Sjorkettingen

Sjorkettingen worden ingezet bij het vervoeren van ladingen op vrachtwagens of diepladers. Ze worden met name gebruikt in combinatie met ladingspanners. De ladingspanner zorgt ervoor dat de ketting tot een maximale spankracht wordt getrokken. Bij goed gebruik weet je dus zeker dat je veilig de weg op kan met je lading. Sjorkettingen worden onder andere toegepast bij het vervoeren van voertuigen, zoals tractoren of andere werktuigen. Ook containers of zware bouwmaterialen worden gezekerd met sjorkettingen. 

Lees verder

Waarom sjorkettingen kopen bij Logistiekconcurrent?

  • Alle sjorkettingen zijn voorzien van een identificatieplaatje
  • Bij alle kettingen leveren wij een keuringscerificaat

Sjorkettingen

Sjorkettingen zijn standaard uitgerust met rode gaffelhaken (ook klephaken genoemd) aan beide uiteindes. De sjorkettingen of spankettingen zijn van hoogwaardig gelegeerd Grade 80 staal en zwart gegalvaniseerd met een 4 voudige veiligheidsfactor. De kettingen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. 

Neersjorren met sjorkettingen 

Zorg er allereerst voor dat de pen loskomt van de ratel. Vervolgens draai je met de hand de haken of ogen (uiteindes) los, waardoor de spanner volledig wordt uitgeschoven en de maximale lengte wordt bereikt. Zorg ervoor dat je de maximale verlenglengte niet overschreidt, want dan draai je de uiteindes uit de spanner. Bevestig de kettingen aan de spanner. Zorg ervoor dat je genoeg speling hebt tijdens het bevestigen van de kettingen. Zet de pen weer in de beginstand en begin te ratelen tot de kettingen de juiste spanning hebben. Wikkel de resterende losse ketting om de spanner en zet het uiteinde vast met een kabelbinder

Voor het verwijderen van de spanner, knip je de kabelbinder los en haal je de ketting die om de spanner zit weer los. Je kunt nu beginnen met ratelen tot de spanning van de ketting af is en de haken makkelijk te verwijderen zijn. 

Bestel hier de gewenste spankettingen, bepaal de gewenste sjorkracht (diameter sjorketting) en stel de juiste werklengte zelf samen. In combinatie met onze kettingspanners kun je echt elke zware lading zekeren.

Lees minder
3 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
3 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.