Categorieën
085-2734999

Klantenservice

IBC container 300 liter

1 bestelling
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
  1. Voor iedere situatie de juiste IBC container

    In onze blog helpen we je op weg

    Doos op maat bestellen Doos op maat bestellen
1 bestelling
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren

De IBC-container 300 liter is de kleinste IBC-container in ons assortiment. Het is geschikt voor de opslag van vloeistoffen. 

De IBC-container is de meest bekende container om vloeistoffen in eenheden van 1000, 600 of 300 liter eenvoudig te vervoeren of op te slaan. 'IBC' staat voor Intermediate Bulk Container. Een IBC vloeistofcontainer onderscheidt zich door de relatief lage aanschafkosten en is optioneel ook verkrijgbaar met UN-goedkeuring voor transport van gevaarlijke stoffen. De containers zijn standaard uitgevoerd met een stalen framewerk dat rust op een stalen, houten of kunststof onderstel. Je vult de IBC-container aan de bovenkant, onderaan de container zit de aftapkraan. 

Lees verder

Het gebruik van IBC-containers

IBC-tanks worden ingezet als opslagmateriaal voor vloeistoffen in grote volumes. Dit kunnen verschillende vloeistoffen zijn, zoals water, verf, olie, geneesmiddelen en nog veel meer. Daarnaast kunnen ook gevaarlijke stoffen eenvoudig in de container worden opgeslagen. Welke stoffen dit zijn zie je in dit overzicht.

Het grote voordeel is dat de containers zonder problemen hergebruikt kunnen worden. De vloeistoftanks worden vaak gebruikt in de landbouw of voedingsindustrie. IBC-containers zijn niet alleen op professioneel vlak te gebruiken. Wil jij regenwater opvangen voor huishoudelijk gebruik, dan kun je de tank eenvoudig gebruiken als waterton. Op die manier kan je langere periodes van droogte overbruggen. Met het opgeslagen water kun je de tuin water geven. Aangezien het grondwaterpeil al enkele jaren zakt, is dit een slimme manier om toch aan voldoende water te komen. Je bespaart geld en je hoeft niet aan het kostbare drinkwater te komen. Welke IBC-container geschikt is voor welke vloeistof zie je hieronder: 

Standaard IBC UN-keurmerk IBC Food-grade IBC
Ongevaarlijke vloeistoffen
Gevaarlijke vloeistoffen X X
Voedingsmiddelen X X

De inhoud van de IBC-container

IBC-containers zijn er in verschillende grotes en inhoudmaten.  Een IBC-container met een inhoud van 300 liter is ideaal voor kleine bedrijven of zelfs particulier gebruik. Door het kleine formaat van deze IBC kan je deze eenvoudig kwijt in je magazijn of op je werkplek. De IBC-tanks met een volume van 600 liter hebben het formaat van een europallet en kunnen daarmee gemakkelijk door een deur.

De meest voorkomende IBC containers hebben een inhoud van 1000 liter en het formaat van een blokpallet. Dit formaat komt het meeste voor. Daardoor bestaan hier ook de meest eopties voor. Door de grote inhoud zijn deze IBC’s het best geschikt voor de bulkopslag van allerlei soorten vloeistoffen, zoals water, verf, olie, geneesmiddelen en nog veel meer.

IBC-Container
300 liter
IBC-Container
600 liter

IBC-Container
1000 liter

80 x 60 x 100 cm 120 x 80 x 101,3 cm 120 x 100 x 116 cm
Halve europallet Europallet Blokpallet

Hoe kies ik het juiste onderstel?

IBC-containers hebben verschillende soorten onderstellen. Die kunnen van hout, kunststof of staal zijn of in sommige gevallen een combi tussen staal en kunststof. De keuze van het onderstel hangt nauw samen met waarvoor je een IBC-container gebruikt. Food-grade IBC’s en IBC’s die geschikt zijn voor de opslag van gevaarlijke stoffen hebben een kunststof of stalen onderstel. Voor de standaard IBC’s is er nog wel de keuze tussen een houten of kunststof onderstel. Hierbij is het houten onderstel goedkoper en wordt het veel gebruikt voor transport terwijl een kunststof onderstel eenvoudig te reinigen en duurzamer is.

Een nieuwe, refurbished of gebruikte IBC 

Wij bieden IBC-containers aan in verschillende condities. Nieuwe IBC’s komen brandschoon en ongebruikt binnen, dat spreekt vanzelf. Onze refurbished containers zijn al eens gebruikt, maar hersteld naar nieuwstaat. Het frame is gebruikt, maar de tank is vervangen. De tanks zijn dus eigenlijk net zo schoon als een nieuwe IBC-container. Een belangrijk voordeel van een refurbished container is dat het een groene keuze is ten opzichte van het kopen van een nieuwe IBC.

Bij de gebruikte IBC's maken we onderscheid tussen een A-keus en B-keus. A-keus IBC’s zijn ooit gebruikt maar daarna grondig schoongemaakt. Deze containers zijn dus ook bruikbaar voor bijvoorbeeld het opvangen van regenwater. B-keus containers zijn niet gereinigd waardoor ze niet direct geschikt zijn voor bepaalde vloeistoffen. Hierdoor hebben ze wel een scherpe prijs.

Tip: Als je een gebruikte IBC-container aanschaft, kan het zijn dat er nog een restproduct in de tank zit. Dit zijn nooit schadelijke stoffen. Wanneer de tank in de voedselindustrie is gebruikt, kan het voor heel veel andere toepassingen worden gebruikt. Als je de tank zelf wil reinigen, raden wij aan dit te doen met heet water en afwasmiddel.

De juiste toebehoren voor je IBC-container

IBC-containers zijn standaard uitgerust met een vuldop en een tapkraantje aan de onderkant. Hiermee voldoen ze in de meeste gevallen aan het doel dat je hebt bij het gebruik van een IBC tank. Maar we hebben ook accessoires voor wie de tank voor andere zaken wil gebruiken. Zo kan je de IBC-container met een speciale montageplaat en IBC-slang eenvoudig in een drinkbak veranderen. Er zijn ook andere opzetstukken beschikbaar, zoals afsluitdoppen voor het vulgat en het kraangat, verloopstukken en kraankoppelingen. Hierdoor voldoet de container altijd aan jouw wensen.

Voordelen van een IBC-container

De meest voorkomende formaten van nieuwe, refurbished en gebruikte IBC containers zijn die van 600 of 1000 liter. IBC-containers 300 liter komen veel minder vaak voor. Naast de lage prijs van een container, bespaar je met een IBC container veel plaats. Een tank van 1000 liter neemt ongeveer evenveel plek in beslag als een pallet met 4 vaten van 200 liter. Met een IBC container kun je dus 20% meer vloeistof opslaan. Een ronde container heeft altijd ruimteverlies. Daarnaast kunnen de vloeistoftanks heel makkelijk gestapeld worden. Ook zijn de containers makkelijk te vervoeren omdat ze gepallettiseerd zijn. Het lage prijskaartje vormt ten slotte een extra voordeel dat IBC-containers zo populair maakt. 

Schaf een lekbak of opvangbak aan om eventuele lekkages te kunnen opvangen. Deze bak plaats je onder een IBC container. De werkvloer wordt hierdoor niet vuil of nat en vloeistoffen kunnen ook niet in de grond sijpelen. Om het gebruik nog gemakkelijker te maken, zijn er diverse toebehoren voor de IBC.

Lees minder
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.