Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Bindrails

Veiligheid is erg belangrijk tijdens het vervoeren van ladingen. Een lading mag alleen vervoerd worden met de juiste ladingzekering. Wanneer je plots moet remmen of uitwijken, kan een lading beginnen te schuiven of omvallen. Wanneer een lading niet goed gezekerd is, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de producten. Je brengt zo ook jezelf en omstaanders in gevaar met een slechte ladingzekering. Om ongelukken te voorkomen en een lading op de juiste manier te zekeren, kun je gebruik maken van bindrails. Een bindrail zorgt er, in combinatie met een spanband of ladingstang, voor dat een lading wordt tegengehouden. De lading blijft stevig op zijn plaats staan en komt onbeschadigd op de bestemming aan.      

Lees verder

Hoe werkt zekeren met bindrails?

Een bindrail bevestig je aan de zijwand, de vloer of het dak van de laadruimte van een vrachtwagen, bestelbus, aanhangwagen, etc. Een bindrail op zichzelf heeft geen functie. Daarom gebruik je een bindrail altijd in combinatie met andere ladingzekering, zoals spanbanden en ladingstangen. Een bindrail bevat een profiel waar deze spanbanden en ladingstangen gemakkelijk in kunnen worden bevestigd.

Soorten bindrails

Er zijn verschillende soorten bindrails:

 • Combirails
 • Vliegtuigrails, ofwel airlinerails
 • Staafjesrails

Een van de bekendste bindrail is de combirail. Deze rail is voorzien van ronde gaten en sleufgaten. Hierdoor kunnen zowel spanbanden met een sleufgatfitting als telescoopstangen met een eindplug van 24 mm bevestigd worden in de rail. Deze multifunctionele bindrail is geschikt voor middelzware tot zware goederen. De combirail bevestig je tegen de wand van een oplegger, bedrijfswagen of koeriersbus. Voor verticale bevestiging kies je de verticale combirail. In deze rail klik je eenvoudig vloerbalken om een dubbele laadvloer te creëren. 

Vliegtuigrails, ofwel airlinerails, zijn geschikt voor wand- en vloermontage. Middelzware en zware goederen kunnen met deze rail worden gezekerd. De vliegtuigrail kan worden gebruikt in combinatie met telescoopstangen met een eindplug van 19 mm. Ook een spanoog zet je vast in een vliegtuigrail. Hier kan een spanband met spitshaak achter gehaakt worden. Ook kan de spanoog worden vastgestikt aan een 2-delige spanband 25 mm.  

Staafjesrails zijn gemaakt van aluminium en bevat op vaste afstanden staafjes. Hier kan een eindplug in worden geklikt. Er kan ook een eindloze spanband gemakkelijk achter de staafjes worden gespannen.  

Verschillende profielen

 • Rond gat
 • Rond gat met lip
 • Half rond
 • Sleufgatprofiel
 • Sleufgat profiel met rond gat
 • Staafjesprofiel

Bindrails monteren

Je kunt de bindrails heel eenvoudig monteren. Zet de bindrail vast met spaanplaatschroeven, zelftappende pluggen of popnagels. Dit is afhankelijk van de achterwand. Voor een perfecte afwerking kun je kit gebruiken, zodat er zo weinig mogelijk stof en splinters achter de rail komen.

Onze rails zijn van hoogwaardig verzinkt staal, waarbij het verzinkproces na het stansen en omzetten heeft plaatsgevonden. Hierdoor zijn alle delen compleet behandeld en wordt roestvorming voorkomen. RVS-bindrails zijn geschikt voor koel- en vriesopleggers of open aanhangwagens. De rails worden geleverd in lengtes van 3 meter en zijn standaard uit voorraad leverbaar.

Lees minder
Bindrails
44 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
44 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.