Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Palletwikkelmachine

Met een palletwikkelmachine worden pallets klaargemaakt voor verzending of opslag. De wikkelmachine voorziet de pallet van machinewikkelfolie. De palletlading wordt hiermee gestabiliseerd en blijft beschermd. De folie zorgt ervoor dat de lading niet begint te schuiven of van de pallet valt. Gestapelde lasten kunnen makkelijk van de pallet vallen wanneer deze niet zijn ondersteund. Door de folie blijft de lading stabiel en die houdt het vocht en stof tegen. Wanneer de producten goed worden beschermd, blijven de kosten van verlies of beschadigingen zo laag mogelijk. 

Lees verder

Voordelen van een palletwikkelmachine

  • Tijdbesparend
  • Ergonomisch
  • Geldbesparend

Machinaal wikkelen heeft veel voordelen ten opzichte van handmatig wikkelen. Handmatig wikkelen kost veel meer tijd dan machinaal wikkelen. Een palletwikkelmachine neemt het werk letterlijk uit handen en zorgt er tegelijkertijd voor dat een pallet sneller geseald wordt. Wikkelen met wikkelmachines is ook ergonomisch. Je moet verschillende keren rond de pallet heen lopen tijdens het sealen, waarbij je laag moet beginnen en dus ook krom moet.Op langere termijn levert dat rugproblemen op.. Een wikkelmachine neemt dit zware werk uit handen.  

Als je teveel wikkelfolie aanbrengt, krijg je te maken met stijgende kosten. Te weinig folie zorgt voor onvoldoende bescherming. Met een palletwikkelmachine bespaar je fors op wikkelfolie. Een palletwikkelaar met voorreksysteem verdient zichzelf terug. Wikkelfolies met een hoger rekpercentage zijn duurder. Daar staat wel tegenover dat uit een meter folie veel meer meters gehaald kunnen worden, dus aan het einde van de streep ben je goedkoper uit. Een wikkelmachine gebruikt de optimale capaciteit van de folie, mits de juiste folie is gekozen. Bij een wikkelaar met een voorrek van 250%, hoort ook een wikkelfolie van 250% voorrek. 

Hoe kies je een palletwikkelmachine?

Voordat je een palletwikkelmachine aanschaft, moet je eerst een aantal zaken in kaart brengen. Allereerst moet je weten hoeveel zendingen je gaat verpakken en hoe snel dit moet gebeuren. De snelheid van een wikkelmachine (rotation per minute; rtm) verschilt per machine. Ook is het belangrijk om te weten wat de afmetingen van de pallet zijn, wat de hoogte van de lading is en hoe zwaar het totale gewicht van de palletzendig wordt. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor vorm de lading heeft. Zijn dit onregelmatige vormen of is de lading breekbaar? Hierbij is de dikte van de folie belangrijk. Vaak is het bij onregelmatige vormen aan te raden om gebruik te maken van krimphoezen

Met onze palletwikkelmachines kunnen tot 30 pallets per uur worden ingeseald. De snelheid van het draaiplateau is variabel. De frequentie kan geregeld worden met de regelaar. Onze machines hebben een rtm van 3 tot 12. Ze zijn dus geschikt voor een kleine tot middelmatige productiesnelheid. Het maximaal belastbare gewicht is 2000 kilogram en de  maximale wikkelhoogte is 2400 mm. 

Het verschil tussen de Mustang T7 ECO en de Mustang T5 ECO

Type Maximaal belastbare gewicht Wikkelhoogte Voorrek Snelheid Aantal pallets Gewicht wikkelaar Systeem Productiecapaciteit
Mustang T5 ECO 2000 kg 300-2500 mm 3 tot 12 rtm 30 pallets/uur 625 kg mechanische folierem laag tot middelhoog
Mustang T7 ECO 2000 kg 300-2500 mm 250% 3 tot 12 rtm 30 pallets/uur 675 kg aangedreven voorreksysteem middel tot hoog 

De Mustang T5 Eco heeft een mechanische folierem, speciaal voor standaard of voorgerekte folie. Door het aangedreven voorreksysteem minimaliseert de Mustang T7 lijn het gebruik van folie. Dat betekent meteen ook een besparing voor het milieu.

Hoe werkt een palletwikkelmachine?

Bij ons vind je verticale wikkelmachines. Deze wikkelmachines bevatten een draaiplateau waar de pallet op wordt geplaatst. Dit plateau doet de pallet draaien. De wikkelfolie kan zo gemakkelijk rond de pallet heen worden gewikkeld. Wij leveren semi-automatische palletwikkelaars. Dit wil zeggen dat de lading wordt gewikkeld nadat iemand de palletwikkelaar heeft geactiveerd. Dit kan door middel van een knop. De pallets worden met een heftruck op het plateau geplaatst. Een medewerker bevestigt de folie rond de klos. De instellingen worden klaargezet, de knop ingedrukt en de machine doet de rest. Het enige wat jij als medewerker nog moet doen, is de folie afsnijden. De machine bevat een fotocel waarmee de hoogte wordt afgetast. Met het easy-loadsysteem kunnen de folierollen eenvoudig en snel verwisseld worden.

Lees minder
Palletwikkelmachine
2 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
2 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.