. De markeringstape is geluidsarm en is geschikt voor handmatig gebruik. De tape is ook te gebruiken in combinatie met een dispenser. De sterke PVC tape met een sterke rubber plaklaag van acryl voldoet aan de EU-regels 2000/53 EC (lood, chromium VI, kwik, cadmium vrij). 

Aanbrengen van markeringstape

Het aanbrengen van markeringstape is erg eenvoudig, maar er zijn toch een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De PVC tape is al voorzien van een plaklaag, dus lijm is niet nodig. Wel moet je ervoor zorgen dat het oppervlak waar je de tape wilt plakken schoon is. Als dit niet het geval is, dan zal de markeringstape moeilijker hechten en zal het sneller losraken. Ontvetten en schoonmaken is dus de eerste stap die je moet nemen voordat je gaat plakken. 

Toepassingen van markeringstape

Zonder gebruik te hoeven maken van afzetlint, kun je met vloertape gemakkelijk looplijnen aangeven of pijlen aanbrengen om een route aan te geven. Ook kan de tape gebruikt worden om werkplekken te markeren. In magazijnen en werkplaatsen wordt de markeringtape voornamelijk ingezet om waarschuwingen op de vloer weer te geven. Onbewust kijkt iedereen naar beneden tijdens het lopen of rijden en signaleringslijnen vallen dus altijd goed op. Dit verbetert de veiligheid op je werkplek. Bij Logistiekconcurrent bieden wij ook vloertape met antislip. Deze tape zorgt ervoor dat mensen niet uitglijden. Plak deze tape bijvoorbeeld op een trap. 

Kleuraanduidingen markeringstape

Welke kleur tape plak je waar? Elke kleur heeft een eigen betekenis:

  • Geel met zwarte tape wordt vaak ingezet voor permanente obstakels of gevaren.  
  • Rood met witte tape gebruikt men met name voor tijdelijke obstakels of gevaarlijke plekken. 
  • Tape met slechts één kleur wordt gebruikt om paden voor voetgangers en wegen voor intern transport aan te duiden. Hierbij wordt geel met name ingezet als vloermarkering voor waarschuwingen (bijvoorbeeld een voetgangerszone). Rood heeft meerder betekenissen. Deze kleur duidt namelijk op een verbod, een gevaar, een plek voor brandbestrijdingsmateriaal en ook op waarschuwingen. Blauw daarentegen geeft een gebod weer, bijvoobeeld voor het verplicht gebruiken van PBM. Groen is de kleur voor een veilige situatie of voor alles wat met de Eerste hulp te maken heeft.  

Tip: Zorg ervoor dat de tape opvalt. Plak geen zwarte tape op een donkerblauwe ondergrond. Je wilt iets duidelijk maken met de tape, zorg dus dat de tape goed zichtbaar is. 

Lees minder

3 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
3 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.