Machinewikkelfolie

Wikkelfolie is onmisbaar in een magazijn. Met wikkelfolie stabiliseer je palletladingen en bundel je producten. Wikkelfolie voorkomt beschadigingen tijdens transport en opslag. Worden er in je bedrijf dagelijks meer dan 15 pallets ingeseald, dan is het verstandig om te kiezen voor machinaal inwikkelen. Hiervoor is speciale machinewikkelfolie ontwikkeld. Handwikkelfolie is in dit geval geen optie meer. Ga je al deze pallets met de hand wikkelen, dan neemt dat veel te veel tijd in beslag. De naam zegt het al, machinewikkelfolie wordt gebruikt in combinatie met een wikkelmachine. De rol wordt geplaatst op de een wikkelaar, die het werk uit handen neemt. In korte tijd zul je dus meer pallets kunnen sealen.  

Lees verder

Machinewikkelfolie vs. handmatig inwikkelen

 • Door machinaal te wikkelen kan er meer rek op de folie worden uitgeoefend, waardoor je minder folie hoeft te gebruiken
 • In kortere tijd kun je meer pallets inwikkelen
 • Machinaal wikkelen is minder arbeidsintensief

Transparante of zwarte machinewikkelfolie?

Bij Logistiekconcurrent heb je keuze uit transparante of zwarte machinewikkelfolie. 

Transparante machinewikkelfolie
Met transparante machinefolie is in één opslag duidelijk welke goederen er op de pallet staan. De palletlading kan meteen worden herkend. 

Zwarte machinewikkelfolie
Zwarte machinefolie wordt gebruikt bij kostbare lading. Door de zwarte kleur van de folie is de inhoud van de pallet bedekt. De inhoud van de zending blijft vertrouwelijk en trekt minder de aandacht. Ook biedt zwarte folie bescherming tegen UV-straling. De straling wordt tegengehouden, waardoor de lading niet verkleurd.  

Rekbaarheid van machinewikkelfolie

Het voordeel van machinefolie is dat er veel meer rek op de folie kan worden gezet dan wanneer je dit handmatig doet. De folie wordt geproduceerd uit LLDPE en zorgt voor de rekbaarheid. Hoe verder een folie uitrekt, des te langer de folie wordt en hoe minder folie gebruikt hoeft te worden. Dit bespaart kosten en is tegelijkertijd veel milieuvriendelijker. De rekbaarheid van folie wordt aangegeven met een percentage. Zo heeft een standaard wikkelfolie een rekpercentage van 150%. Een voorrek van 150% betekent dat één meter folie uitrekbaar is tot wel 2,5 meter. De folie wordt dus 150% langer. Wanneer de maximale lengte is behaald, gebeurt er niets. Ga je over dit percentage heen, dan zal de folie scheuren. Op onze website vind je machinewikkelfolies met rekpercentages tot wel 300%. 

 • Machinewikkelfolie 150%, 1 meter = 2,5 meter
 • Machinewikkelfolie 200%, 1 meter = 3,0 meter
 • Machinewikkelfolie 220%, 1 meter = 3,2 meter
 • Machinewikkelfolie 250%, 1 meter = 3,5 meter
 • Machinewikkelfolie 270%, 1 meter = 3,7 meter
 • Machinewikkelfolie 300%, 1 meter = 4,0 meter

Hoe meer voorrek de folie bevat, des te duurder is de folie. Maar hoe groter de voorrek is, hoe minder folie er per pallet gebruikt hoeft te worden. Eén meter folie wordt namelijk veel meer meters op de pallet. Afhankelijk van het aantal gewikkelde pallets kan er gekeken worden wat het voordeligste is voor een bepaalde situatie.

Welke machinewikkelfolie kies ik?

Waarom kies je voor een bepaalde machinewikkelfolie? Deze keuze hangt af van een twee factoren:

 • Wat voor palletwikkelmachine heb je?
 • Wat voor palletlading ga je inwikkelen?

De palletwikkelmachine
Palletwikkelmachines hebben een bepaalde voorrek. Door de voorrekinstallatie van een palletwikkelmachine wordt de folie op spanning gebracht. De remrol is zo gepositioneerd dat een maximale rek kan worden gegarandeerd. Wanneer een 250% machinefolie op een standaard wikkelmachine wordt gemonteerd, zal deze nooit goed uitgerekt worden. De volledige capaciteit wordt niet benut en de folie is in dit geval te duur. Een wikkelmachine met een voorrek van een bepaald rekpercentage, haalt de meeste capaciteit uit een wikkelfolie met hetzelfde rekpercentage.

De palletlading
Bij palletwikkelfolie heb je keuze uit transparante of zwarte folie. Wil je de palletlading meteen kunnen herkennen, dan kies je voor transparante folie. Transporteer je kostbare goederen en moet de inhoud van de zending vertrouwelijk blijven, dan raden we aan om voor zwarte folie te gaan. Doordat de zwarte wikkelfolie UV-straling tegenhoudt, beschermt het de lading tevens tegen verkleuring. Ook de dikte van de folie is afhankelijk van palletlading. Aan de hand van het gewicht en de vorm van de palletlading kies je een bepaalde dikte. Bij ons kies je uit folies met diktes van 15 my tot en met 35 my. Hoe groter dit getal, des te dikker en sterker is de folie. 

Lees minder
Machinewikkelfolie
17 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
17 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.