Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Aanhangernetten

Een aanhangernet zorgt ervoor dat losse lading niet van een aanhanger waait of valt tijdens het vervoeren. Onder losse lading verstaan we onder andere tuinafval, stenen, hout of ander grof puin. Het is onmogelijk om dit soort lading veilig vast te zetten met spanbanden. Een losse lading kan tot zeer onveilige verkeerssituaties leiden. Het afdekken van een lading is niet alleen veilig, het is ook wettelijk verplicht. In de wet staat dat lading of delen daarvan niet van het voertuig mogen vallen, ook niet bij plotseling remmen, uitwijken of een slecht wegdek. De lading dient deugdelijk bevestigd te worden maar over hoe het net vast wordt gemaakt, zijn geen voorschriften.  

Lees verder

Voordelen van aanhangernetten

  • Voordelig
  • Slijtvast
  • Voorzien van elastiek
  • Diverse afmetingen

Fijnmazig of grofmazig aanhangnet?

Als je goederen gaat vervoeren, zorg er dan voor dat de lading niet van de aanhanger kan afvallen. Afhankelijk van de soort lading kies je voor een fijnmazig of grofmazig aanhangwagennet. Dit zijn grofweg de twee uitvoeringen waaruit je kunt kiezen. Een fijnmazige structuur is nagenoeg helemaal dicht en dus geschikt voor vervoer van losse bladeren, zand, grind en ander fijn materiaal. Een grofmazig aanhangwagennet is juist gemaakt voor grote stukken. Bij ons bestel je fijnmazige aanhangernetten in het zwart en grofmazige netten in de kleur groen. 

Hoe maak ik een aanhangnet vast?

Je maakt een aanhangwagennet eenvoudig vast. Onze aanhangernetten zijn altijd voorzien van een elastisch koord. Hiermee klem je het net om de aanhanger. Op de hoeken zit vaak een verstekte hoeklus, die aan de stijlen of met behulp van spanrubber nog extra kan worden bevestigd. Je kunt bij ons ook speciale bevestigingsmaterialen kopen voor het bevestigen van een aanhangernet. 

Tip: Zorg ervoor dat je altijd een groter aanhangwagennet koopt dan de afmeting van de aanhanger. Een lading kan namelijk boven de rand van de aanhanger steken. Je hebt hiervoor extra ruimte nodig. 

Het juist beladen van een aanhanger

Het is belangrijk om de lading gelijkmatig te verdelen over het laadoppervlak. Zware lading kan het best in het midden van de aanhanger worden geplaatst. De as vangt dan beter het gewicht op. De kogeldruk moet tussen 45 en 75 kg liggen. Zorg ervoor dat je altijd het maximale laadvermogen van de aanhanger aanhoudt en controleer regelmatig de bandenspanning van de aanhanger en de auto. 

Lees minder
Aanhangernetten
8 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
8 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.