Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Krimphoezen

Verpakken met een krimphoes is een snelle manier om een pallet volledig en stevig te voorzien van een beschermende en waterdichte folie. Door gebruik te maken van een krimphoes worden producten stevig en compact om een pallet heen gesloten. Door de krimphoes te verhitten, krimpt de folie en sluit ze nauw om de lading heen.  Dit verhoogt de stabiliteit van de palletlading. Een krimphoes hoeft overigens niet perse verhit te worden. Het kan ook als beschermende hoes worden ingezet, bijvoorbeeld tegen vocht.

Lees verder

Voordelen van een krimphoes

  • Waterdicht
  • Gemakkelijk aan te brengen
  • 100% recyclebaar

Hoe breng ik een krimphoes aan?

Een krimphoes breng je aan met een krimppistool. Het krimppistool dat bij ons verkrijgbaar is, werkt op propaangas. Je moet dat krimppistool (hittepistool) dus eerst op een gasfles aansluiten. Met de gesloten kant naar boven trek je de hoes over de palletlading. Zorg ervoor dat de randjes van de hoes net onder de pallet vallen. Vervolgens zet je het krimppistool aan. De vlam van het krimppistool heeft de vorm van een waaier. Die waaier zorgt ervoor dat de warmteverdeling gelijkmatig gebeurt. In een S-beweging ga je met de vlam alle kanten van de pallet af. Houd altijd 30 cm afstand tussen de lading en het pistool. Door de verhitting verandert de moleculaire samenstelling van de folie en zal het materiaal krimpen. Als je aan alle kanten bent geweest, dan sluit de krimphoes perfect aan op de lading. 

Welk formaat krimphoezen heb ik nodig?

Bij de afmeting van een krimphoes is rekening is gehouden met de krimp in zowel de lengte- als de breedterichting.
Voor het insealen van een europallet van 1200 x 800 x 1200 mm heb je nodig:

1. Lengte pallet: 1200 mm + 50 mm = 1250 mm
2. Breedte pallet: 800 mm + 50 mm / 2 = 425 mm
3. Hoogte pallet: 1200 mm + 150 mm + 1/2 breedte = 1562 mm

Onze hoezen zijn verkrijgbaar in hoogtes van 1550, 1700, 2200 en 2500 mm. Het formaat van de krimphoes wordt dus 1250 x 425 x 1700 mm

Lees minder
Krimphoezen
3 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
3 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.