Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Machinewikkelfolie

Wikkelfolie is onmisbaar in een magazijn. Met wikkelfolie stabiliseer je palletladingen en bundel je producten. Wikkelfolie voorkomt beschadigingen tijdens transport en opslag. Als er in je bedrijf dagelijks meer dan 15 pallets worden ingeseald, dan is het verstandig om te kiezen voor machinaal inwikkelen. Hiervoor is speciale machinewikkelfolie ontwikkeld. Handwikkelfolie is in dat geval geen optie meer. Als je al deze pallets met de hand zou inwikkelen, dan zou dat veel te lang duren. 

De naam zegt het al: machinewikkelfolie wordt gebruikt in combinatie met een wikkelmachine. De rol wordt geplaatst op de een wikkelaar. Die voert vervolgens het werk uit. In korte tijd zul je dus meer pallets kunnen sealen.  

Lees verder

Machinewikkelfolie vs. handmatig inwikkelen

 • Door machinaal te wikkelen kan er meer rek op de folie worden uitgeoefend. Daardoor heb je minder folie nodig.
 • Met de machine kun je op korte tijd meer pallets inwikkelen
 • Machinaal wikkelen is minder arbeidsintensief

Transparante of zwarte machinewikkelfolie?

Bij ons kun je transparante en zwarte machinewikkelfolie vinden.

Transparante machinewikkelfolie
Met transparante machinefolie is in één opslag duidelijk welke goederen er op de pallet staan. De palletlading is meteen herkenbaar. 

Zwarte machinewikkelfolie
Zwarte machinefolie wordt gebruikt bij kostbare lading. Door de zwarte kleur van de folie is de inhoud van de pallet onzichtbaar. De inhoud van de zending blijft vertrouwelijk en trekt minder aandacht. Ook biedt zwarte folie bescherming tegen UV-straling. De straling wordt tegengehouden, zodat de lading niet verkleurt.  

Rekbaarheid van machinewikkelfolie

Het voordeel van machinefolie is dat er veel meer rek op de folie kan worden gezet dan bij handwikkelfolie. De folie wordt gemaakt van LLDPE en zorgt voor de rekbaarheid. Hoe verder een folie uitrekt, des te langer de folie wordt en des te minder folie je nodig hebt. Dit bespaart kosten en is tegelijkertijd veel milieuvriendelijker.

De rekbaarheid van folie wordt aangegeven met een percentage. Zo heeft een standaard wikkelfolie een rekpercentage van 150%. Een voorrek van 150% betekent dat één meter folie uitrekbaar is tot wel 2,5 meter. De folie wordt dus 150% langer. Wanneer de maximale lengte is behaald, gebeurt er niets. Ga je over dit percentage heen, dan zal de folie scheuren. Op onze website vind je machinewikkelfolies met rekpercentages tot wel 300%. 

 • Machinewikkelfolie 150%, 1 meter = 2,5 meter
 • Machinewikkelfolie 200%, 1 meter = 3,0 meter
 • Machinewikkelfolie 220%, 1 meter = 3,2 meter
 • Machinewikkelfolie 250%, 1 meter = 3,5 meter
 • Machinewikkelfolie 270%, 1 meter = 3,7 meter
 • Machinewikkelfolie 300%, 1 meter = 4,0 meter

Hoe meer voorrek de folie bevat, hoe duurder de folie is. Maar hoe groter de voorrek is, hoe minder folie er per pallet nodig is. Eén meter levert namelijk veel meer meters op de pallet. Afhankelijk van het aantal gewikkelde pallets kan er gekeken worden wat het voordeligste is.

Welke machinewikkelfolie kies ik?

Waarom kies je voor een bepaalde machinewikkelfolie? Deze keuze hangt af van twee factoren:

 • Wat voor palletwikkelmachine heb je?
 • Wat voor palletlading ga je inwikkelen?

De palletwikkelmachine
Palletwikkelmachines hebben een bepaalde voorrek. De voorrekinstallatie van een palletwikkelmachine brengt de folie op spanning. De remrol is zo gepositioneerd dat een maximale rek kan worden gegarandeerd. Wanneer een 250% machinefolie op een standaard wikkelmachine wordt gemonteerd, zal deze nooit goed uitgerekt worden. De volledige capaciteit wordt niet benut en de folie is in dat geval te duur. Een wikkelmachine met een voorrek van een bepaald rekpercentage, haalt de meeste capaciteit uit een wikkelfolie met hetzelfde rekpercentage.

De palletlading
Bij palletwikkelfolie kun je keuze tussen transparante of zwarte folie. Als het nodig is dat je de palletlading meteen herkent dan kies je voor transparante folie. Als je kostbare goederen transporteert en de inhoud van de zendig vertrouwelijk moet blijven, dan raden we aan om voor zwarte folie te gaan. Doordat de zwarte wikkelfolie UV-straling tegenhoudt, beschermt het de lading tevens tegen verkleuring.

Ook de dikte van de folie is afhankelijk van palletlading. Aan de hand van het gewicht en de vorm van de palletlading kies je een bepaalde dikte. Bij ons kies je uit folies met diktes van 15 my tot en met 35 my. Hoe hoger dit getal, des te dikker en sterker is de folie. 

Lees minder
Machinewikkelfolie
17 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
17 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.