Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Bindrails

Bindrails zijn een belangrijk hulpmiddel bij het zekeren van je lading. Met behulp van de juiste bindrail kan je producten in jouw vrachtwagen, bestelbus of aanhangwagen gemakkelijk en veilig zekeren. Dit doe je door de bindrails te bevestigen aan de wand, vloer of het dak van je voertuig. Op die manier creëer je bevestigingspunten waar je spanbanden of ladingstangen aan vast kan zetten. Hiermee voorkom je, in het geval van plotselinge rem-acties of uitwijkmanoeuvres, ongelukken met jou en medeweggebruikers en beschadiging aan je producten.

Lees verder

Hoe werkt zekeren met bindrails?

Een bindrail bevestig je aan de zijwand, de vloer of het dak van de laadruimte van je vrachtwagen, bestelbus of aanhangwagen. Bindrails zijn eenvoudig te monteren met korte spaanplaatschroeven, zelftappende pluggen of popnagels, afhankelijk van de achterwand. Een bindrail op zichzelf zorgt alleen voor bevestigingspunten waar andere ladingzekering, zoals spanbanden en ladingstangen, aan vastgemaakt kunnen worden. Elke soort bindrail heeft een ander profiel waar gebruik van gemaakt kan worden.

Soorten bindrail

De soorten bindrail zijn gebaseerd op het soort profiel waarmee ze zijn uitgerust. We maken hierbij onderscheid tussen:

Soort bindrail Profiel
Bindrail Combi Sleufgat en rond gat Ø 25mm
Vliegtuigrail Spanooggaten Ø 20mm
Bindrailstaafjes Staafjes Ø 8mm
Bindrail rond gat Rond gat Ø 25mm

Bindrail Combi

De combirails zijn ontzettend handig omdat ze zowel een sleufgatprofiel als een rond gat met een diameter van 25 mm hebben. Hierdoor passen zowel spanbanden met een sleufgatfitting als telescoopstangen met een eindplug van 24 mm in de bindrail. Combirails zijn er in verzinkt staal en RVS, waardoor ze geschikt zijn voor het zekeren van middelzware en zware goederen. De RVS-bindrails zijn onmisbaar bij gebruik in koel- en vriesopleggers of in open aanhangwagens.

Vliegtuigrail

De aluminium vliegtuigrails, ook wel airlinerails genoemd, hebben aaneengesloten spanooggaten met een diameter van 20 mm, waar spanogen en telescoopstangen met een eindfitting en plug van 19 mm naadloos in passen. Door de aaneengesloten gaten heb je veel mogelijkheden bij het bevestigen van producten. Vliegtuigrails zijn er in 1, 2 en 3 strekkende meter.

Bindrailstaafjes

De staafjesrail is een aluminium bindrail voorzien van staafjes met een diameter van 8 mm. Hierdoor kan je eindloze spanbanden of spanbanden met een platte haak van 25 mm gemakkelijk bevestigen. Ook ladingstangen met een fitting van 19 mm met uitsparing zijn te koppelen aan de staafjesrail, die door de PVC-ommanteling schade voorkomt aan kwetsbare producten en meubels.

Bindrail rond gat

Deze bindrails hebben een ronde uitsparing met een diameter van 25 mm. Hierdoor zijn ze geschikt voor telescoopstangen met een eindplug van 24 mm en spanbanden van 25 mm met spitshaak. Het voordeel van deze bindrails is dat ze ook bevestigd kunnen worden in de vloer of aan het dak van je laadruimte. Doordat de rails van RVS of verzinkt staal zijn, kunnen ze middelzware en zware goederen zekeren. De RVS-bindrails zijn onmisbaar bij gebruik in koel- en vriesopleggers of in open aanhangwagens.

Huifplanken

Misschien een vreemde eend in de bijt maar ook huifplanken gebruik je in combinatie met andere ladingzekering. Huifplanken zijn geschikt voor huiftrailers en schuifzeiltrailers. Een spanplank is eenvoudig aan een huifplank te bevestigen, terwijl je er ook bindrails of bijvoorbeeld spanbanden aan kan vastmaken.

Bindrail toebehoren

Een bindrail op zichzelf kan al gebruikt worden om andere ladingzekering aan te bevestigen, maar in combinatie met de juiste toebehoren wordt het nóg gemakkelijker om je lading snel en veilig te zekeren. Zo zijn de vliegtuigrails uit te breiden met een spanoog waaraan spanbanden bevestigd kunnen worden. Ook sjorogen voor aan de vloer van je bestelbus, aanhangwagen of trailer zorgen voor extra bevestigingspunten. Om je spanband of vliegtuigrail mooi af te werken zijn er ook eindstoppen beschikbaar.

Wand, vloer en dak

Bij het indelen van je laadruimte is het verstandig om van tevoren na te denken of je jouw bindrails horizontaal of verticaal in de laadruimte wilt plaatsen. Bij wandmontage kan je de lading zekeren door een telescoopstang over de breedte te plaatsen of door spanbanden aan de zijkanten te bevestigen. Je kan er ook voor kiezen om de bindrails op de vloer en aan het dak te bevestigen. Hier bestaan speciale bindrails voor die bijvoorbeeld mooi weggewerkt kunnen worden in de vloer. In combinatie met telescoopstangen of spanbanden kan je op deze manier je lading veilig zekeren, in om het even welke richting.

Bindrails monteren

De bindrails zijn eenvoudig te monteren. Je kan de bindrails vastzetten met spaanplaatschroeven, zelftappende pluggen of popnagels, afhankelijk van de achterwand. Voor een perfecte afwerking kan je een kit gebruiken. Hierdoor is de kans heel klein dat er nog stof en splinters achter de rails belanden, waardoor de rails langer meegaan. Door eindstoppen te gebruiken, kan je de bindrails mooi afwerken en zorg je ervoor dat producten niet beschadigd kunnen raken aan de uiteinden van de bindrail. Bij sommige bindrails zitten de stoppen al bijgeleverd, bij andere moet je ze er los bij bestellen.

Lees minder
Bindrails
60 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
60 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.