Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Noppenfolie

Noppenfolie is één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen. Noppenfolie wordt ook wel bubbeltjesplastic of luchtkussenfolie genoemd. Deze transparante folie bevat kleine kussentjes gevuld met lucht. De folie heeft een hoge beschermingswaarde, is flexibel en erg licht. Noppenfolie wordt daarom vaak gebruikt om producten te beschermen tijdens transport en opslag.

De folie heeft naast het beschermen van goederen nog een andere functie, namelijk het isoleren van onder andere huizen. Je vindt bij ons een ruim assortiment aan bubbeltjesplastic in verschillende rolhoogtes en rollengtes. 

Lees verder

Voordelen van noppenfolie

  • Hoge beschermingswaarde
  • Flexibel
  • Erg licht
  • 100% Recyclebaar

Hoe wordt noppenfolie gemaakt?

De productie van noppenfolie begint met kleine bolletjes hars (LDPE). Deze bolletjes worden verwarmd en op een plaat gelegd. Deze plaat bevat gaatjes waar het mengsel in wordt gezogen. Het mengsel vormt zich hierdoor in de gaatjes. De tweede laag wordt vervolgens op de gevormde laag geplaatst en gaat daaraan vastkleven. De lucht zit nu gevangen tussen de noppen en de tweede laag en zo ontstaat de luchtkussenfolie. Het materiaal waar bubbeltjesplastic van gemaakt is, is geheel recyclebaar en kan hergebruikt worden voor nieuwe kunststof producten.

Noppenfolie is te verkrijgen in twee soorten, namelijk de 2-laagse en 3-laagse folie. De luchtkussenfolie met twee lagen bestaat uit twee lagen folie en wordt gemaakt zoals hierboven is uitgelegd. Bij een 3-laagse noppenfolie wordt er nog een extra laag aan de bubbelfolie toegevoegd. De bubbellaag bevindt zich in het midden. De noppen laten op deze manier geen afdruk achter. Door die extra laag is de folie extreem sterk en daarom is ze bijzonder geschikt voor scherpe of zware producten. 

Verzenden en opslaan van producten met noppenfolie

Noppenfolie wordt meestal gebruikt om goederen te beschermen. De bubbeltjes met lucht zijn schokwerend, waardoor ze bescherming bieden tegen stoten, krassen en andere beschadigingen. Daarnaast beschermt noppenfolie tegen vocht en vuil. Bubbeltjesplastic wordt met name gebruikt bij kwetsbare producten. Omdat de folie zo flexibel is, kan ze gebruikt worden voor diverse vormen en maten. Wat je ook wilt inpakken, noppenfolie is altijd een goede oplossing. Glas, spiegels, schilderijen en andere kwetsbare producten zijn optimaal beschermd wanneer ze verpakt zijn met noppenfolie. Om te voorkomen dat de producten tijdens het transport beginnen te schuiven, kan noppenfolie ook ingezet worden als opvulmateriaal. Op die manier vul je lege ruimtes in een doos gemakkelijk op, zodat de ingepakte producten op hun plaats blijven zitten. 

Antistatische noppenfolie
Antistatische noppenfolie is geschikt om elektronische producten te beschermen. Een elektronisch product geeft snel een statische lading af. Bij elektrische apparaten kan schade ontstaan door een statisch geladen omgeving. Apparaten zijn hier erg gevoelig voor. Wanneer door wrijving of droogte een elektrische lading ontstaat, kan dit overslaan naar het product. Bij een elektrisch apparaat veroorzaakt dit kortsluiting. Het apparaat zal door de kortsluiting niet meer werken. Antistatische noppenfolie voorkomt kortsluiting, want ze geeft lading aan de lucht af en ze beschermt het product tegen stoten en schuiven. De folie heeft een roze kleur, zodat het duidelijk te onderscheiden is van standaard noppenfolie.

Luchtkussenenveloppen en luchtkussenfoliezakken
Naast noppenfolie op rol verkopen wij ook producten waarin noppenfolie verwerkt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luchtkussenenveloppen. Deze enveloppen bevatten een laag noppenfolie aan de binnenkant. Hiermee kun je kleine, kwetsbare goederen verzenden. Luchtkussenfoliezakken zijn volledig vervaardigd van noppenfolie. Ook deze zakjes gebruik je om verschillende materialen tijdens het verzenden te beschermen. 

Noppenfolie voor isolatie

Bubbeltjesplastic zorgt ervoor dat er lucht wordt ingesloten. De lucht kan hierdoor niet circuleren en zorgt daardoor voor een goede isolatie. Noppenfolie is in vergelijking met ander isolatiemateriaal een stuk goedkoper. Het is daarom ook ideaal om een tuinhuisje, garage of schuur te isoleren. Daarnaast kun je met noppenfolie ook planten of leidingen tegen vorst beschermen.

Lees minder
Noppenfolie
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.