Topvellen

Topvellen of afdekvellen zijn plastic vellen geschikt voor het afdekken van de bovenkant van pallets of kratten. De topvellen of afdekvellen bieden bescherming tegen vocht, stof en vuil. Vooral bij langdurige opslag (zowel buiten, als binnen) of vervoeren van een kwetsbare lading is bescherming erg belangrijk. Door weersinvloeden kunnen goederen nat worden, maar ook door bijvoorbeeld een lekkage in een magazijn. Door gebruik te maken van afdekvellen is de lading extra goed beveiligd. 

Lees verder

Voordelen van topvellen

  • Stof- en waterdicht
  • 100% recyclebaar
  • Extra diefstalbeveiliging

Topvellen aanbrengen

Heb je een gestapelde pallet en wil je deze aan de bovenkant beschermen? Leg dan eenvoudig een topvel op de bovenkant van de palletlading. Je kunt er ook voor kiezen om de lading in zijn totaliteit in te wikkelen met wikkelfolie. De uiteindes van het afdekvel wikkel je gemakkelijk mee. De palletlading heeft nu een volledige bescherming, zowel tegen vocht en vuil als tegen diefstal. 

Varianten topvellen

Topvellen zijn er in verschillende varianten. Topvellen leveren wij in verschillende kwaliteiten, namelijk 30, 40 of 50 my (micron). Ook heb je keuze uit verschillende kleuren en formaten. 

Kleur
Topvellen zijn verkrijgbaar in transparant of zwart. Zwarte topvellen worden voornamelijk ingezet om kostbare ladingen af te schermen. De lading is hierdoor niet zichtbaar. Een ander voordeel van zwarte vellen is dat de lading niet snel zal verkleuren door licht. Wil je juist wel zien wat er op de pallet staat, dan kies je uiteraard voor transparante vellen. 

Formaten
Topvellen zijn geschikt voor het afdekken van europallets of blokpallets. Voor de europallet adviseren wij een formaat van 120x140 of 140x160 cm. Voor de blokpallet raden wij aan om een formaat van 140x160 of 150x180 cm aan. Bestel altijd afdekvellen die breder zijn dan de lading. Met de wikkelfolie kun je hierdoor over het vel heen sealen, zodat het stevig blijft vastzitten. Het gebruik van topvellen in combinatie met wikkelfolie zorgt ervoor dat een pallet waterdicht en stofdicht is afgesloten. Bestel nu voordelig en snel topvellen voor het beschermen van de lading. Voor optimaal comfort gebruik je een verticale dispenser voor topvellen. 

Lees minder
Topvellen
7 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
7 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.