Palletwikkelmachine

Met een palletwikkelmachine worden pallets klaargemaakt voor verzending of opslag. De wikkelmachine voorziet de pallet van machinewikkelfolie. De palletlading wordt hiermee gestabiliseerd en blijft beschermd. De folie zorgt ervoor dat de lading niet gaat schuiven of van de pallet valt. Gestapelde lasten kunnen makkelijk van de pallet vallen wanneer deze niet zijn ondersteund. Door de folie blijft de lading stabiel en houdt het vocht en stof tegen. Wanneer de producten goed worden beschermd, blijven de kosten van verlies of beschadigingen zo laag mogelijk. 

Lees verder

Voordelen van een palletwikkelmachine

  • Tijd besparend
  • Ergonomisch
  • Geld besparend

Machinaal wikkelen heeft veel voordelen ten opzichte van handmatig wikkelen. Handmatig wikkelen kost veel meer tijd dan machinaal wikkelen. Een palletwikkelmachine neemt het werk letterlijk uit handen en zorgt er tegelijkertijd voor dat een pallet sneller geseald wordt. Wikkelen met wikkelmachines is ook ergonomisch. Er moeten behoorlijk wat rondes om de pallet heen gelopen worden tijdens het sealen, waarbij je laag moet beginnen en dus ook krom moet. Dit is op langere termijn niet goed voor de rug. Een wikkelmachine neemt dit zware werk uit handen.  

Teveel wikkelfolie aanbrengen doet de kosten stijgen. Te weinig folie zorgt voor onvoldoende bescherming. Met een palletwikkelmachine bespaar je fors op wikkelfolie. Een palletwikkelaar met voorreksysteem verdient zichzelf terug. Wikkelfolies met een hoger rekpercentage zijn duurder. Daar tegenover staat wel dat uit een meter folie veel meer meters kan worden gehaald, dus aan het einde van de streep ben je goedkoper uit. Een wikkelmachine gebruikt de optimale capaciteit van de folie, mits de juiste folie is gekozen. Bij een wikkelaar met een voorrek van 250%, hoort ook een wikkelfolie van 250% voorrek. 

Hoe kies je een palletwikkelmachine?

Voordat je een palletwikkelmachine aanschaft, dien je een aantal punten in kaart te brengen. Allereerst moet je weten hoeveel zendingen je gaat verpakken en in welke tijd dit moet gebeuren. De snelheid van een wikkelmachine (rotation per minute; rtm) verschilt per machine. Ook is het belangrijk om te weten wat de afmetingen van de pallet zijn, wat de hoogte van de lading is en op hoeveel het totale gewicht van de palletzending komt. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor vorm de lading heeft. Zijn dit onregelmatige vormen of is de lading breekbaar? Hierbij is de dikte van de folie belangrijk. Vaak is het bij onregelmatige vormen aan te raden om gebruik te maken van krimphoezen

Met onze palletwikkelmachines kunnen tot 30 pallets per uur worden ingeseald. De snelheid van het draaiplateau is variabel. De frequentie kan geregeld worden met de regelaar. Onze machines hebben en rtm van 3 tot 12. Ze zijn dus geschikt voor een kleine tot middelmatige productiesnelheid. Het maximaal belastbare gewicht is 2000 kilogram en de wikkelhoogte is 2400 mm. 

Het verschil tussen de Mustang T7 ECO en de Mustang T5 ECO

Type Maximaal belastbare gewicht Wikkelhoogte Voorrek Snelheid Aantal pallets Gewicht wikkelaar Systeem Productiecapaciteit
Mustang T5 ECO 2000 kg 300-2500 mm 3 tot 12 rtm 30 pallets/uur 625 kg mechanische folierem laag tot middelhoog
Mustang T7 ECO 2000 kg 300-2500 mm 250% 3 tot 12 rtm 30 pallets/uur 675 kg aangedreven voorreksysteem middel tot hoog 

De Mustang T5 Eco heeft een mechanische folierem, speciaal voor standaard of voorgerekte folie. Door het aangedreven voorreksysteem minimaliseert de Mustang T7 lijn het gebruik van folie, dat tevens een besparing voor het milieu oplevert.

Hoe werkt een palletwikkelmachine?

Bij ons vind je verticale wikkelmachines. Deze wikkelmachines bevatten een draaiplateau waar de pallet op wordt geplaatst. Dit plateau laat de pallet draaien. De wikkelfolie kan zo eenvoudig om de pallet heen worden gewikkeld. Wij leveren semi-automatische palletwikkelaars. Dit wil zeggen dat de lading wordt gewikkeld na activatie door een persoon. Dit kan door middel van een knop. De pallets worden met een heftruck op het plateau geplaatst. De folie zal door de medewerker om de klos worden bevestigd, waarna de machine kan worden geactiveerd. De instellingen worden klaargezet, de knop ingedrukt en de machine doet de rest. Het enige wat jij als medewerker nog rest te doen is het afsnijden van de folie. De machine bevat een fotocel waardoor de hoogte wordt afgetast. Het easy load systeem zorgt ervoor dat de folierollen eenvoudig en snel kunnen worden verwisseld. 

Lees minder
Palletwikkelmachine
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.