Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Stophout

Stuwhout, ook wel 'stophout' genoemd, wordt gebruikt om de lading voor transport vast te zetten. Met stophout voorkom je dat de lading gaat schuiven en bescherm je je vracht tegen stof, vocht- en stootschade. Afhankelijk van de lading kies je voor een bepaalde soort stophout. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan, waarbij we onderscheid maken tussen balken, wiggen en platen.

Lees verder

Balken

Met behulp van houten balken kunnen goederen worden vastgezet. Je ziet dan ook vaak dat er balken gebruikt worden, zowel bij nationale als internationale transporten. Ook in zeecontainers kom je balken en latten tegen. Balken, latten, planken en houtchips fungeren als buffer. Bij transport moet je rekening houden met de regels voor ladingzekering. Pallets bijvoorbeeld moeten vast staan. 

Maatwerk is nodig, want iedere lading of vervoer kan anders zijn. Wij zagen latten in elke gewenste afmeting. Hiervoor gebruiken we diverse houtsoorten. Op basis van de gewenste specificaties maken we de planken op maat. Allerlei specifieke bewerkingen zijn mogelijk, zoals een steunsnede, frees, groef of schuin afgekort. Of een ronde infrezing, zodat bijvoorbeeld flessen of cilinders niet gaan rollen. Bovendien is het mogelijk om het hout te brandmerken of om er een logo op te zetten. 

Daarnaast leveren we houten balken die behandeld zijn en voldoen aan de ISPM 15 norm. Aangezien dit alleen met droog hout kan en dat een duur proces is, heb je alleen de keuze uit enkele veelgebruikte diktes: 

  • 50 x 75 mm 
  • 75 x 75 mm 
  • 75 x 100 mm

Wiggen

Met behulp van houten wiggen en keggen kunnen goederen worden vastgezet. Met wiggen kun je namelijk de lading gemakkelijk opsluiten. Je voorkomt hiermee dat bijvoorbeeld bij het remmen de lading gaat schuiven. De keggen moeten wel afgestemd worden op de artikelen die je vervoert. Daarom maken we ze op maat. Geef eenvoudig de gewenste maten en overige specificaties door. Als je ze voor export buiten de EU wilt gebruiken, dan kies je voor gedroogd hout met Heat Treatment. Op deze manier voldoen de wiggen aan de ISPM 15 norm. 

Wiggen zijn blokken hout met een schuine kant. De schuine zijde maakt het mogelijk om lading vast te klemmen. Hiermee voorkom je dat het gaat schuiven of rollen. Er bestaan ook keggen of wiggen van kunststof. Houten wiggen worden al sinds de oudheid gebruikt, wat nog maar eens aangeeft hoe efficiënt dit soort stophout is.

Platen

Spaanplaat wordt vaak gebruikt als verpakkingshout. Aangezien er veel soorten en afmetingen ladingen zijn, is dit maatwerk. De houten platen zijn gemaakt van houtafval. Veel gebruikt hout kan goed gerecycleerd worden. Het hout wordt eerst versnipperd, waarna de snippers samen met zaagsel en een bindmiddel, samengeperst worden tot pallets of spaanplaat. Dit proces gebeurt onder hoge druk en bij een hoge temperatuur.

Maatwerk

We zijn gespecialiseerd in maatwerk. Dat betekent dat er verschillende uitvoeringen en maten mogelijk zijn om jouw lading zo goed mogelijk te beschermen. We passen het stophout aan jouw vraag aan, met specifieke bewerkingen zoals steunsnedes, het hout voorzien van een groef voor bandstaal, gefreesde V-balken en schuin afgekorte balken.

 Je kan bij ons kiezen tussen vers hout en droog hout. Ons vers hout is vaak populierenhout en erg populair als stophout. Het verse hout kan helaas niet behandeld worden, waardoor niet gebruikt kan worden bij export buiten de EU. Ons droge stophout kan wel met een Heat Treatment geleverd worden. Met deze hittebehandeling voldoet het stophout aan de ISPM 15 norm. Dit is belangrijk bij transport buiten de EU.

Voordelen van op maat gemaakt stophout

Je kan bij ons diverse soorten stophout kopen, zoals wiggen, keggen, gefreesde balken, planken, rolblokken en ander stuwhout. Hierbij zijn verschillende uitvoeringen en maten mogelijk. Door het stophout op maat te laten maken voorkom je beschadigingen tijdens transport. Zet de lading vast met het juiste stuwhout zoals stophout met sleuf, rolhouders, stapelblokken, strijkers, uitvulhout en piketten.

Al het stuwhout kan naar wens gemaakt worden, zodat je altijd de beste oplossing hebt. Geef eenvoudig de gewenste specificaties aan en wij gaan voor je aan het werk. Houd bij een aanvraag rekening met wat je gaat vervoeren en in of naar welke landen het transport gaat. Hoe meer informatie je hierover kan geven hoe beter onze productspecialist jou kan helpen richting de ideale oplossing.

Lees minder

Vraag eenvoudig een gratis offerte aan

Gedroogd HT behandeld hout (ISPM 15) is enkel beschikbaar in 50 x 75 mm, 75 x 75 mm en 75 x 100 mm. 

Max. bestandsgrootte: 1024 KB | Toegestande extensies: jpg, jpef, gif, png, pdf

Velden met een * zijn verplicht.

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.