Palletwikkelmachine

Met een palletwikkelmachine worden pallets klaargemaakt voor verzending of opslag. De wikkelmachine voorziet de pallet van wikkelfolie. De palletlading wordt hiermee gestabiliseerd en blijft beschermd. De folie zorgt ervoor dat de lading niet gaat schuiven of van de pallet valt. Gestapelde lasten kunnen gemakkelijk van de pallet vallen wanneer deze niet zijn ondersteund. Door de folie blijft de lading stabiel en houdt het ook vocht en stof tegen. Wanneer de producten goed worden beschermd, blijven de kosten van verlies of beschadigingen zo laag mogelijk. 

Lees verder

Voordelen van een palletwikkelmachine

Machinaal wikkelen heeft veel voordelen ten opzichte van handmatig wikkelen.

 • Handmatig wikkelen kost veel meer tijd dan machinaal wikkelen. Een palletwikkelmachine neemt het werk letterlijk uit handen en zorgt er tegelijkertijd voor dat een pallet sneller geseald wordt.   
 • Wikkelen met wikkelmachines is ook ergonomisch. Er moeten behoorlijk wat rondes om de pallet heen gelopen worden tijdens het sealen, waarbij je laag moet beginnen en dus ook krom moet. Dit is op langere termijn niet goed voor de rug. Een wikkelmachine neemt dit zware werk uit handen.  
 • Teveel wikkelfolie aanbrengen doet de kosten stijgen. Te weinig folie zorgt voor onvoldoende bescherming. Met een palletwikkelmachine bespaar je fors op wikkelfolie. Een palletwikkelaar met voorreksysteem verdient zichzelf terug. Wikkelfolies met een hoger rekpercentage zijn duurder. Daar tegenover staat wel dat uit een meter folie veel meer meters kan worden gehaald, dus aan het einde van de streep ben je goedkoper uit. Een wikkelmachine gebruikt de optimale capaciteit van de folie, mits de juiste folie is gekozen. Bij een wikkelaar met een voorrek van 250%, hoort ook een wikkelfolie van 250% voorrek bij. 

Hoe kies je een palletwikkelmachine?

Voordat je een palletwikkelmachine aanschaft is het belangrijk te weten hoeveel zendingen er verpakt moeten worden en in welke tijd dit moet gebeuren. De snelheid van een wikkelmachine (rotation per minute; rtm) verschilt per machine. De afmetingen van de pallet, de hoogte van de lading en het totale gewicht zijn ook van belang om te weten bij de aanschaf van een wikkelmachine. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor vorm de lading heeft. Zijn dit onregelmatige vormen of is de lading breekbaar? Vaak is het bij onregelmatige vormen aan te raden om gebruik te maken van krimphoezen

Met onze palletwikkelmachines kunnen tot 30 pallets per uur worden ingeseald. De snelheid van het draaiplateau is variabel. De frequentie kan geregeld worden met de regelaar. Onze machines hebben en rtm van 3 tot 12. Ze zijn dus geschikt voor een kleine tot middelmatige productiesnelheid. Het maximaal belastbare gewicht is 2000 kilogram en de wikkelhoogte is 2400 mm. 

Hoe werkt een palletwikkelmachine?

Bij Logistiekconcurrent.nl vind je verticale wikkelmachines. Deze wikkelmachines bevatten een draaiplateau waar de pallet op wordt geplaatst. Dit plateau laat de pallet draaien, waardoor de wikkelfolie om de pallet heen kan worden gewikkeld. De palletwikkelmachines die verkrijgbaar zijn op onze website zijn semi-automatisch. Dit wil zeggen dat de lading wordt gewikkeld na activatie door een persoon. Dit kan door middel van een knop. De pallets worden met een heftruck op het plateau geplaatst. De folie zal door de medewerker om de klos worden bevestigd, waarna de machine kan worden geactiveerd. De instellingen worden klaargezet, de knop ingedrukt en de machine doet de rest. Het enige wat jij als medewerker nog rest te doen is het afsnijden van de folie. De machine bevat een fotocel waardoor de hoogte wordt afgetast. Het easy load systeem zorgt ervoor dat de folierollen eenvoudig en snel kunnen worden verwisseld. 

Lees minder
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Wikkelmachine Mustang T5 ECO
  Wikkelmachine Mustang T7 ECO
  0%
  (geen reviews)
  • wikkelhoogte 2400 mm
  • tot 30 pallets per uur
  • draaitafel 1650 mm
  • voorrek standaard 250%

   

   

  Lees verder
  4.595,00
  Op werkdagen vóór 18:00 besteld, binnen 3 weken in huis
 2. Wikkelmachine Mustang T5 ECO
  Wikkelmachine Mustang T5 ECO
  0%
  (geen reviews)
  • wikkelhoogte 2400 mm
  • tot 30 pallets per uur
  • draaitafel 1650 mm

   

   

  Lees verder
  3.645,00
  Op werkdagen vóór 18:00 besteld, binnen 3 weken in huis
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.