Categorieën
085-2734999

Klantenservice

De juiste IBC container voor jou

De juiste IBC container voor jou

Iedereen weet wel hoe een IBC container eruit ziet: een grote kunststof container op een pallet met een stalen kooi eromheen voor de bescherming. De IBC heeft aan de bovenkant een vulopening en een kraantje aan de onderkant. Toch zijn er tussen de IBC’s onderling veel verschillen. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste IBC container voor jouw gebruik!

Waarvoor ga je de IBC gebruiken?

De belangrijkste vraag om te beantwoorden is waarvoor je de IBC gaat gebruiken. Voor de opslag van ongevaarlijke vloeistoffen of regenwater zijn bijna alle IBC-tanks wel geschikt maar als je voedingsmiddelen, medicijnen of gevaarlijke stoffen wilt opslaan is dat al een heel ander verhaal.

Voor de opslag en het vervoeren van gevaarlijke stoffen heb je een IBC container met UN-keurmerk nodig. Met dit keurmerk voldoe je aan de ADR-regels en kan je veilig en legaal de gevaarlijke stoffen vervoeren. Voor het opslaan of vervoeren van bijtende stoffen raden we je aan contact met ons op te nemen.

De IBC’s met Food Grade zijn dan weer geschikt voor de opslag van voedingsmiddelen of andere ongevaarlijke vloeistoffen. Onze UV-bestendige IBC’s zijn geschikt voor voedingsmiddelen en materialen die lichtgevoelig zijn. Aangezien deze containers geen UN-keurmerk hebben zijn ze niet geschikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

Standaard IBC UN-keurmerk IBC Food-grade IBC
Ongevaarlijke vloeistoffen
Gevaarlijke vloeistoffen X X
Voedingsmiddelen X X

Welke inhoud heeft je IBC container nodig?

Een belangrijke keuze is de inhoud of het opslagvermogen van de IBC. Zo is een IBC container met een inhoud van 300 liter ideaal voor kleine bedrijven of zelfs particulier gebruik. Door het kleine formaat van deze IBC kan je deze eenvoudig kwijt in je magazijn of werkplek. De IBC tanks met een volume van 600 liter hebben het formaat van een europallet en passen daarmee gemakkelijk door een deur.

De meest voorkomende IBC containers hebben een inhoud van 1000 liter en het formaat van een blokpallet. Doordat dit formaat het meest voorkomt zijn er hier ook de meeste opties voor. Door de grote inhoud zijn deze IBC’s het best geschikt voor de bulkopslag van allerlei soorten vloeistoffen, zoals water, verf, olie, geneesmiddelen en nog veel meer.

IBC Container
300 liter
IBC Container
600 liter

IBC Container
1000 liter

IBC Container Nieuw 300 liter Werit COMPACTline - Kunststof Onderstel IBC Container Nieuw 600 liter Werit ECOline - Kunststof Onderstel IBC Container Nieuw 1.000 liter Werit ECOline - Kunststof Onderstel
80 x 60 x 100 cm 120 x 80 x 101,3 cm 120 x 100 x 116 cm
Halve europallet Europallet Blokpallet

Hoe kies ik het juiste onderstel?

De keuze voor een onderstel van de IBC wordt vaak al voor je gemaakt. Food-grade IBC’s en IBC’s die geschikt zijn voor de opslag van gevaarlijke stoffen hebben een kunststof of stalen onderstel. Voor de standaard IBC’s is er nog wel de keuze tussen houten of kunststof onderstel. Hierbij is het houten onderstel goedkoper en veel gebruikt voor transport terwijl een kunststof onderstel eenvoudig te reinigen en duurzamer is.

Is een nieuwe IBC altijd de beste keuze?

Wij bieden IBC containers aan in verschillende condities. Nieuwe IBC’s spreken voor zich, deze komen brandschoon en ongebruikt binnen. Onze refurbished containers zijn al eens gebruikt maar hersteld naar nieuwstaat. Het frame is gebruikt maar de tank wordt vervangen. De tanks zijn dus eigenlijk net zo schoon als een nieuwe IBC-container. Daarnaast is dit een duurzamere keuze dan een nieuwe IBC.

Bij de gebruikte varianten maken we onderscheid tussen een A-keus en B-keus. A-keus IBC’s zijn ooit gebruikt maar daarna grondig schoongemaakt. Deze containers zijn dus ook bruikbaar voor bijvoorbeeld het opvangen van regenwater. B-keus containers zijn niet gereinigd waardoor ze niet direct geschikt zijn voor bepaalde vloeistoffen. Hierdoor hebben ze wel een scherpe prijs.

Welke toebehoren kan ik gebruiken?

IBC containers worden standaard geleverd met een vuldop en kogelkraan maar dit kan je eenvoudig naar je eigen wens aanpassen. Of het nu gaat om de montage van een drinkbak of om een kraankoppeling voor Gardena-aansluitingen, met de juiste accessoires sluit de IBC container perfect aan bij jouw behoefte. Voor een gegarandeerd droge omgeving van de IBC tank raden we aan om een lekbak te gebruiken. Hierdoor blijft de eventueel verloren vloeistof in de bak zitten en blijft je werkomgeving droog en veilig. 

Pieter


Nog meer vragen over IBC containers?

Pieter en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.